Csatlakozz hozzánk

Hírek

Stefi menedzseli Petit

Sebestyén Péternek aláírt Superstock1000 szerződése van a gyári Kawasaki által támogatott olasz Team Pedercininél – és egy sztármenedzsere is Stefano Favaro személyében

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 aprilis
Sportster
MAI Kótyavetye

“Péter fejlődését és munkáját már régóta figyelem és tanácsaimmal az elmúlt években segítettem neki a felkészüléseit, és a lehetőségek mérlegelését. A tavalyi év hozta meg a változást, amikor láttam, hogy a fejlődése erőteljesen emelkedett a Superbike világbajnokságon, az EVO kategóriában a Tóth Team által biztosított BMW-vel. Köszönetemet szeretném kifejezni Tóth Imrének, amiért az elmúlt évben lehetőséget adtak Petinek!”

“Ezt a fejlődést látva megegyeztünk, hogy a 2015-ös évtől teljes erőmmel segítem pályafutását és képviselem a motorsportban. Elkezdtünk együtt dolgozni egy teljes háttérrel: marketing, kommunikáció, támogatottság – minden, amit egy gyári csapat megkövetel és megérdemel. Péter fiatal, 20 éves kora ellenére egy nagyon megfontolt és magabiztos versenyző, és céljai elérésében támogatni fogom. Nagyon élvezem, hogy újra benzingőzben vagyok, sokáig vártam, hogy egy fiatal mellé álljak, most úgy érzem megérte! A gyári csapat adta lehetőségeket Péternek jól kell kihasználnia és tanulni belőle” – nyilatkozta Stefano Favaro, aki már egy világbajnokot adott Magyarországnak, Talmácsi Gábor személyében.

Tóth Imre magyar csapattársat kapott a nyitányra, de lehet, hogy az egész szezonra

A 2015-ös szezonban Sebestyén lesz a harmadik versenyző – Tóth Imre és Rizmayer Gábor mellett -, aki képviselheti Magyarországot a világbajnoksági sorozatban. Sebestyén nagy lehetőséget kapott, Talmácsi Gábor után ő az, aki világversenyen gyári támogatottságú csapattal vehet részt. Ez az FIM Superstock1000 kategória a WSBK sorozatban. Egy Kawasaki ZX-10R-rel megy majd (200LE, 330km/h).

Az elmúlt hónapban folyamatos teszteken és edzéseken vett részt Spanyolországban és Olaszországban, felkészülve az idei kihívásokra. Az idei teszteredményei alapján Péter kiválóan teljesít; az Aragon Motorland pályán 34 indulóból 6. helyezést ért el, míg Misanóban első teszthétvégéjén 32 indulóból 3. lett(!), második teszthétvégéjén már a legjobb köre 1.38.8 volt – amivel verte a tavalyi pole-t (1.38.9 – Lorenzo Salvadori, Kawasaki).

Itt még a Tóth csapat EVO BMW-jén a Superbike vb-n – év közben Rizmayer Gábor váltotta Petit

“Az elmúlt években csak egy dolog lebegett előttem, hogy én is ott legyek a legnagyobbak között. Most a Superstock1000 kategóriában bizonyíthatok. Stefanóval már évek óta dolgozunk együtt, de ettől az évtől ő képviseli az érdekeimet és készít fel a versenyekre. Reméljük a közös munka meghozza az eredményt. Az elmúlt hónap teszt- és edzéseredményei biztatóak nekem is, de mindig minden a versenyen dől el, ott kell egyben lennie mindennek! Én mindet meg fogok tenni, hogy céljaimat elérjem!” – mondta Sebestyén Péter.

Április 12-én áll rajthoz az első VB futamon Aragónban, Spanyolországban. Az SST1000 kategória futamait Magyarországon az Eurosport közvetíti, így mindenki szurkolhatnak a magyar fiúnak.

A versenysorozatról

A Superbike vb több kategóriából áll: eni FIM Superbike World Championship, a FIM Supersport World Championship, a FIM Superstock 1000 Cup és a FIM Europe Superstock 600 Championship.

Ezek a versenysorozatok szériagyártású, de tuningolt motorok küzdelméről szólnak. Itt a riderek az utcai motorok megfelelően módosított változataival versenyeznek. Superstockban négyhengeres 1000-esek és kéthengeres 1200-asok szerepelnek. A megengedett minimális tömegek magasabbak, mint a MotoGP hasonló kategóriái esetén, egyes technológiák használata tilos (pl. karbontárcsás fék) és a motoroknak homológnak kell lennie az utcai változattal. Az egyes versenysorozat szabályaitól függ a változtatások mértéke a motorokon, de idén már a legfelsőbb kategóriában, a Superbike-ban is kevesebb módosítást engedélyeznek (a tavalyi géposztályon belüli EVO-knak felelnek meg).

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending