Csatlakozz hozzánk

Blog

Sportmotorral hóban?

Az idei első utcai tesztmotorunkat vigyorgó hóemberek fogadták az út szélén. Majd ha hajszárító lesz a kezemben, nem lesz akkora vidámság…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az idei első utcai tesztmotorunkat vigyorgó hóemberek fogadták az út szélén. Majd ha hajszárító lesz a kezemben, nem lesz akkora vidámság…

Már sok mindent tituláltam a motoros szezon előhírnökének, például a motorkiállítást, vagy a Yeti, azaz immár Ice Bear-Race-t, de úgy gondoltam ebből a szempontból az év első utcai tesztmotorja se éppen kutya.  Dacolva hát az időjárás jelentők hétfői, vészjosló mondataival, eszembe se jutott nem elhozni a Hondától az új CBR 600RR-t. Ennek örömére február 10-ével hivatalosan is kezdjük meg az évet -mondtam magamban- és örvendezzünk néki. A szezon az szezon!


Amúgy szép a fényezése az új RR-nek. Valószínűleg ez lesz a legnépszerűbb mind közül.

De tévedtem. Ugyan, amikor az országban elsőként beindítottam az új RR-t, még tiszta volt az ég és szárazak az utak, és talán még madarakat is hallottam csicseregni. Viszont amint elindultam, elkezdett (Boncz Géza után szabadon) sztálingózni a hó, ami odáig fajult, hogy mire estére haza keveredtem, több centi hó állt mindenen. A szemfüles gyerekek pedig már hóembert gyúrtak a téren. (A normálisok egyébként már otthon ültek és nézték a Barbárok Köztöt, de tudni illik szegény szemfüles gyerekek csak este szoktak kimerészkedni az utcára játszani, amikor nagyon sötét van, nehogy mások megijedjenek tőlük. Nem véletlenül hívják őket úgy, ahogy.. szemfüles. De ezt csak zárójelben…) Szóval első tesztmotor ide vagy oda, ez még nem a szezon.


Ez van, ezt kell szeretni.

Nem is jöttem túl gyorsan. Egyrészt, mert 820km-rel és 1 napos rendszámmal még bejáratós a motor, és lelkemre kötötték, hogy ne pörgessem 10.000 fölé a blokkot. És én jó tesztelő modjára szót fogadok, még hóesésben is, pedig ilyenkor -a hatodik kivételével- mindig le szoktam forgatni a fokozatokat. De most szigorúan megálltam 9.999 1/perc-es fordulatnál, és így hatodikban a 170km/h-t értem csak el. De a lassuságomnak volt más oka is, nevezetesen nem akartam forszírozni a 3 centit gurult, új Bridgestone BT015 R gumikat. Úgy hallottam, hogy amíg az öntésből származó, vékony szilikon réteg nem kopik le, addig latyakos úton csúszásra hajlamos lehet az új fejlesztésű abroncs. Igaz, elméletben féktávon biztonságban érezhetem magam, ugyanis ez a tesztmotor már az új c-ABS-szel is fel van szerelve. A kipörgésgátló meg úgy is ott van a jobb kezemben, szóval akár jöhettem volna a térdkoptatós felszerelésemben is. Mindegy, holnap is van nap. Amúgy a bal kezem és lábam pedig a váltóelektronika, de ezt majd máskor.


Én pelenkás koromban nem arról rémálmodtam, hogy kiesek a rácsos ágyamból és
zuhanok lefele a semmibe, hanem pont erről, amit most a képeken is láthattok.
Legalább annyira kísérteties, mint a skóciai kastélyok. 

Hát azért remélem mindenki érzi az iróniát saját magammal és az időjárással kapcsolatban. 🙂 Szép pillanat volt, amikor félig hóemberként begurultam a Karasnába, és a srácok egy téli-gumi ajándék csomag kíséretében nekem akarták adni a “legelvetemültebb újságíró” kupát. A serleg mélységesen meghatott, de vissza kellett utasítanom egyik szakmai példaképem, Paulovits Imre javára, aki ugyanilyen időben a KTM SuperDuke-kal lazán megjárja a Budapest-Bécs-Budapest távot. Innen is minden tiszteletem! A téli gumikért viszont lehet még visszamegyek :). Ha nem tudjátok miről beszélek, menjetek be ti is a Honda Karasnába, biztos vagyok benne, hogy kaptok egy garnitúrát. Hivatkozzatok rám, akkor tuti!


Jó darabig nem gondoltam volna, hogy ilyen matricát fogok látni egy sportmotoron.
Dehogy az ABS-esre, a Spongyabobos-ra gondolok!!! Ja, basszus, az a másik oldalon van… 

Na, hát ezt akartam elújságolni nektek. Nálunk van az új RR, és ha lesz rá alkalmas idő a következő 1 hét alatt, akkor egy villám tesztet is írok róla. Azért csak villám, mert az a kedvenc evőeszközöm, és mert a következő napokban a féket biztos vallatóra, a tavalyihoz vett különbségeket pedig szemügyre veszem, de érdemi sportmotor-tesztet csak a tavasz kezdetével ígérhetek. Nem tehetünk róla, de ne aggódjatok, már szervezzük a tüntetést az időjárásügyi minisztérium előtt. Szóval biztos lesz még nálunk a Honda új hatkilósa, talán még hosszabb időre is, de pszt! Nem mondtam semmit!

Tehát a tesztidőszak elindult, de a szezon még nagyon nem. Sajnos… de én már fél lábon is. BenZso meg aztán pláne fél lábon. Na jó, ez nem volt fair 🙂 Innen is jobbulást neki! ( Amúgy ma volt varrat szedésen, az egyik lába már harcra kész. Most már seggbe tud rúgni, ha rosszat csinálok :S )

Mielőbbi Tavaszt! 


Otthon, édes otthon. Az utcában már ketten toltuk a motort, mert egyedül nem egyszer elindult a motor eleje.
Biztos a futómű… na majd tekerek rajta.

Comments

comments

Trending