Csatlakozz hozzánk

Hírek

Suzuki GSX-R Cardex Kupa – Hungaroring 2008 Szeptember

Utolsó versenyét futotta a GSXR kupa mezőnye

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT
Ebben az évben utoljára gyűltek össze a Suzuki GSX-R Kupa résztvevői, hogy helyezésüket megszilárdítsák a sorozatban, vagy esetleg a hiányzó pontokkal „előzhessenek”.

Kivételesen – a rengeteg hétvégi versenyre való tekintettel – csütörtökön kezdődött a versengés az időmérő edzésekkel. Ez azt is jelentette, hogy különösebb „rákészülés”, szabadedzések nélkül kellett a versenyzőknek rajthoz állni.
Az első időmérőn Adorján Tamás borzolta a kedélyeket, aki az első kanyarban kicsit közelebbről szemlélte meg az aszfalt minőségét és avatta fel vadonatúj ruháját. Szerencsére sem a versenyzőnek, sem a motornak nem esett nagyobb baja, így részt tudott venni a teljes edzésen.
A két időmérőt követően Dudás Péter rajtolhatott az első helyről a profik mezőnyében, az amatőr kategóriában pedig az egész szezont domináló Deák Attila.

 

A szombati futam nem hozott igazán nagy csatákat, Deák Attila célegyenes végi hibáját követően Szabó Gábor vette át az 5. helyet, valamint a verseny második felében a szívósan küzdő Németh Péternek sikerült utolérni, majd lehagyni Boér Lászlót. Az ő párharcuknak az adott különlegességet, hogy a hétvégén még két kategóriában indultak, így jócskán volt már „kilométer a csuklójukban”, amikor szombaton összemérték erejüket.
 

A verseny végső sorrendje ezektől eltekintve már az első kör végére kialakult: 1. Dudás Péter, 2. Varga Gergely, 3. Benner Zsolt, ill. az amatőröknél 1. Deák Attila, 2. Krizsán Szabolcs, 3. Zsilják Lajos.

A vasárnapi futam lényegesen nagyobb csatákat eredményezett, aminek oka az volt, hogy kikerült a hirdető táblára az éves ponttáblázat, így mindenki kalkulálhatott, mit is kellene elérnie a versenyen, hogy az év végi eredményét „maximalizálhassa”. Az pedig különösen izgalmassá tette a rajtot, hogy nem indult Dudás Péter, aki az összetett eredményben 24 ponttal vezetett Varga Gergely előtt, akinek így matematikai esélye volt a kupasorozat megnyerésére.
Már a rajtnál látszott, hogy Benner Zsolt – aki kifejezetten erre a versenyre fogyasztott jó pár kilogrammot -, nem ismer lehetetlent és a súlyhátránya ellenére az élre tört és folyamatosan próbált elszakadni az üldözőktől. Varga Gergely és Adorján Tamás is mindent megtett, hogy a dobogó legmagasabb fokára állhasson. Az amatőröknél is komoly üldözés vette kezdetét, amikor Zsilják Lajos észrevette, hogy folyamatosan zárkózik föl Deák Attilára és esélye nyílt az ifjú versenyzőtől átvegye a vezetést és megszerezze ez évi első futamgyőzelmét.
A sors kemény leckét adott a mezőnynek, mert először Boér László esett a Mansel kanyarnál, majd a verseny utolsó körében a célra fordító kanyarban Zsilják Lajos motorja maradt „lefektetve”. A legnagyobb csapás a végig maximumon teljesítő Benner Zsoltot érte, akit Varga Gergely szívós munkával utolért, majd a célban 3 méterrel utasította a második helyre.
Ezzel Varga Gergely nem csak a 10. futamot nyerte meg, hanem a teljes kupasorozatot is 1 ponttal (!).

Varga Gergő a bajnok
 

Deák Attila bár behozhatatlan pontszámmal kezdte a versenyt, de végig keményen kűzdve a profikkal megnyerte az amatőrök kategóriáját mind ezen a futamon, mind pedig az éves összesítésben.
A versenysorozatnak ezzel a végére értünk, találkozzunk 2009-ben, ahol remélhetően hasonlóan színvonalas versenyeken mérhetik össze tudásukat az utca motorosai csakúgy, mint a magyar élmezőny profi versenyzői.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending