Csatlakozz hozzánk

Hírek

Superbike, Imola, Suzuki

A regnáló BSB-bajnok Alex Lowes magával hozta a bivalyerős brit bajnokságból azt a fajta stílust, amitől a világbajnokságon is őt mutatja a kamera…ez most nem volt annyira eredményes, mint látványos

Közzétéve

ekkor

wsbk imola 2014 suzuki
RST AIRBAG

Küzdelmes hétvégén van túl a Voltcom Crescent Suzuki csapata. Laverty sokat küszködött, hogy a Yoshimura tuning GSX-R1000-essel megtalálja az összhangot az Enzo e Dino Ferrari versenypályán. Végül a vasárnapi első futamon – egy nem igazán erős rajt után – a középmezőnyből sikerült hetedikként végeznie. Sokáig úgy nézett ki, hogy ezt az eredményt a második futamon is megismétli, de végül kilencediknek zárt. A másik Crescent versenyző, Alex Lowes egy nem túl fényesen sikerül szombati superpole-t követően a vasárnap reggeli futamon egy erős rajttal az első körben két helyet tudott előre jönni, végül nyolcadikként intették le. A versenyt a brit Rea nyerte Davies és Sykes előtt.

A második futam még ígéretesebbnek nézett ki, de aztán a nyolcadik helyen motorozva hibázott, melynek eredménye képen rövid látogatást tett a 18-as kanyar bukóterében, és öt helyet vesztett. Lowes bár visszazárkózott és elkezdte levadászni az előtte motorozó csoportot, végül tizedik lett. A második versenyt szintén Rea nyerte, ezúttal Davies és Guintoli előtt. A magyaroknak nem sikerült túl jól a hétvége, Tóth Imre csak egy 20., illetve 19. helyet szerzett, Sebestyén Péter pedig óriásit bukott a második futamban – információink szerint nincs nagy baj. A Suzuki csapata a hétfői napot is imolában tölti egy hivatalos teszt keretében, aztán visszatérnek a bázisukra, hogy felkészüljenek hazai versenyükre, a Donington Parkra.

Alex Lowes

“Ez egy kemény nap volt, csalódás nekem és a csapatnak is. Van egy új stratégiánk amit most a teszten kipróbálunk, ez segíthet motorféken. Ezzel talán sikerül a jó irányba lépni és talán ez a legjobb pálya ahol ezt kipróbálhatjuk. A probléma itt jelentkezett a legerősebben, tehát ha valahol is sikerül előre lépnünk, az itt lesz. Doningtonban már ismét az elejében akarok lenni” – nyilatkozta Eugene Laverty.

“Az eredmény nem túl nagyszerű, de jó verseny volt! A második futamban rápróbáltam még keményebben, egészen a végéig nyomtam. Amikor Eugent próbáltam megelőzni leszaladtam a pályáról. Az első kerék csúszott meg így le kellett menjek a fűre, ami nem volt valami fantasztikus. Vesztettem 13 másodpercet, ha ez nem lett volna akkor egész jó helyen zárok. Próbáltam a legjobb formámat hozni és folyamatosan javítani. Élvezem, hogy itt lehetek a bajnokságban és kezdem sokkal jobban érteni a GSX-R-t. Most a tesztre koncentrálunk és felkészülünk a doningtoni hazai versenyre” – mondta Alex Lowes.

Eugene Laverty
Imola – eni FIM Superbike világbajnokság – eredmények

Első verseny: 1.
Jonathan Rea (Honda) 34’14.829: 2. Chaz Davies (Ducati) +4.511: 3. Tom
Sykes (Kawasaki) +6.492: 4. Loris Baz (Kawasaki) +8.434: 5. Sylvain
Guintoli (Aprilia) +9.134. 7. Eugene Laverty (Suzuki) +19.973 8. Alex
Lowes (Suzuki) +21.582.

Másodk verseny: 1. Rea (Honda)
34’14.255: 2. Davies (Ducati) +4.095: 3. Guintoli (Aprilia) +5.546: 4.
Baz (Kawasaki) +6.285: 5. Sykes (Kawasaki) +7.147: 9. Eugene Laverty
(Suzuki) +26.306. 10. Alex Lowes (Suzuki) +33.046.


Forrás: Suzuki

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending