Csatlakozz hozzánk

Hírek

Suzuki Full-Gas giga szalon Balatonbogláron

Igazi motoros komplexummá nőtte ki magát a Full Gas Balatonboglári szalonja. Érdemes benézni.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT
 

Kihasználva a pár napos enyhébb időjárást, leruccantunk Dénessel a Balaton partra lazítani egyet. Na nem fürdőzésre, szaunára, pókerre vagy vitorlázásra gondolok, egy vérbeli motoros motorozással kapcsolódik ki. Tagadhatatlan, benzin folyik az ereinkben és ezt a legjobban Balatonbogláron a Full Gas-nál értik meg. Oda tartott hát az utunk, hogy jól megnézzük magunknak kis hazánk szerintem legnagyobb motor szalonját és persze ha már ott vagyunk, megjárassuk a számtalan tesztmotor szerencsés (vagy szerencsétlen) kiválasztottait.

 
2008-as GSX-R 1000 limitált szériás kiadása csak a Full Gas-ban.

Belépve a balatonboglári Full Gas-ba, a fél tucat motormárkája mellett rengeteg motoros ruházati termékkel és tuning alkatrésszel szembesültünk. ‘Két szinten, szinte minden’ – szólhatna a jelmondatuk, hiszen a BMW, Piaggio, Vespa, KTM, Suzuki és Ducati mellett az RS Taichi, Spidi, Sidi, Arai, Lazer, Yoshimura, Bódis és még mi minden más is megvásárolható náluk.
Már-már olyan érzésem van, mintha egy motoros szuper-marketben sétálgatnék, akkora a választék. Emellett a földszinten található egy szenzációsan jó kávézó, ahová csak úgy, mindenféle motor vagy kiegészítő vásárlási szándék nélkül is érdmes betérni. Millió féle kávé, tea, forró csoki és ínyencség ráadásul egy motor szalonban! Ha akarjuk leülhetünk, vagy akár választhatunk, hogy a közel 100 motor közül melyik mellett szeretnénk szürcsölni. Mi kellhet ennél több? Nem tudom, de az is biztos ott van a szalonban.

 
BMW HP2 és az ő udvara

Mindjárt a kávézó mellett egy BMW HP2 néz velünk farkas szemet, amiből viszonylag kevés rohangál fel, s alá az utakon, de ha a furcsa tekinteten túl tudunk nézni, megláthatjuk az összes többi bömöst is. Nem beszélve arról, hogy 5 különböző modellt bármikor bárki kipróbálhat!


Ami a teszt motorokat illeti, van választék, ráadásul
kettő bent sem áll a sorban.

A BMW szentélytől balra található a tuning sarok minden földi jóval, mi szem, szájnak ingere és persze a Suzuki birodalma. Minden típusból és minden színből találunk kiállítva motort, szóval azon “hát nem is tudom” vásárlók, akik megmenekülendő a vételtől utolsó mentsvárként a színbe kötnek bele, messze kerüljék el Balatonboglárt, mert különben motort fognak venni! Például itt a Full Gasban láttam először a rettentő mutatós, limitált szériás RIZLA-s GSX-R1000-est is, ami ráadásul ugyanannyiba, tehát 3.198.000 Ft-ba kerül, mint a többi. Csak halkan jegyzem meg, hogy a srácok elengedték a felárat, tehát ez eleve egy akció.

 
A Suzuki GSX1400 már csak a Full Gas-ban van.

Akár csak a B-King estében, hiszen a rettenetes gyári kidörrenők helyére jár hozzá ajándékba egy Yoshimura kipufogódob. GSX1400-ból pedig már csak itt van néhány darab, amiket az Euro II-es normájuk miatt még idén forgalomba kell helyezni. Ez jó kis alkupozíció lehet, ha ilyen gépet akartok, rohamozzátok meg a Full Gas-t!

 
Ezt a kipuffot kapjuk a B-Kinghez, ha viszünk egyet.

A Suzukinak külön szervize is van, az épület bal oldalán, amit egy tuningműhely is kiegészít. Itt teljesítményméréstől kezdve, szinte minden okosságot meg tudnak csinálni, és nem csak Yoshimura alkatrészekkel, hanem Bódis kipufogókkal is. Természetesen Suzukiból is van rengeteg a kipróbálható teszmotor, a Sixteentől kezdve a Hayabusáig, szinte minden típus elvihető egy körre.


Teljesítmény mérésre is van lehetőség.


A két szerviz közül itt csak a német, osztrák és olasz gépeket gyógyítják meg.
A japánok a másikban várják a lábadozót.

Az épület jobb szárnyában kapott helyet a KTM, a Piaggio, a Vespa és a másik szervíz, ahol ezeket a márkákat szervizelik. A KTM-ből is minden motor megtekinthető és persze az osztrák márkából is találtunk 6 tesztmotort az új 690-esektől elkezdve az RC8-ig. Utóbbiból nem értem, hogy miért fogyott ennyire kevés, ahhoz képest, hogy milyen jó motor. Ha nem hiszitek, vigyétek és próbáljátok ki!


A mattighofeni teszt alakulat bevetésre kész. (RC8 is van!)

A KTM mögött helyet kapott Piaggio, Gilera és Vespa robogók remekül kiegészítik a kínálatot. Így kicsitől, nagyig minden van. Az emeleten pedig a Ducati trónol, szintén elég színes kínálattal és szintén számos tesztmotorral.


KTM

A 160 darabos használtmotor készletről már ne is beszéljünk… Ha jó áron szeretnétek használt motort venni, itt biztosan találtok kedvetekre valót.


Amikor ott jártunk, 160 használt motort számoltunk… duuurva.

Természetesen az igazi vonzerő, ami minket is oda csábított, a rengeteg tesztmotor volt. Több olyan modellt is kipróbálhat ott az ember, ami még az importőröknek sincs, így a hivatásos tesztelők sem juthatnak hozzá. Remek lehetősége lehet ez bárkinek, de főleg azoknak, akik szeretnének beleugrani mondjuk egy KTM-be, de ismeretlenül nem merik bevállalni. Persze meg van az esélye a sírig tartó szerelemnek és a vásárlásnak, dehát erről szól az élet. Valósítsuk meg az álmainkat és így önmagunkat, amíg csak lehet.


Suzuki teszt motorok. Próbáljátok ki őket!
 

Nemsokára tehát lesz BMW R1200R és K1200R összehasonlító tesztünk, valamint összeeresszük a B-Kinget a Hayabusával és megpróbáljuk megfejteni a közös élet értelmét. Ezen kívül eljátszadoztunk a KTM szupermotóival, a kicsi 690-essel és a nagy 990-essel, hogy feltárjuk a kategória minden szépségét. A Full Gas-os balatoni kiruccanásunk eredményét tehát hamarosan olvashatjátok, figyeljétek tesztjeinket!


KTM kütyük minden mennyiségben


A robogó szekció.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending