Csatlakozz hozzánk

Hírek

Suzuki DragBike Team, Kiskunlacháza

Sziklai Ferenc, Szűrszabó Levente és Borsay Szabolcs újra felvette a kesztyűt az ország gyorsulói ellen, nem is akárhogy

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Suzuki DragBike Team

Augusztus első szombatján kánikulai meleg fogadta a MAMS és MNASZ következő országos gyorsulási bajnokság résztvevőit Kiskunlacházán.

Sziklai Ferenc az Up 900+ Top kategóriában ismételten első helyre kvalifikálta magát a 2008-as Hayabusájával. Ez az eredmény várható is volt tőle, mivel idei új országos időcsúcs az ő nevéhez fűződik. A döntőben századmásodpercre azonos időt futott ellenfelével, de az egész nap mutatott hihetetlen reakcióidőit a döntőben is meg tudta ismételni, ezzel a kategória nyertese lett.

Szűrszabó Levente a Superstreet kategóriában Suzuki GSX-R 1000 Turbó motorjával a döntőben tapadási problémák miatt, lemaradt a dobogó felső fokáról, de ennek ellenére az Országos bajnokság Superstreet kategóriáját továbbra is vezeti.

Borsay Szabolcs a Suzuki Hayabusa Pro-stock motorjával a Competition kategóriában, mint idén mindig, most is az első helyre kvalifikálta magát. A döntőt olasz ellenfelével, Davide Riccivel vívta, ahol 0,04 reakcióidővel könnyen győzött a közel 100 lóerővel erősebb motor ellen. Ünneplésre sok idő nem volt, hiszen egy asztriai versenyre utazott tovább, ahol nem csak a Top gas kategória első helyéért járó hatalmas trófeát hozta el, hanem a nap legjobb idejét is sikerült megfutni, így azért egy vándor serleg boldog tulajdonosa lett!

 Borsay Szabolcs:

” Kiskunlacházán volt a Magyar Köztársaság Dragbike bajnokságának soron következő állomása, ahol új egyéni csúccsal (8,19 – 267km/ó) nyertem meg a versenyt.

A verseny után egyenesen mentünk ki Ausztriába, ahol Neuenkirchen mellett a B17-s négysávos főút volt lezárva egy két napos ‘Austrian race days’ névre hallgató verseny miatt . A több ezer néző előtt versenyezni is nagy élmény volt , de az esti díjátadó minden eddigit felülmúlt! Szóval, a verseny mondhatjuk jól sikerült. 🙂 Annak ellenére, hogy egy közútról volt szó, ami nem is tapadt úgy ahogy kellene, sőt oldalra még lejtett is, sikerült 8,5 mp-s idővel megnyernem a kategóriámat . Sőt, az egész hétvége legjobb idejét futva a Polgármester átadott egy vándor trófeát, ami után életemben először nekem játszották el a magyar hímnuszt . Felejthetetlen élmény volt, ezért már megérte! 🙂

Ezúton is szeretném megköszönni az Olasz csapatom, szerelőm munkáját, akik az egész hétvégén kiválló munkát végeztek. Készen állunk, hogy csináljunk valami komolyat az elkövetkező 2 hétben! Jövő hét szerdán indulunk ki Németországba a NitrOlypx-ra, ahol első magyarként fogok versenyezni a Pro kategóriában, majd a rá következő hétvégén Kunmadaras ad otthont a Dragbike Európa bajnokság következő fordulójának, amire a motor már most készül Olaszországban.

üdv.:
Borsay Szabolcs
“szabb”
www.szabb.hu


Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending