Csatlakozz hozzánk

Hírek

SuperMoto OB, 6. forduló, Prievidza

A SuperMoto OB az utolsó, záró fordulójához érkezett, hála Isten szép magyar eredményekkel

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A SuperMoto OB az utolsó, záró fordulójához érkezett, hála Isten szép magyar eredményekkel

Szöveg és képek: Creyou

Akárhogy is, október első hetével vége a szezonnak. Legalább is a Supermoto OB részéről, ugyanis az idei utolsó futamok a múlt hétvégén kerültek megrendezésre. A verseny helyszínéül a 2009-es sorozatban másodszor szereplő szlovák Prievidza -avagy magyarosan Privigye- városa szolgált, ahol a pályát egy autóbuszgarázs félreeső sarkán alakították ki.

Jellegét tekintve nagyobb részt (kb. 90%) aszfaltozott út várta a versenyzőket, de a hátsó részen egy pár kanyarból és ugratóból álló kombináción is helyt kellett állnia a mezőnynek. Itt a technikásabbak rendre elnyúltak a többiektől, akik így még nagyobb lendülettel érkezhettek a célegyenesre, majd az azt követő, legtempósabb balosra. Mivel az ugratókhoz nem lehetett hátramenni, talán ez a kanyar volt a leglátványosabb, ugyanis a közönség itt figyelhette a legközelebbről, csupán pár méterről a keresztben érkező motorokat.

Open kategória

Az előző cseh futam után, ahol Ónodi Benjamin fényévekkel jobb volt a mezőnynél, kíváncsian vártuk, mire lesz képes Prievidzában ő, na meg a magyar alakulat többi tagja. Benji most sem okozott csalódást, hisz a 20 indulóból -csupán 3 tizeddel lemaradva- harmadikként zárta az időmérő edzést. Igen ám, de Bencsik Dániel 62 ezreddel megelőzve a klubtársat, a második hellyel még őt is lepipálta. Így szenzációs módon két magyar is az első sorból vághatott neki a 15 körös futamoknak, míg Kis Tibor csak a 11., Nyilas Laci pedig 15. rajtkockából indult.

Az első versenyen Snizek Lukas bizonyult a legjobbnak, aki a negyedikről nagyon szép motorozással egészen az első helyig küzdötte fel magát. Benjamin –ugyan menet közben voltak helyezkedések- a kvalifikációs helyén, azaz bronzérmesként fejezte be a nem éppen könnyű versenyt. Bencsik Krisztián viszont visszább csúszott, ötödikként gurult be a Yamahával, bár csak egy másodperccel előzték meg, igaz őt pedig csupán féllel követték. Kis Tibornak rögtön a rajt után sikerült fognia egy helyet, amit utána egészen a kockás zászlóig nem eresztett. Így ő 10-ként, Nyilas László pedig három helyet javítva 12-ként ért célba.

Az első futam alakulhatott volna jobban is, hiszen érezhetően több volt a srácokban. Például úgy, ahogy a második, hiszen Ónodi Benjámin megint megmutatta mire képes, ha igazán jól megy neki a motorozás. Iszonyatosan jó köridőket produkált, gyakorlatilag versenyen megdöntötte az összesített legjobb edzésidőt. Ezek után abszolút megérdemelt az aranyérme, mint ahogy Bencsik Krisztiánnak is a bronz, nagyon jó teljesítményt nyújtott ő is. Kis Tibor ezennel a 8. lett, Nyilas Laci pedig megint 12. A verseny egyébként nem volt zökennőmentes, sajnos a nyolcadik körben, a célegyenes végén történt egy baleset. Nem tűnt nagyon komolynak a sérülés, de a motorost ennek ellenére biztos, ami biztos kórházba vitték, a futamot pedig leintették. Miután visszaért a mentő, megismételték a rajtot és ezután alakult ki az előbbi sorrend.

Prestige kategória

A Prestige kategória sajnos elég kevés indulóval büszkélkedhetett. Ezúttal csak 9 versenyző volt az indulók listáján, amiből egyetlen egy magyar nevet szúrhattunk csak ki, az Aprilia-val versenyző Kökényesi Györgyöt. Vegyes volt Kiskökény idei szereplése, volt amikor nagyon elkapta a fonalat, volt amikor kevésbé. Legjobb eredménye a kétszer 5 futam során három második hely, de ezeken kívül többször nem állt dobogón. Talán majd most.

A harmadik helyről rajtolhatott, és kitartó versenyzéssel harmadikként is száguldott a célba Kökény. 2,5 másodpercen belül voltak a dobogósok, sőt a második Rihák Miloslav egy tizeddel előzte csak meg a magyart, szóval lett volna esély jobb helyezésre, de ne legyünk telhetetlenek, szépen csillog a bronz is. Főleg, mert ha a végig vezető Travnicek nem ront a táv háromnegyedénél, akkor még ennek sem örülhettünk volna.

Viszont a második versenyen Travnicek Tomás kegyetlen módon leiskolázta a mezőnyt. Az őt követőnél is 2 másodperccel jobb volt körönként, így a 22 körös versenytáv alatt majdnem egy egész kört adott a másodiknak. Viszont örülhetünk, mert az ezüst érmes nem lett más, mint az egyetlen magyar szupermotós, Kiskökény, aki így két szép dobogós hellyel búcsúzhat az elég nehéz szezontól. Kökény helyét senki sem fenyegette, viszont mögötte folytak csaták. A verseny hőse mindenképpen Bocek Jíri, aki az utolsó helyről indult és a 21. kör végére, átverekedve magát mindenkin, harmadikként hozta be a Hondáját.

EredményekComments

comments

Trending