Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kétütemű versenyző a Man TT-n?

Kétütemű süvítés és finom füst törheti meg a sornégyesek visítását a Szigeten – a Suter 500-asát állítólag benevezik idén a TT-re (videóval)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Suter MMX 500 lényegében egy GP motor a kétütemű időkből: 576 köbcentis V4-es, 195 lóerővel és 127 kilós (száraz) súllyal. Egy svájci manufaktúra gyártja, 99 darab készül belelő, melyek közül egy MMX több, mint 30 millió forintba kerül – ezen nincs mit csodálkozni, hiszen nem is annyira régi GP-technikát kapunk.


Sőt, talán még annál is többet, hiszen a váz és a futómű a legmodernebb kivitelű, tehát ezzel még Lawson és Schwantz is kevesebbet esett volna – vagy nem. Mert a 2T 500-as gyilkos robbanékonysága…szóval nem egy életbiztosítás a nevezés a nagy utcai versenyre (miért, négyüteművel az? – a szerk.). Vajon ki vállalja el? Ezt egyelőre nem tudni. A Suter egyébként a TT-n is a királykategóriában, a Senior TT-n indulna.


“Fenomenális a súly/lóerő arányunk – mintha egy rakétameghajtású biciklin ülnél…” – lelkendezett Eskil Suter, a cég alapítója. “A 60 kilométeres TT-kör pedig tökéletes tesztpálya a számunkra – a 6 körös táv komoly TT és 2T tapasztalatokat kíván”. Éppen ezért egy olyan pilótára van szükségük, aki ment már eleget ilyenekkel, és a Man-szigetet is ismeri…


Ilyesmi élményekre számíthatnak idén a nézők a Szigeten:

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending