Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Sportmotor a Lamborghinitől?

Miért ne, egyszer már megcsinálták. A Caramelo viszont csak ügyes grafika.

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Mi az: rikító sárga, csupa szöglet, brutális hangja van, és megy, mint a veszedelem? Természetesen Lamborghini, feltéve, hogy négy kereke van. Vannak, akik szerint elég lenne kettő is, volt már példa Lambo márkajelzésű mocira a történelemben. És most itt az újabb jelentkező.

A sárga gyönyörűség alkotója egy fiatal román formatervező és grafikus, Laurentiu Florin Trifescu. Ahogyan a hasonló, fotórealisztikus álomképeknél lenni szokott, a Caramelónál is egy valódi motor adta az alapot: egyértelműen felismerhetők a Ducati 1098 R aranysárga Öhlins teleszkópjai, Brembo fékei és fekete, egyoldali lengőkarja. Az idomok, a tank és a fényszóró formája viszont valóban a Lamborghini sportkocsikat idézi, és Trifescu elképzelése szerint nem 1,2 literes V2-es, hanem ezres, V4-es blokk (talán az Aprilia RSV4-re gondolt?) kerülne a térhálós csővázba.

A névválasztás az olasz sportkocsimárka hagyományait eleveníti fel: Caramelo állítólag egy hősies spanyol bika volt, amely egy oroszlánt és egy tigrist is legyőzött egy 1877-es madridi bikaviadalon. Bátorsága és ereje lenyűgözte a nézőket, akik azt követelték, hogy ne öljék meg az állatot. Persze lehet, hogy ez az egész csak mese habbal: a neten mindenfelé kering Caramelo anekdotája, de ilyen nevű bikát nem találni. Egyáltalán a bikaviadalokon harcoltak állatok egymás ellen? Szerintünk nem, de lehet, hogy rosszul tudjuk. Na mindegy, a név hangzatos, a motor szép, és ráadásul még felmenője is van.

A Lamborghini ugyanis 1986-ban már készített motorkerékpárt, méghozzá a francia Boxer Bikes-szal közösen. A Design 90 nevű modell formaterve a Lambótól érkezett, a technikát a gallok adták hozzá. Volt némi japán segítség is a dologban, hiszen a Boxer-Bikes – a Bimotához hasonlóan – a felkelő nap országából szerezte be a blokkokat. A Design 90-be sornégyes, egyliteres Kawasaki erőforrás került, amelyből körülbelül 120-130 lóerőt csaltak elő a 180 kg-nál könnyebb masina mozgatásához. A Lamborghini eddigi egyetlen kétkerekű modelljéből mindössze öt, más források szerint hat példány készült.

Galéria


MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending