Connect with us
Suzuki

Blog

A stunder álma: világrekord kísérletet felállítani a Himaláján

Rok Bagorosnak vajon sikerül legyőzni a “fehér hegyet”?

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Rok Bagoros, a szlovéniai világhírű kaszkadőr, már közel 10 éve utazgat a világban, hogy KTM DUKES motorjával izgalmas produkciókkal szórakoztassa az embereket.

Minden sportolót megkísértő álom, hogy ő legyen a legjobb, és ezt a világ tudtára adja azzal, hogy rekordot állítson fel.

Így miután Nepálban 5000 ember előtt tartottak egy motoros show-t, Rok és csapata úgy döntött, másnapi célpontjuk a Himalája, és az álom megvalósítása.
Megkeresték a legmagasabb hegycsúcsot amit 24 órán belül elérhettek, azaz a Dhaulaghiri-t.
A Himalája (“a hó otthona”) 14 legmagasabb hegycsúcsából a Dhaulaghiri (“fehér hegy”) a maga 8167 méterével a világ hetedik legmagasabb hegye a világon.
A nagy magasság miatt le kellett táborozniuk, hogy akklimatizálódjanak, és hogy felkészüljenek Rok eddigi életében a legnagyobb kihívást jelentő mutatványra.

Ha azt hiszed, hogy ez könnyű feladat, hiszen Rok havi 10 műsort ad elő különböző helyeken, tehát elég edzett, hatalmasat tévedsz. 3664 méter magasságban a levegő már elég ritka, így egy erősebb fizikai megterhelés nehézlégzéssel, hányingerrel, vagy ájulással járhat, arról nem is beszélve, hogy a motorkerékpár felett 30 százalékkal kevesebb hatalma van a motorosnak.

“Egy világrekord felállítása hatalmas álmom volt amióta csak megcsapott a benzingőz illata, és elkezdtem motorozni. A Himalájában 17 órányi fárasztó utazás után végre eljutottunk arra a helyszínre, ahol megcsináltam a tőlem telhető eddig legmagasabb teljesítményű kaszkadőr show-t a bolygón. 
20 percen át, szünet nélkül, teljes gázzal. És találd ki mi történt! Megcsináltuk! 
Most várnunk kell néhány hetet, hogy megkapjuk a hivatalos elbíráló papírokat a Guinness Világrekord Bizottságától.” – mondja Rok, a valószínűleg már hamarosan világrekorder stuntrider.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending