Csatlakozz hozzánk

Hírek

Stunt Girl – streetfighter női módra

Mai-Lin Senf nő létére (sokkal) többet tud a géppel, mint az átlag motoros…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Persze, hogy a csajok is szeretnek motorozni. Igaz, ez az esetek nagy többségében kimerül a hátsó ülésen való utazás fogalmában. Van azonban egy maroknyi belevaló leányzó, akik bátran húzzák a gázt két keréken, és még olyanok is akadnak, akik egykeréken… Közülük az egyik egy német, szimpatikus szőke szépség, Mai-Lin Senf.

Igen, német, pedig a neve hangzásából nem ez lenne az első tippünk. 19 éves kora óta motorozik, és bármilyen meglepő, nem Simsonnal kezdte – egyből nagymotorral. Egy CB 500-as Hondával gurulta az elsőket, sőt, a stunt műfaj alapjait is ezzel a géppel sajátította el. Mégpedig a “sportág” egyik meghatározó alakja, atyja, ikonja, Kevin Carmichael egyik bemutatójának hatására, 2007-ben.

A férfiember általában már akkor elismerően bólint, ha egy nőt motorozni lát, vagy akár motoron ülni. Mai-Lin azonban nem elégedett meg a CB 500-as kétkeréken nyújtott dinamikájával, elhatározta, megtanul egykerekezni. Carmichael show-ja egyszerűen megfertőzte, nincs mese. Hihetetlen motivációról tesz tanúbizonyságot, hogy Mai-Lin annak ellenére megtanult kerekezni, hogy senki sem fogta a kezét. Olyan értelemben, hogy senki nem segített neki az ügy érdekében, épp ezért beiratkozott egy egykerék-suliba. Saját bevallása szerint hamar elkapta a fonalat, ő is végrehajtotta ugyanazt, amit fiú társai. Olyannyira belejött a témába, hogy nem sokkal később már fellépésre is meghívást kapott! Mert valljuk be, azért nem akármilyen látványosság egy fighter-lány, még akkor is, ha nem az erősebbik nemmel azonos szintű kunsztokat mutat. Úgy gondolom, sokan összetennénk a két kezünket, ha úgy művelnénk az akrobatikus-motorozás művészetét, mint ez a német kisasszony.


Kitámasztón motorozás és kéz nélküli egykerék – nem tipikus női hobbik

Időközben lecserélte az öregecske 500-as Hondát a feladatra jóval alkalmasabb CBR600F-re. A típussal együtt, és főleg annak köszönhetően Mai-Lin is sokat fejlődött, egyre cifrább mutatványokat csinált: stoppie, burnout, egykerék-variációk és így tovább. Végülis odáig fejlődött a leányzó, hogy olyan (motoros)történelmi környezetbe invitálták fellépni, mint a londoni Ace Cafe előtti placc. Az Ace-t azt hiszem, senkinek sem kell itt bemutatni, el tudjuk hát képzelni, mit jelenthet ott szerepelni – 22 évesen, nőként. Egy életcél is lehetne, kijutni Londonba az Ace Cafe bulijára, akár nézőként is – legalábbis innen… Számunkra viszont jó hír, hogy nem kell olyan messzire mennünk, ha élőben is meg akarjuk csodálni Frau Mai-Lin-t a CBR-rel. Vagy anélkül, ugyanis a csajszi motor és bukó nélkül is kellemes jelenség, amit másik rendszeres elfoglaltsága, a modellkedés is bizonyít…


Óriási megtiszteltetés az Ace Cafe előtt szerepelni – Mai-Lin ezen is túl van


Ő az a típusú kislány lehetett, aki inkább a fiúkkal játszott a suliban szünetben…

De visszatérve a motorozásra, a pécsi Pogány reptéren Te is láthatod a hölgyet, hogyan fűzögeti szépen össze az egykerót, a stoppie-t és a max-köröket. Mégpedig az International Female Technical Weekend keretein belül, május 22-én és 23-án. Ugye Te is elgurulnál a baranyai megyszékhelyig, hogy saját szemeddel láss olyat, amit előtte még nemigen? Pompás hétvégét varázsolhatsz magadnak: a Mecsek szerpentinjeinek tesztelése után megnézed a Stunt Girl bemutatóját, és otthonról is meg tudsz majd szökni, ugyanis Te Európa Kulturális Fővárosának egyik programját igyekszel megtekinteni – legalábbis szerinted.


Pécsett élőben is meggyőződhetsz róla, mit tud a “kiscsaj” a CBR-rel
Mai-Lin Senf gyakorlás közben

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending