Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Superbike csapat figyeli a magyar tinit!

Számadó Máté KTM-mel törne a nemzetközi mezőny élére

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A MiniGP 140 tavalyi bajnoka a holtszezonban sikeres Moto4-es teszten vett részt, ami után több spanyol csapattal is tárgyaltak, de a teljes szezonra nem született megállapodás. Máté egy Moriwakival vágott neki 2018-nak, ám nemrég képbe került a KTM és a Fortron Racing.

ArieVos Suberbike VB-n szereplő csapata élénken érdeklődik a magyar srác iránt – többek között erről is beszélgettünk hazánk egyik legtehetségesebb fiataljával, és édesapjával.

 

-Mesélj egy kicsit, hogyan találkoztál ArieVossal?

-„Kispataki Viktoron keresztül ismertük meg a holland Fortron Junior Racing Team tulajdonosát – meséli Máté –, ők még együtt versenyeztek a VB-n. Egy KTM-re szerettük volna cserélni a Moriwakit, ami nagyon jó tanulómotor volt és a spanyol bajnokságban helyt tudtam volna állni vele, de sajnos máshogy alakult. Ekkor került képbe a KTM, és a Fortron, akiknek nagy tapasztalatuk van a világbajnokságon is.”

-Hogyan értékelte ArieVos Máté eredményeit?

-„Csak nemrég kezdte el követni Máté pályafutását. – nyilatkozta Máté édesapja, József – Hollandiából hoztuk el a motort, majd egy brno-i versenyen találkoztunk Vos úrral, és nagyon jó, közvetlen kapcsolat alakult ki vele. Pár nap tesztelés után Máté megnyerte a Pannónia-ringi bajnoki futamot, és látva azt, hogy a srác milyen hamar megszokta az RC390-et, már érdeklődően figyeli a teljesítményét.” 

-Milyen lehetőségeket nyithat meg előtte ez a kapcsolat?

-„Nem tudjuk még mit hoz a jövő, de közel szeretnénk maradni a tűzhöz. A csapat hozzáállása nagyon szimpatikus, a célunk pedig az lenne, hogyha versenyzőre lesz szükségük, akkor Mátéra gondoljanak elsőként.”

-Mesélj, mi az irány a továbbiakban, mit jelöltetek ki a közeljövő prioritásának?

-„Mindképpen az előrelépést, de az irány még nem tiszta. Szerződést ajánlottak a brit Superbike bajnokságból, ami nagyban segítené a fejlődésem. Ők adnák a motort, emellett rengeteg adattal és információval tudnának szolgálni a pályákról is. Szóba került még az IDM és a spanyol bajnokság, jó lenne külföldi mezőnyben megméretni magam, az Alpok-Adria erre remek alap lehet. Idén a szezon felénél csatlakoztam a sorozathoz, és már az első hétvégén két harmadik helyet sikerült begyűjteni.” 

-Végezetül, mi az a végcél, amivel kelsz és amivel lefekszel?

-„A jelenleg a legfontosabbnak és elérhető középtávú célnak a WSBK SSP 300-as kategóriáját mondanám, erre nagyon hajtunk. Végcélnak azonban egy sokkal magasabb szériát tűztem ki!”

MentésMentés

MentésMentés

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending