Csatlakozz hozzánk

Hírek

Southsiders Triton CP Project One

A legendás angol versenymotor modernkori interpretációja, egy fekete show bike személyében testesül meg.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A hatvanas évek legendás angol márkájának újbóli feltűnése két francia nevéhez fűződik. Frank Charriaut fantáziája, és Daniel Delfour keze munkája nyomán született meg a CP Projekt One.

 

 


A letisztult, klasszikus alapot modern vonásokkal dobták fel

A motor lelke egy majd’ 40 éves 750-es, ikerhengeres Triumph blokk. Ezt – a klasszikus recept szerint – egy Featherbed vázba csavarozták bele. Első féket nem szereltek rá, mivel az erős stílusra nagyobb hangsúlyt fektettek, mint a biztonságra, mindenesetre az egyetlen hátsó tárcsa önmagában vetekszik egy korabeli Triton hűtött dobfékeinek teljesítményével. A villahíd fölé kinyúló teleszkópvégek az ültetett versenymotorok hangulatát árasztják. A projektre a koronát az egyik oldalra felhúzott dupla kipufogócső, valamint a másik oldalon lentre helyezett hátsó lámpa és rendszámtábla teszi fel. Mindez gyönyörű, fényes fekete színben, minimalista kialakításban, retro kinézetű gumikon. Bár a CP Projekt One működőképes motorkerékpár, legtöbben inkább csak egy mutatós szobrot látunk benne.


Southsiders Triton – CP Project One
Tudtad-e?

Olyan motormárka, hogy Triton valójában soha sem létezett! Ez a szó a Norton és a Triumph nevekből készült mozaik, ahogy a Triton motorok is ezekből összerakott öszvérek. Eredetükről két legenda kering. Az egyik szerint a hatvanas években az autóversenyzők előszeretettel szereltek ki Norton Manx motorokból blokkokat, hogy azzal hajtsák meg könnyű autóikat. A megmaradt vázak hamar gazdára találtak, a londoni Ace Cafe előtt versenyző, folyton eső-kelő Triumphosok összetört roncsaikból kimentett blokkjaikat szerelték beléjük. A másik történet Dave Degens illegális közúti versenyzőről szól, aki egy éjszaka alatt műtötte bele besült Manxába egy kéznél levő T110-es Triumph blokkját, hogy másnap rajthoz állhasson egy fogadásos versenyen.


Egy kiváló állapotú, valódi, 40 éves Triton

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending