Csatlakozz hozzánk
KTM

Ti írtátok

Szavazás az eredményekről?!

Kovács Niki újságírói jegyzete, azaz véleménye a MAMS gyorsasági szakágának díjazásáról…

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Szöveg, képek: Kovács Niki

Soha nem adtam még ki sajtóanyagot mások dolgaira reagálva, pedig akadt közöttük jó néhány az utóbbi időben, ami rám nézve tele volt hitelrontással, vagy éppen csúsztatással, netán a médiának szánt buborékokkal.

Mindig is igyekeztem kerülni a konfliktusokat, pedig sokszor sokan akartak vitás kérdésekbe bevonni, és nem tagadom, volt, hogy az indulatok felülkerekedtek a józan ész tanácsain. Azt mondják, a hallgatás aranyat ér, de van az a szituáció, amikor az embernek meg kell osztania a saját nézőpontját és a tényeket, amik talán magukért beszélnek.

Valószínűleg sokan olvasták a hírt, miszerint egy másik versenyzőt (Kis Vikit – a szerk.) kiáltottak ki az év legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzőjének Magyarországon.

A MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) eddigi története során ilyen címeket csak az elnökség adott ki, hagyományosan sportszakmai szempontok szigorú figyelembevételével. Idén a gyorsasági szakág vezetője úgy döntött, újít. A szövetség illetékesétől kapott információk szerint a szakági tagok (értsd: egyesületek) szavazták meg, hogy kié legyen a fent említett cím.

Csakhogy minket, azaz a No1. Mini és Motoros Teamet senki nem tájékoztatott erről a kezdeményezésről, így természetesen szavazatot sem adtunk le.

A legfrissebb hírek alapján azt mondhatom, hogy Magyarországon nem az eredmények döntenek, hanem a szakági szavazatok. A szakági szavatok, amit olyan egyesületi elnökök adtak le, akik közül sokak versenyzője mögöttem ért célba…
 
Mondanom se kell, nem a kupáról van szó, hanem arról, hogy ezek a kiadott címek a későbbiekben befolyásolhatják a szponzorok döntését, akik sajnos egy-két kivételtől eltekintve a legritkább esetben ellenőrzik az eredményeket.

Említettem korábban a tényeket, így a felvezetés után következzen a 2012-es eredmények.

A legeredményesebbnek választott hölgy:
·    Magyarország Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnoksága Superbike kategória: összetett 18. hely
·    Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnoksága Superbike kategória: összetett 6. hely
·    Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategória: egy futamon 15. hely, ami 1 pontot ér

Kovács Nikolett:
·    Magyarország Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnoksága Superstock600 kategória: összetett 6. hely
·    Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnoksága Superstock600 kategória: összetett 5. hely
·    Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnoksága Superstock600 kategória két dobogós helyezés (egy 2. és egy 3. hely)
·    Losail Ázsiai Nemzetközi Gyorsasági Motoros Sorozat (többek között indiai, indonéz, tajvani, algériai, szingapúri stb. résztvevőkkel) Superstock600 kategória: összetett 9. hely (négy futam alapján)
·    Losail Ázsiai Nemzetközi Gyorsasági Motoros Sorozat utolsó, 10. futam: dobogós, 3. hely

Többet ehhez nem tudok hozzáfűzni, talán még annyit, hogy a MAMS elnöke ma arról tájékoztatott, hogy a szakág minden érvényes tagja szavazott, és nem csak az eredményeket alapul véve döntöttek. Egy eredményességi kérdésben…

Niki kitűnő első köröket futott, azonban komoly ellenfele akadt a kínai versenyző személyében…


“Magyarországon nem az eredmények határozzák meg, hogy ki eredményes” – Kovács Niki, “az első magyar nő, aki piros zokniban állt dobogóra férfiak között, kategóriától függetlenül…”

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending