Connect with us
Suzuki

Hírek

Százezernél is több motoros jár jobban…

…a kötelező váltással, a Biztosítás.hu alkuszcég szerint

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Biztosítás.hu

Az idei kötelező kampányban még a legnagyobb teljesítményű motorkerékpárok tulajdonosai is olcsóbb díjra válthatnak a rendkívül éles versenynek köszönhetően, annak ellenére, hogy a díjszámítás köbcentiről kilowattra változtatása miatt a biztosítóknak elméletben emelniük kellett volna a díjaikat – áll a Biztosítás.hu elemzésében.

Idén jelentős összeget takaríthatnak meg kötelezőjükön a motorosok, akár 20-50%-át is megspórolhatják éves díjuknak, ha biztosítót váltanak. Rájuk is fér a nagyobb mértékű megtakarítás, mert közülük sokan panaszkodnak, hogy a biztosítók a károk rendezése kapcsán, őket fekete bárányként kezelve igyekeznek rájuk hárítani a felelősséget, mondván, ha motoros, akkor bizonyosan szabálytalankodott…

Az évekig tartó pereskedést elkerülendő, sok motoros még akkor is rendőrt hív közúti balesetéhez, ha a károkozó egyébként elismeri a felelősségét. Így már kevésbé fordulhat elő, hogy a biztosító kétségbe vonja a baleset körülményeit. A kW-ra történő átsorolás tekintetében – az autóknál alkalmazottakhoz hasonlóan – a legtöbb társaságnál csökkentették azoknak a motoroknak a díjait, amelyeknek kisebb a teljesítménye, azonban még így is óriási különbségek maradtak a motorkerékpárokra ajánlott díjakban.


Ha 28 éves fővárosi srác vagy, GSX-R 1000-el


Ugyanaz a motor és motoros, amennyiben vidéki a tulaj

Az olcsóbb díjra váltáshoz a motorosoknak jól körül kell nézniük a piacon. A motorkerékpárok esetében ugyanis lényegesen nagyobb különbségek vannak a díjak között, mint az autósoknál. „Adataink szerint a legtöbb kalkulációnál sokszoros különbség található a motorkerékpárokra szóló kötelező díjak között. Nem mindegy, hogy az 1000 cm3-es, 80-90 kw-os motorunkra évi 130 ezer, vagy mindössze évi 14 ezer forniért köthetjük meg ugyanazt a biztosítást, vagy egy robogó esetén 5 vagy 25 ezer forintért”– emeli ki Rácz István ügyvezető igazgató.


28 éves fővárosi férfi Honda Forza 250-nel…


…és hogyha vidéki a Honda Forza tulajdonosa

A motorosok a megtakarításon túl még további előnyt is élvezhetnek. Az alacsony díjaknak köszönhetően sokan már éves díjfizetést tudnak választani kötelezőjükhöz, ami amellett, hogy tovább csökkenti a díjat, biztosítja a külföldi út esetére elengedhetetlen nemzetközi zöldkártya egész évre történő kiadását is. A motorosok széméra – akik közül sokan tavasztól-őszig túráznak a környező országokban – így elkerülhető a biztosítójuk negyedévenkénti (a zöldkártya kiváltása miatti) felkeresése.


És így néz ki mindez SMKP-s viszonylatban, Budapesten…


…illetve vidéki személy esetén

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending