Csatlakozz hozzánk

Hírek

Supermoto VB: izgalmas végjáték

Nem egész egy másodperc döntött – nézd meg az utolsó futamot!

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: SHOX

Hallatlanul izgalmasan alakult idén a Supermoto Világbajnokság S1-es csúcskategóriája. Az utolsó, spanyol versenyhétvégére pontegyenlőséggel az élen érkezett meg az olasz Davide Gozzini és a francia Thomas Chareyre.

Várható volt, hogy közöttük dől el a VB cím sorsa, ráadásul mindketten a 747 TM Racing Factory csapatban húzzák a gáz, egész évben fej-fej mellett haladtak, és vérre menő csatákat vívtak egymással.

A hétvégi Katalán Nagydíjon Chareyre végig jobb formában volt, mind a szabadedzéseken, mind az időmérőn gyorsabb volt ellenfelénél. A verseny első két futamán is neki jött ki jobban a lépés, de a harmadikon még fordulhatott volna a helyzet. Gozzini mindent beleadva száguldott, hogy megszerezze a futamgyőzelmet, ezzel együtt a VB címet. Végül nem egészen egy másodperccel maradt le róla, köszönhetően Thomas testvére, Adrien Chareyre győzelmének.

SM VB – a mindent eldöntő utolsó futam

Idén a Supermoto VB-n nagyon sűrű és erős mezőny gyűlt össze. Chareyre győzelmének értékét mi sem mutatja jobban, mint a tabellán mögötte található nevek. Harmadik a több ország nemzeti bajnokságát megnyert finn Hermunen, negyedik az X-Games-en tavaly diadalmaskodó olasz Lazzarini, ötödik a háromszoros világbajnok Adrien Chareyre lett. Mögöttük a négyszeres világbajnok van den Bosch végzett, a kétszeres világbajnok német Hiemer mindössze nyolcadik lett.


Az új Supermoto S1 világbajnok: Thomas Chareyre, TM motorral


Davide Gozzini egyetlen hajszállal maradt le a dobogó legfelső fokáról

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending