Csatlakozz hozzánk

Hírek

Superbike VB 2. futam – Portimao

Portugáliában Max Biaggi igazolta hírnevét…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Superbike-világbajnokság második fordulója a veterán közönségkedvenc, Max Biaggi, és az ügyeletes favorit, Leon Haslam ádáz csatáját hozta – mindkét futamban. A Supersportban Sofuoglu fénykorát idézte, de a hatszázasoknál is szoros volt a küzdelem.

Mindenekelőtt nagyon fontos – és jól esik – elmondani, hogy a Superbike kategóriában mindkét futamon négy különböző márka végzett az első négy helyen (a második futam befutóján alig több, mint egy másodperc választotta el a versenyzőket!) – mint a régi szép időkben, ismét izgalmas és színvonalas versenyeknek nézünk elébe. Ahogy a szezonnyitó is az volt, és most Portugáliában is folytatódott a jó sorozat.

Meglepetésekből nem volt hiány, ki gondolta volna például, hogy a “jó öreg” Max Biaggi futamot nyer (Brno-n kívül…) az Apriliával, ráadásul egyből kettőt? Pedig így történt: mindkét futamon a bombaformában lévő suzukis Haslam előtt tudott maradni a bivalyerős RSV4-essel. Pedig a brit mindkét futamon elé tudott kerülni, de Max minden alkalommal visszavette – és kivédekezte – azt. Teljességgel megérdemelte a veterán olasz első dupla WSBK-győzelmét, igaz, Haslam is elégedett lehet a két ezüsttel: magabiztosan vezeti a bajnokságot.


A “Kalóz” visszatért – kettős győzelem Portugáliában

Az első futamban a biztosnak látszó harmadik helyről csúszott ki a Supersport-világbajnok Crutchlow, átadva ezzel helyét a gyári Hondás Reának. Viszont a második menetben sikerült feltornásznia magát a dobogóra a Sterilgarda Yamahásnak – így ha az első versenyen nem hibázott volna, elmondhatnánk, hogy mindkét futamon ugyanazok az arcok állnak a dobogón eredményhirdetéskor. Sőt, az első öt helyezett megegyezett volna, ugyanis Checa a privát Ducatival mindkétszer negyedik, míg Biaggi apriliás csapattársa, Camier az ötödik helyen végzett. A veterán Checának sikerült átmentenie a szezonynyitón mutatott meggyőző teljesítményét ezekkel a dobogóközeli eredményekkel, és a brit Camiernek is jár a taps a szép és egyenletes teljesítményéért.


Haslam kiegyensúlyozott teljesítményével vezeti a tabellát

Egyelőre úgy tűnik, hogy Toseland nem igazán tudja helyettesíteni a motoGP-be igazolt Ben Spies-t, mivel csak egy hetedik és hatodik helyezést gyűjtött be a hétvégén. De a tavalyi éllovas Hagának sem nagyon megy, két nyolcadik helye nem túl “acélos” a gyári Xerox Ducati nyergében. A Checa-és Byrne-féle Althea Ducati privát csapatként jobban teljesít náluk, utóbbi most egy hatodik és egy hetedik hellyel dicsekedhet – úgy, hogy a szombati bukás fájdalmával indult a futamokon. Haga csapattársa, az Ausztráliában remeklő Fabrizio pedig csak két 11. helyet tud felmutatni Portimaoban. A gyári BMW-sek sem örülhetnek, mivel alaposan beleszürkültek a középmezőnybe, legjobb eredményük Corser 9. helye az első futamban.


Kellemes meglepetés a privát Althea Ducatik kiváló szereplése

A Supersport kategóriában az etalon Ten Kate Hondával a török Sofuoglu hajszál híján (0.031s) elhozta a győzelmet a kawasakis Lascorz orra elől. Egy másik Kawával Fabian Foret az ötödik lett, így legalább elmondható, hogy a hatszázasok között versenyben vannak a zöldek, ha már a nagyok között egyszerűen esélytelenek. A dobogó legalsó fokára szintén egy CBR600RR-t hajtó motoros, Sofuoglu csapattársa, az olasz Michele Pirro állhatott, Chas Davies-t pedig negyedikként intették le a sorhármas Triumph Daytonával. Így a második verseny után Sofuoglu vezeti a tabellát 41 ponttal, egyetlen egységgel utána lemaradva Lascorz következik. 11 pont hátránnyal harmadik összetettben az ezen a futamon sokáig vezető hondás Laverty, aki bukása után 11-ként zárt. A Superbike-ban Haslam vezet 81 ponttal a 69 pontos Biaggi és a 60 pontos Checa előtt.


Laverty bukott, de behozta a vasat – összetettben harmadik

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending