Connect with us
just1 mx
Suzuki

Ti írtátok

Szavazás az eredményekről?!

Kovács Niki újságírói jegyzete, azaz véleménye a MAMS gyorsasági szakágának díjazásáról…

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Szöveg, képek: Kovács Niki

Soha nem adtam még ki sajtóanyagot mások dolgaira reagálva, pedig akadt közöttük jó néhány az utóbbi időben, ami rám nézve tele volt hitelrontással, vagy éppen csúsztatással, netán a médiának szánt buborékokkal.

Mindig is igyekeztem kerülni a konfliktusokat, pedig sokszor sokan akartak vitás kérdésekbe bevonni, és nem tagadom, volt, hogy az indulatok felülkerekedtek a józan ész tanácsain. Azt mondják, a hallgatás aranyat ér, de van az a szituáció, amikor az embernek meg kell osztania a saját nézőpontját és a tényeket, amik talán magukért beszélnek.

Valószínűleg sokan olvasták a hírt, miszerint egy másik versenyzőt (Kis Vikit – a szerk.) kiáltottak ki az év legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzőjének Magyarországon.

A MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) eddigi története során ilyen címeket csak az elnökség adott ki, hagyományosan sportszakmai szempontok szigorú figyelembevételével. Idén a gyorsasági szakág vezetője úgy döntött, újít. A szövetség illetékesétől kapott információk szerint a szakági tagok (értsd: egyesületek) szavazták meg, hogy kié legyen a fent említett cím.

Csakhogy minket, azaz a No1. Mini és Motoros Teamet senki nem tájékoztatott erről a kezdeményezésről, így természetesen szavazatot sem adtunk le.

A legfrissebb hírek alapján azt mondhatom, hogy Magyarországon nem az eredmények döntenek, hanem a szakági szavazatok. A szakági szavatok, amit olyan egyesületi elnökök adtak le, akik közül sokak versenyzője mögöttem ért célba…
 
Mondanom se kell, nem a kupáról van szó, hanem arról, hogy ezek a kiadott címek a későbbiekben befolyásolhatják a szponzorok döntését, akik sajnos egy-két kivételtől eltekintve a legritkább esetben ellenőrzik az eredményeket.

Említettem korábban a tényeket, így a felvezetés után következzen a 2012-es eredmények.

A legeredményesebbnek választott hölgy:
·    Magyarország Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnoksága Superbike kategória: összetett 18. hely
·    Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnoksága Superbike kategória: összetett 6. hely
·    Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategória: egy futamon 15. hely, ami 1 pontot ér

Kovács Nikolett:
·    Magyarország Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnoksága Superstock600 kategória: összetett 6. hely
·    Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnoksága Superstock600 kategória: összetett 5. hely
·    Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnoksága Superstock600 kategória két dobogós helyezés (egy 2. és egy 3. hely)
·    Losail Ázsiai Nemzetközi Gyorsasági Motoros Sorozat (többek között indiai, indonéz, tajvani, algériai, szingapúri stb. résztvevőkkel) Superstock600 kategória: összetett 9. hely (négy futam alapján)
·    Losail Ázsiai Nemzetközi Gyorsasági Motoros Sorozat utolsó, 10. futam: dobogós, 3. hely

Többet ehhez nem tudok hozzáfűzni, talán még annyit, hogy a MAMS elnöke ma arról tájékoztatott, hogy a szakág minden érvényes tagja szavazott, és nem csak az eredményeket alapul véve döntöttek. Egy eredményességi kérdésben…

Niki kitűnő első köröket futott, azonban komoly ellenfele akadt a kínai versenyző személyében…


“Magyarországon nem az eredmények határozzák meg, hogy ki eredményes” – Kovács Niki, “az első magyar nő, aki piros zokniban állt dobogóra férfiak között, kategóriától függetlenül…”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending