Connect with us

Hírek

Szárnyal a Honda

A tavalyihoz képest 28%-kal növelte motorkerékpár eladásait a japán gyártó!

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

Forrás: MTI

Válság hatása ide vagy oda, minden korábbinál nagyobbra, az előző évinek a 36-szorosára növelte nyereségét április és június között a Honda!

A japán járműgyártó társaság pénteki gyorsjelentése szerint az adózott profit a tavalyi 7,5 milliárd jenről 272,4 milliárd jenre nőtt az áprilissal kezdődött üzleti év első negyedévében. Ez a cég történetének legnagyobb első negyedévi nyeresége.

Egy évvel korábban a japán járműgyártás mély válságban volt a világgazdasági recesszió miatt, idén tavasszal viszont a fellendülés hatására jelentősen nőttek az eladások Ázsiában és Észak-Amerikában. A kiugró profithoz hozzájárult egyebek mellett a méretgazdaságosság javulása, vagyis az egységnyi termékre jutó gyártási költség csökkenése, amit a növekvő termelés idéz elő.

Honda gépkocsikból 1,44 millió darab kelt el, 23 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Honda motorkerékpárokból 2,89 millió darabot adtak el, ami 28 százalékos növekedés. A társaság bevétele így 17,9 százalékkal 2.361 milliárd jenre nőtt. A Toyota után a második legnagyobb japán járműgyártó a friss adatok alapján 340 milliárd jenről 455 milliárdra emelte az adózott profitra vonatkozó éves előrejelzését.


Előre menekülés: a fejlesztésekről sem feledkeztek meg a válság közepette: VFR1200F DCT


Majdnem harmadával több “szárnyas” motor fogy, mint egy évvel korábban

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending