Csatlakozz hozzánk

Hírek

Supersport: Világbajnokkal indul a magyar csapat

Nicolás Terol, a 2011-es MotoGP 125 világbajnok magyar csapatban folytatja a Supersport vb-n, gyári MV Agustával

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT
Előzmények

Sikeres szezont tudhat maga mögött az év elején alakult Schmidt Racing: két pilótája, Chrobák János (Supersport) és Juhász Dávid (Superstock 600) bajnoki címet szerzett kategóriájában Közép-Kelet-Európa legnívósabb nemzetközi gyorsasági motoros sorozatában, az Alpok-Adria Bajnokságban, illetve az IMRC és a hazai pontvadászaton, valamint három világbajnoki futamot is teljesítettek a Supersportban, ahol Chrobák révén első vb-pontjukat is megszerezték.

A csapat jövőre teljes szezont teljesít a Supersport világbajnokságon, ráadásul egy igazi ászt igazolt: Nicolás Terolt, aki 2011-ben megnyerte a búcsúzó 125 köbcentis kategória világbajnoki címét. A spanyol világklasszissal új motormárka is érkezik, hiszen 2016-ban már MV Agustával versenyeznek majd a csapat pilótái.

Terol Magyarországon írta alá a szerződését, így immár a Schmidt Racing versenyzőjeként folytatja a felkészülését. A 27 éves versenyzővel együtt egy bónuszt is kapott a magyar csapat, ugyanis az MV Agusta bejelentette, a világbajnok és a Schmidt Racing a teljes technikai támogatását élvezi 2016-ban.

Terol három Moto2-es szezon után nyergel át a Supersport vb-re – középen Balogh Róbert csapatmenedzser

„Nagy örömömre szolgál, hogy az idei sikeres szezon után magasabb szintre léphetünk egy olyan kvalitású világbajnok motoros által, mint Nico. A márkaváltás mellett az Ő személye lesz az, amitől a legnagyobb előrelépést várom a 2016-os évben. Mindemellett Nico érkezésére való tekintettel az MV Agusta teljes technikai támogatását élvezzük majd, így minden gyári fejlesztést elsők között kapunk meg! Nem titkolt célom, hogy világbajnoki futamot nyerjünk, még az idén! Úgy érzem, egy ilyen világklasszis leigazolása egyértelműen mutatja csapatunk erejét, és azt, hogy az irány, amerre haladunk, jó. Rövidesen azt is bejelentjük, kik lesznek Terol csapattársai, illetve azt, hogy versenyzőink közül ki melyik bajnokságban áll majd rajthoz” – nyilatkozta Balogh Róbert csapatmenedzser.

Terol az utolsó (kétütemű) 125-ös GP-idényben lett világbajnok, de közvetlenül előtte, 2010-ben 2., illetve 2009-ben 3. lett a vb-összesítésben

„Nagyon örülök és motivált vagyok, hogy a Schmidt Racing csapatához csatlakozhatom. Türelmetlenül várom, hogy megismerhessem a csapat tagjait. Rengeteget edzek és készülök, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el és közösen jussunk el a csúcsra. Nagy terveim vannak, és az eddigiek meggyőztek arról, hogy jó helyre kerültem” – mondta Nicolás Terol.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending