Csatlakozz hozzánk

Hírek

Szabad busz-sávokat !

Fogjatok tollat és osszatok egy autogrammot. Aláírás gyűjtés!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fogjatok tollat és osszatok egy autogrammot. Aláírás gyűjtés!

Nem hiszem, hogy bárkinek, aki motorral szeli át a várost, eszébe jutott valaha is, hogy ne használja a busz sávokat. Fel nem tartjuk a sort, bámikor ki tudunk onnan állni, mire kettőt pislognak már ott semm vagyunk, szerintem senkit sem zavarunk vele.

Talán még az autósokat zavarja, ha csak az nem piszkálja őket, hogy egy dugótól szép napon jóval lassabban tudnak haladni, mint mi. Tudjátok, ha az én tehenem, akkor a szomszédé is… Mindegy, lényeg a lényeg, hogy ha busz sávban csordogálunk, akkor megszegjük a KRESZ-t, és akár meg is büntethetnek. Hallottam már ilyet sajnos.


Ha már úgy is küzdünk az autók között, mennyivel jobb lenne ugyanezt szabályosan a busz sávokban?

Éppen ezért, hazánk legismertebb motoros magazinja, a MotorRevü szerkesztősége aláírásgyűjtést kezdeményez, melynek elsődleges célja, hogy hazánk buszsávjait egytől egyig megnyissák a segédmotorok és a motorkerékpárok számára. Nagy lépés lenne ez felénk nézve, és itt nem csak arra gondolok, hogy nem kellene félni a büntitől, hanem magára a szándékra. És persze jelzés értékű lenne a közlekedési fejlődést tekintve, ha megtennénk azt, ami már több európai nagyvárosban működik és bevált, legutóbb ugye Londonban.


Kint bántana ez kérem? Ugye, hogy senkit.

Az aláírásgyűjtő lapok a tavasz folyamán több jelentős motoros rendezvényen (először a 18. Budapest Motorkiállításon) is elérhetők lesznek, többek közt majd a mi standunkon is. Aki lecsúszik a kiállításról, több motorkereskedésben is ugyanúgy megtalálhatja majd a lapot. Remélem sokan adjátok majd az autogrammotokat, hiszen ez mindenkinek érdeke. (A kihelyezett aláírásgyűjtő lapok listája a MOTORREVÜ hivatalos weboldalán megtalálható lesz.)

Az akció befejezése után a MotorRevü szerkesztősége átadja az aláírásokat Kondorosi Ferencnek (Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos) és Molnár Csabának (közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter), abban bízva, hogy a várhatóan több ezer aláírás képes módosítattni a közlekedési szabályozásokat.

Számítunk mindenki aláírására!

Comments

comments

Trending