Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

Súlyos motoros baleset történt a 47-esen hétvégén

A balesethez érkező motoros gondolatai…

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A kisalfold.hu tudósítása alapján 4 motoros és egy autós ütközött össze Békéscsaba és Mezőberény között 2017. szeptember 30-án.

Idézet a cikkből:

Négy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán. A balesetnek öt súlyos sérültje van, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A műszaki mentést a katasztrófavédelem munkatársai végezték el a helyszínen. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint mire a szakemberek kiértek a helyszínre, a személygépkocsiba beszorult sofőrt a helyszínen lévő civilek ki tudták emelni az autóból.

Az MTI információi szerint egy motoros konvoj haladt az úton, egy motoros találkozóra igyekeztek. Az útszakaszt a helyszínelés idejére a rendőrség lezárta.

Hogy ki volt a hibás, azt szépen elhárították…
Tamás, aki társaival arra motorozott megengedte, hogy publikáljuk gondolatait a történtekről:

“Most kizárólag mint motoros szeretném megosztani a véleményemet a tegnap Mezőberénynél történtekről. Elég sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e, de mivel elég nehéz kiverni a fejemből amit láttam, így hátha ez segít.
A szeptemberi ajándék jó időt kihasználva motoros találkozóra indultunk eleinte hárman a legjobb barátaimmal. Szentest még el sem hagytuk, de a kezdeti tankolásnál már több, mint 10-en voltunk, így együtt keltünk útra. Vásárhely felé vettük az irányt, mert arra jó az út minősége. Körülbelül 100 km-t tettünk meg gond nélkül, viszont volt akikkel eléggé elszakadtunk egymástól. Találkoztunk az úton “normális” autóssal és volt (nevezzük most úgy, hogy) figyelmetlen is.
Az utolsó 10 km-en belül már rengeteg motoros volt az utakon. Megelőztünk egy a megkülönböztető jelzését NEM használó mentőst, majd 1-2 kilométer után láttuk, hogy pár autóval előttünk karambol történt.
Láttam, hogy motoros is érintett, így azonnal összeszorult a gyomrom, és oda kellett mennem, hogy megnézzem velünk volt-e, vagy hátha segíthetek.
A helyszín döbbenetesen elkeserítő volt, nagyobb baj történt mint gondoltam: 4 összetört motor és alig mozgó, sokkos motorosok az úton, árokban. Egy lány, aki szintén sokkosan tologatja a motorját, ő pont ki tudta kerülni a roncsokat. Nem lehet szavakba önteni amit éreztem. A mentős, akit megelőztünk addigra odaért, megállt és biztosította a helyszínt.
Az egész egy autós miatt, aki kifordult több motoros elé elmondása szerint azért, mert nem látta őket.
Ennyi? 
A motorosok egymást követve, de nem pont egymás mögött haladnak, hogy mindenki normálisan láthasson. Ha többen haladnak, felveszik a tanult cipzár alakzatot. A fényszóróik olyan erősek, mint egy autóban, tehát egy dolgot lehet leszűrni az egészből. Az autós a távolságot rosszul felmérve, úgy gondolta még befér előttük.
Vajon ha egy autó jön is így tett volna?
Hetente legalább kétszer minimum belefutok hasonló, vagy más veszélyes szituációba, pedig nem megyek gyorsan. A legtöbb gond azokkal van, akik úgy előznek szemből, mintha ott sem lennék. Ők se mentek gyorsan, mert minden motor és mindenki egyben volt.
Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a motorosok többsége normálisan közlekedik, mint ahogy az autósok nagy százaléka is körültekintő.
Kedves “figyelmetlen” sofőrök! Szeretném megjegyezni, hogy a legtöbb ilyen esetben NEM fértek be, és sokszor csak a motorosnak köszönhető, hogy nem történik baleset, mert már megtanulta, hogy mindenki az úton potenciális ellenség ezért fel van készülve a vészhelyzetekre és tud korrigálni. Az olyan esetekben mikor már nem tudnak, ez a szomorú vége.
A motoros általában vétlen. Persze tudom, attól, hogy ezt leírtam semmi sem fog változni, de nem tudom mi mást tehetnék, hogy ez ne így legyen. Minden ruhám, és még a bukóm is neonos, tehát messziről jól látható felszerelést hordok, sokszor felkapcsolom a távolságit, ha úgy gondolom, hogy nem vesz észre az úton közlekedő autós (nem, nem azért mert paraszt vagyok). De mikor látom, hogy valaki észrevesz, nyugtázza, hogy ott vagyok, majd lazán kifordul elém, azzal nehéz mit kezdeni.
Nem, nem teszem le a motort, én sem kérem, hogy menj busszal autó helyett. Nekem ez az álmom, neked az.
Kérek mindenkit, hogy legyen figyelmesebb, mert tegnap is csak ennyi kellett volna, hogy a több milliós káron, összetört álmokon kívül ne nyomorodjon meg 4 ember. Mindenesetre köszönöm a barátaimnak, akikkel annak ellenére, hogy ez mindenkit felzaklatott mégis sikerült egy jó hangulatú, szezonzáró motorozást véghezvinni. A balesetet szenvedőknek meg kitartást és mielőbbi gyógyulást! Veletek vagyunk!!!”
Tamás.

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending