Connect with us
Suzuki

Hírek

SuperMoto OB 3. forduló, Prievidza

Az OB harmadik fordulójára Szlovákiában került sor

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az OB harmadik fordulójára Szlovákiában került sor

A Magyar Supermoto Bajnokság harmadik futamára a Szlovákiai Prievidzában került sor május 10-én. Az esemény nem csak a MAMS OB, hanem a Szlovák Supermoto MM SR versenye is volt egyben. Az aszfaltcsík, melyen a supermotosok megküzdöttek egymással, a SAD, azaz az Autobusova Doprava autóbuszgarázs területén helyezkedett el és ezáltal érdekes hangulatot keltett a nézőkben.

Szerencsére egész nap szikrázóan sütött a nap, így a forró aszfalton rendesen tapadt a gumi. A pálya kialakítása remek volt, ugyanis a teljes aszfaltcsíkot beláthatták a nézők, valamint könnyedén hátra lehetett sétálni a terep szakaszhoz is, így a porban küzdő versenyzőknek is lehetett szurkolni a pálya széléről. Maga a pálya a szűk kanyarokkal és technikás ívekkel csodás küzdelmekhez asszisztált, a célegyenes végén pedig a visszafordító kanyar egyenesen a szurkolókra nézett, így percről percre testközelből lehetett élvezni a keresztbecsúszó versenyzők showját.

PRESTIGE kategória

A versenyen viszonylag kevés magyar résztvevő volt jelen, a Prestige kategóriában Kökényesi György és Vermes Sándor képviseltette csupán magát. Az első futamban Kökényesi az időmérőn produkált eredményéhez képest egy helyet javított és így a negyedikként, míg Vermes két helyet javítva hatodikként ért célba. Az első futamot nagy fölénnyel Tomas Travnicek nyerte Jiri Bocek előtt.

A második futamban Travnicek technikai okok miatt az utolsó helyre szorult és így elsőként Bocek ért át a célvonalon, míg a mieink közül Kökényesi stabilan és biztosan motorozva ismét a negyedik helyen, Vermes pedig egy helyet ismét javítva Köki mögött, ötödikként fejezte be a futamot. A komoly szlovák mezőnyben összetettben az első Jiri Bocek, második Miloslav Rihák, harmadik Tomas Travnicek, míg az ötödik Kökényesi György, közvetlenül mögötte pedig a hatodik Vermes Sándor lett.

1.)    Jiri Bocek
2.)    Miloslav Rihák
3.)    Tomas Travnicek
4.)    Radim Vavrik
5.)    Kökényesi György
6.)    Vermes Sándor

Prestige részletese eredmények megnézhető itt

OPEN kategória

Az Open kategória első futamán a Prestige-el ellentétben már négy versenyző képviselte hazánkat a szlovák aszfalton. Kis Tibor, Nyilas László, Németh József és Bencsik Dániel vett részt a megmérettetésen. Az első futamban Kis és Nyilas szerepeltek a legjobban, előbbi a negyedik, míg utóbbi a hetedik lett.

A második futamban Kis Tibor feljött a harmadik helyre, Bencsik Dániel pedig kilencedikként zárta a futamot, így ő összetettben is a harmadik helyet érte el. Sajnos az Open B kategóriában nem volt érvényes magyar induló, így az Open International összetett lista a következőképpen alakult:

1.)    Lukas Ducháczek
2.)    Jiri Bartos
3.)    Kis Tibor
4.)    Lukás Snizek
… 10.) Nyilas László
11.) Bencsik Dániel
…19.) Németh József

Az Open kategória részletes eredményeihez kattintsatok ide

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending