Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Superbike csapat figyeli a magyar tinit!

Számadó Máté KTM-mel törne a nemzetközi mezőny élére

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A MiniGP 140 tavalyi bajnoka a holtszezonban sikeres Moto4-es teszten vett részt, ami után több spanyol csapattal is tárgyaltak, de a teljes szezonra nem született megállapodás. Máté egy Moriwakival vágott neki 2018-nak, ám nemrég képbe került a KTM és a Fortron Racing.

ArieVos Suberbike VB-n szereplő csapata élénken érdeklődik a magyar srác iránt – többek között erről is beszélgettünk hazánk egyik legtehetségesebb fiataljával, és édesapjával.

 

-Mesélj egy kicsit, hogyan találkoztál ArieVossal?

-„Kispataki Viktoron keresztül ismertük meg a holland Fortron Junior Racing Team tulajdonosát – meséli Máté –, ők még együtt versenyeztek a VB-n. Egy KTM-re szerettük volna cserélni a Moriwakit, ami nagyon jó tanulómotor volt és a spanyol bajnokságban helyt tudtam volna állni vele, de sajnos máshogy alakult. Ekkor került képbe a KTM, és a Fortron, akiknek nagy tapasztalatuk van a világbajnokságon is.”

-Hogyan értékelte ArieVos Máté eredményeit?

-„Csak nemrég kezdte el követni Máté pályafutását. – nyilatkozta Máté édesapja, József – Hollandiából hoztuk el a motort, majd egy brno-i versenyen találkoztunk Vos úrral, és nagyon jó, közvetlen kapcsolat alakult ki vele. Pár nap tesztelés után Máté megnyerte a Pannónia-ringi bajnoki futamot, és látva azt, hogy a srác milyen hamar megszokta az RC390-et, már érdeklődően figyeli a teljesítményét.” 

-Milyen lehetőségeket nyithat meg előtte ez a kapcsolat?

-„Nem tudjuk még mit hoz a jövő, de közel szeretnénk maradni a tűzhöz. A csapat hozzáállása nagyon szimpatikus, a célunk pedig az lenne, hogyha versenyzőre lesz szükségük, akkor Mátéra gondoljanak elsőként.”

-Mesélj, mi az irány a továbbiakban, mit jelöltetek ki a közeljövő prioritásának?

-„Mindképpen az előrelépést, de az irány még nem tiszta. Szerződést ajánlottak a brit Superbike bajnokságból, ami nagyban segítené a fejlődésem. Ők adnák a motort, emellett rengeteg adattal és információval tudnának szolgálni a pályákról is. Szóba került még az IDM és a spanyol bajnokság, jó lenne külföldi mezőnyben megméretni magam, az Alpok-Adria erre remek alap lehet. Idén a szezon felénél csatlakoztam a sorozathoz, és már az első hétvégén két harmadik helyet sikerült begyűjteni.” 

-Végezetül, mi az a végcél, amivel kelsz és amivel lefekszel?

-„A jelenleg a legfontosabbnak és elérhető középtávú célnak a WSBK SSP 300-as kategóriáját mondanám, erre nagyon hajtunk. Végcélnak azonban egy sokkal magasabb szériát tűztem ki!”

MentésMentés

MentésMentés

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending