Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sötét stílus: Harley-Davidson Blackline

H-D Custom Softail új tank fényezéssel és Split Drag kormánnyal

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

“Szilárd mint az acél, kemény mint a vas és fekete mint a kátrányos éjféli út. Megérkezett az új Blackline, a kicsontozott Harley-Davidson Softail modell” – az amerikai gyártó ezekkel a hatásvadász sorokkal prezentálja új modelljét, ami szerintük “minden nemzedékben kiolthatatlan vágyat ébreszt a motorozásra”…

Hogy ez utóbbi csak a nagy presztízsű gyártó véleménye, vagy tényleg így van, azt nem tudjuk, de mindenképp stílusos a bobber-kultúrát a fiatalosabb építési módokkal vegyítő új H-D. E guruló ékszerdoboz két legfőbb újdonsága a tank fényezése és a befogóra közvetlenül rögzített Split Drag kormány, de ezeken kívül is sok kisebb-nagyobb részlet hivatott megfertőzni az embereket a Harley-féle életérzéssel.

A szó szoros értelmében például nem látványos megoldás a rejtett hátsó rugóstag, mégis így lesz stílusos a Blackline hátulja, a merevvázas vasakra hajazva. A gyártó szerint a vízszintesen a blokk alatt elhelyezett hátsó futómű ellenére a Blackline megfelel a mai kor rugózási és vezethetőségi elvárásainak. A kiegyensúlyozó tengellyel ellátott, közvetlenül a blokkra szerelt Big Twin blokk festése is új: feketére fényezték a forgattyús háznál, a primer deklin és a váltónál. A henger ezüst fényű bemart szélekkel, a két oldaldekli fedél pedig krómozott. Új a szintén krómozott ovális légszűrő fedél, az alumínium felniket (az első 21, a hátsó 16 collos) viszont feketére eloxálták. Szintén újdonságot jelent az asszimetrikus, 18.9 literes Softail tank, az analóg műszerfal, az első-hátsó sárvédő, a tömör, fekete fényezésű fényszóró – és úgy általában az egész első rész, a szintén fekete színűre eloxált befogókkal és alsó villaszárakkal.

Az új Blackline 655 milliméteres ülésmagasságával a Harley-Davidson legalacsonyabb modellje, de a gyártó szerint az ergonómia rendben van: az új Split Drag kormány kiválóan elérhető. A biztonság kérdését is szem előtt tartották, hiszen ABS rendszer segíti a motor lassítását. A legfontosabb szempont pedig nyilvánvalóan a stílus, a megjelenés volt – H-D-ről beszélünk, ugye. A műszerfal, az első lámpa és a fűzött felnik fekete festése például – ahogy a készítők fogalmaznak – egy igazán vagány, kemény és tagadhatatlan Harley-Davidsont eredményeznek. Emögött a technikai színvonal egyértelműen másodlagos aspektusa a H-D filozófiájának, de azért a csaknem 1.600 köbcentis befecskendezéses V-2-es kellemes, 125Nm-es maximális nyomatéka (3.250-es fordulaton) biztosan elegendőnek bizonyul a sötét ló küldetéséhez.


“Az új Harley-Davidson Blackline is beáll a Softail családba”

Comments

comments

Trending