Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sportmotor a Lamborghinitől?

Miért ne, egyszer már megcsinálták. A Caramelo viszont csak ügyes grafika.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Mi az: rikító sárga, csupa szöglet, brutális hangja van, és megy, mint a veszedelem? Természetesen Lamborghini, feltéve, hogy négy kereke van. Vannak, akik szerint elég lenne kettő is, volt már példa Lambo márkajelzésű mocira a történelemben. És most itt az újabb jelentkező.

A sárga gyönyörűség alkotója egy fiatal román formatervező és grafikus, Laurentiu Florin Trifescu. Ahogyan a hasonló, fotórealisztikus álomképeknél lenni szokott, a Caramelónál is egy valódi motor adta az alapot: egyértelműen felismerhetők a Ducati 1098 R aranysárga Öhlins teleszkópjai, Brembo fékei és fekete, egyoldali lengőkarja. Az idomok, a tank és a fényszóró formája viszont valóban a Lamborghini sportkocsikat idézi, és Trifescu elképzelése szerint nem 1,2 literes V2-es, hanem ezres, V4-es blokk (talán az Aprilia RSV4-re gondolt?) kerülne a térhálós csővázba.

A névválasztás az olasz sportkocsimárka hagyományait eleveníti fel: Caramelo állítólag egy hősies spanyol bika volt, amely egy oroszlánt és egy tigrist is legyőzött egy 1877-es madridi bikaviadalon. Bátorsága és ereje lenyűgözte a nézőket, akik azt követelték, hogy ne öljék meg az állatot. Persze lehet, hogy ez az egész csak mese habbal: a neten mindenfelé kering Caramelo anekdotája, de ilyen nevű bikát nem találni. Egyáltalán a bikaviadalokon harcoltak állatok egymás ellen? Szerintünk nem, de lehet, hogy rosszul tudjuk. Na mindegy, a név hangzatos, a motor szép, és ráadásul még felmenője is van.

A Lamborghini ugyanis 1986-ban már készített motorkerékpárt, méghozzá a francia Boxer Bikes-szal közösen. A Design 90 nevű modell formaterve a Lambótól érkezett, a technikát a gallok adták hozzá. Volt némi japán segítség is a dologban, hiszen a Boxer-Bikes – a Bimotához hasonlóan – a felkelő nap országából szerezte be a blokkokat. A Design 90-be sornégyes, egyliteres Kawasaki erőforrás került, amelyből körülbelül 120-130 lóerőt csaltak elő a 180 kg-nál könnyebb masina mozgatásához. A Lamborghini eddigi egyetlen kétkerekű modelljéből mindössze öt, más források szerint hat példány készült.

Galéria


MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending