Csatlakozz hozzánk

Hírek

Szakítanak a magyarok az MV-vel

A katasztrofálisan sikerült misanói hétvége után úgy döntött a Supersport világbajnokságon induló magyar alakulat, hogy megszakítják az együttműködést az MV Agustával…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 2015-ben alapított Schmidt Racing a sikeres debütáló idényük után, még tavaly év végén jelentették be, hogy idén már teljes szezont futnak a Supersport világbajnokságon, méghozzá az MV Agusta partnereként, ráadásul leszerződtették a korábbi 125 köbcentis világbajnok Nicolas Terolt is. A spanyol versenyző Aragónban dobogóra is állhatott a magyar istálló színeiben, amelynek másik pilótája egy ideig Chrobák János volt, akit aztán néhány futammal ezelőtt Kyle Ryde-ra cseréltek, aminek természetesen a magyar motoros nem örült.

A legutóbbi, misanói forduló azonban borzalmasan sikerült a csapat számára: mindkét pilótát folyamatos technikai problémák sújtották, így mindketten a pontszerző zónán kívül értek célba. Terol így értékelte az olaszországi hétvégét: „A csapat minden tőle telhetőt megtett, de a motor meggátolt abban, hogy jó eredményt érjek el” – idézi a spanyolt a Superbike vb hivatalos honlapja. „A vázzal és az erőforrással is problémám akadt. Többször üresbe kapcsolt, és a motorfék sem működött megfelelően. Mérges vagyok, mert tudom, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, és remélem, a jövőben ki is tudjuk használni a bennünk rejlő potenciált.”


Ryde számára jobban kezdődött a misanói futam, ám később a britnek is komoly problémái adódtak: „A verseny jobban alakult, mint az edzések. Végrehajtottunk néhány módosítást a motoron, amelyeknek köszönhetően magabiztosabban éreztem magam vele. Megfutottam a hétvégi legjobb időmet, de aztán öt-hat jól sikerült kör elteltével szerintem eltört a tömítő, így csupa olaj lett a cipőm, ami csúszóssá tette azt. Ezért nem tudtam rendesen váltani, így folyamatosan csúsztam hátra. Remélem, legközelebb több szerencsém lesz…” – fogalmazott a worldsbk.com hasábjain.

Úgy tűnik, a csapat vezetése reagál a misanói szenvedésre, ugyanis Balogh Róbert csapatmenedzser elmondása szerint szeptemberben már másik gyártó partnereként állnak rajthoz a Lausitzringen: „Egyrészt teljes mértékben elégedetlen vagyok azzal, ahogy a dolgaink alakultak Misanóban, másrészt viszont örülök, mert már a jövőn dolgozunk. Meg fogjuk szakítani az együttműködésünket az MV-vel, és biztos vagyok, hogy újra versenyképesek lehetünk, amikor visszatérünk a nyári szünetről. Mint mindig, a pilótáink és a szerelőink a legjobbjukat nyújtották, de ezek az eredmények nincsenek összhangban a képességeinkkel” – nyilatkozta a csapatmenedzser. Arról egyelőre nincs információ, milyen márkára cseréli az alakulat az MV Agustát.

– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending