Connect with us

Hírek

Spanyolországban tesztel Talmácsi

Talma három napos jerezi VB-főpróbájának első napja

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A világbajnoki szezon előtti utolsó három napos tesztelésre gyűlt  össze a Moto2 és a 125-ös kategória mezőnye a dél-spanyolországi Jerezben.

Napsütésben, kiváló motoros időben kezdődött a gyakorlás a mai reggelen. A versenyzők még a száguldás előtt összeálltak egy közös fotóra. A Moto2-es kategóriában induló negyven versenyzőt nehéz volt összezsúfolni a tablóképre. Talmácsi Gábor és Andrea Iannone már a csapat hivatalos színeiben feszített, a motor azonban még nem kapta meg az idei „ruháját”. A mai napot arra szánta a Fimmco SpeedUP Team, hogy minden olyan beállítást kipróbáljon, ami a legutóbbi tesztelésen elmaradt, mert csak így sikerülhet az előre lépés.

Tíztől négyig mindkét géposztály versenyzői körözhettek, Talmácsi ekkor 1’46.302-vel zárt, ami a huszonötödik leggyorsabb kör volt a Moto2-es között. Ebben az időszakban sok mindennel próbálkoztak a mérnökök, Talma szinte végig a motor elejének pattogására hívta fel a szerelők figyelmét. Négy és öt óra között csak a hatszázasok voltak a pályán, a magyar versenyző ekkor 1’46.361-et motorozott, amivel szintén huszonötödik lett. A pattogás okozta ekkor is a legtöbb gondot a magyar világbajnoknak, a csapat holnap új geometriai beállításokkal próbálja ezt kiküszöbölni.


Talma gépe még a tesztidőszakban  szokásos fekete fényezésű…

Talmácsi Gábor:
“Küzdelmes napon vagyunk túl, de elvégeztük azokat a feladatokat, amelyeket a mérnökök mára beterveztek. Még mindig 
pattog a motorom eleje a kanyarokban, ezért holnap változtatunk a geometria beállításokon, hogy megszűnjön ez a kellemetlen jelenség. Nagyon fontos a következő két nap, hiszen ezután már a világbajnokságon kell teljesíteni

Folyamatos ÉLŐ közvetítés a jerezi 125-ös és Moto2-es teszthétvégéről:
http://www.crono-jerez.com/cgi/resultados.php


…a ruhája viszont már készen áll az éles bevetésre

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending