Csatlakozz hozzánk

Hírek

Superstock1000: Németh végre az elejében

Eddigi legjobb helyezését érte el a FIM Superstock 1000 Kupában szereplő Németh Balázs, aki a bajnokság imolai futamán – 15 kör megállás nélküli csatározás után – a 6. helyen szelte át a célvonalat az olasz Pedercini csapat Kawasakiján

Közzétéve

ekkor

nemet balazs imola 201
RST AIRBAG

Balázs a 9. helyről kezdte a versenyt, és eredeti célját túlszárnyalva, ezt a pozícióját nemcsak megtartotta, de folyamatosan javított is rajta. Megállás nélkül kiélezett csatát vívott a körülötte levőkkel, de végig szépen felépített, kontrollált versenyt futott, és olyan természetes, magától értetődő módon jött be erőből a 6. helyen, hogy a végén ezt már nem is bravúrként élte meg környezete, sokkal inkább a papírforma érvényesüléseként. Ez pedig a folytatásra nézve is biztató: nem olyan volt ez érzésre, mint egy egyszeri és megismételhetetlen kiugró siker, hanem olyan, mint egy újabb lépcsőfok a még nagyobb bravúr elérése felé.

Aragónban bukott, Assenben már kilencedik lett, most hatodik… Miközben az összetettben is előrelopakodott 17 pontjával a 11. helyre. Folytatás június 20-22-én, Misanóban.

„Elég nehéz verseny volt, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen erős pozícióban sikerült zárnom” – nyilatkozta Németh Balázs. “A rajtom jól sikerült, és onnantól kezdve egészen a leintésig egy bolyban kellett harcolnom a többiekkel. Végig ment az oda-vissza előzés, amit nagyon élveztem, ugyanakkor fárasztó is volt, mert végig tökéletesen kellett koncentrálni, és folyamatosan száz százalékon kellett teljesítenem. A verseny második felében kicsit elkezdett csúszkálni a motor hátulja, ami miatt kétszer-háromszor is leszakadtam kicsit az előttem levőről, és kellett néhány kör, mire újra felértem rá. Ez nyilván a gumikopás miatt volt így, ami normális. Örülök ennek a 6. helynek, mert pénteken és még szombat délelőtt is úgy tűnt, hogy nincsenek meg azok a beállítások, amikkel az élmezőny közelében tudnánk ezen a hétvégén harcolni, és csak folyamatosan csúsztam egyre hátrébb és hátrébb az eredménylistán, de szerencsére az időmérőre sikerült egy üdvözítő megoldást találnunk az addigi problémánkra, így rá tudtam állni egy jó tempóra”


“A versenyen is ugyanazokat a beállításokat használtam, mint az időmérőn, és ez most is bevált. Jó érzés volt, hogy végig ott tudtam lenni egy bolyban, és harcolni tudtam a többiekkel. Picit azt sajnálom, hogy a végén a top5-ért már nem tudtam támadást indítani, de talán majd legközelebb! A következő versenyünkre most több mint egy hónapot kell várni, úgyhogy lesz idő nyugodtan készülni. Megpróbálok otthon minél több motoros edzést beiktatni, lehetőleg 1000-es motorral, de ha csak 600-ast tudok szerezni, akkor az is jó lesz, a lényeg, hogy minél több időt töltsek motoron. A csapat most nem tervez tesztet addig, úgyhogy az biztos, hogy a versenyeken használt Kawasakimra csak Misanóban ülhetek fel legközelebb. Remélem, sikerül valami egyéb motorozási lehetőséget találnom odahaza, az is elképzelhető, hogy a magyar bajnokság egy futamán is elindulok edzésképp”

Írta: Borbás Bálint (P1race)

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending