Csatlakozz hozzánk

Műhely

SomotoKárpit – szebb és jobb ülés a motorodra!

Kényelmes és vonzza a tekintetet: kevés az ilyen hasznos extra, ami ráadásul megfizethető is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Vannak olyan részei a motorodnak, amelyeket olyan természetesnek találsz, hogy el sem gondolkodsz a cseréjén. Ilyenek lehetnek például az ülések is, amikről nem is hinnéd, hogy egy – saját elképzeléseid szerint – utángyártott garnitúrával mennyivel szebb lesz a vas és mennyire más minőségű – kényelmesebb – motorozást nyújt. Ha hasonló élményekre vágysz, érdemes felkeresned a SomotoKárpit műhelyét.

Bár manapság már azért nem újkeletű gondolat az üléspárnák-és kárpitok egyedi gyártása motorokra, hazánkban is több cég foglalkozik vele. Mégsem lehet azt állítani, hogy elterjedt tuning-eljárás lenne, mint mondjuk a kipufogó vagy a fém fékcső, hiszen nem olyan sok egyedi üléses bringa szaladgál az utakon. Az emberek általában megelégednek a mérnökök által “jól kitalált” ülőalkalmatosságokkal, de talán nem is sejtik, mennyivel többet lehetne kihozni a fotelből: érzésre és kinézetre egyaránt.

Szegény mérnökök egyébként sincsenek könnyű helyzetben, hiszen az emberek fejéhez hasonlóan valószínűleg a hátsó fertály alakja sem éppen egyforma, így hát szinte lehetetlen mindenki számára passzoló ülést fabrikálni. Illetve lehetséges, ha mindenki kezébe veszi az írányítást és elballag a saját igényeinek megfelelő ülést terveztetni. Hiszen nem megér némi áldozatot, hogy jobban érezd magad kedvenceden, vagy hogy ne sétáljanak el csak úgy a motorod mellett a parkolóban? Tuti tuningtipp, igényes és hasznos extra. Hogy miről szól ez pontosan? Át is adnám a szót a SomotoKárpit Mesterének, Somogyi Gábornak, aki – egy példán keresztül szemléltetve – elmondja, hogy miért jó Neked az egyedi ülés a vasra.


Stílustól függetlenül: csoppertől a sportmotorig mindenféle ülés megvalósítható


Ugye mennyivel más? Ez az öreg nyereg új életet kezdett – és talán a motor is

Kizárólag teljesen egyedi motorülés kárpit mintákat tervezek, melyet a legmodernebb tervezőprogramok segítségével hozok létre. Ennek köszönhetően egy-két fotó alapján már tervezhetek a leendő ülésről, amit eszerint kivitelezek. A módszernek az az előnye, hogy ez alapján Te már akkor láthatod, hogy fog kinézni leendő ülésed, mielőtt a gyárit leszerelnéd a motorról! Továbbá lehetőséged van az ülésedet a saját komfortod érdekében maximálisan az igényeid szerint kialakíttatni. Emellett még egyedibbé és esztétikusabbá teheted motorod üléshuzatát az általad megálmodott egyedi mintákkal, motívumokkal és feliratokkal – mindezt a legmodernebb számítógép-vezérelt hímzőgéppel készítjük el a bevonóanyagon.


Többrétegű, keménység szerint csökkenő zselébetét a komfortérzetért


A kétrészes gyári ülés egyrészes nyereggé változott – legalábbis külsejét tekintve

Egy példán keresztül szeretném bemutatni, milyen ereményt lehet elérni egy általunk gyártott üléssel. A “mesterremek” egy 2007-es Kawasaki Z750, amelynek az ülését teljesen átépítettük. A gyári üléspárnázat elég kis felületű és viszonylag kemény, ezért a megrendelő azzal a koncepcióval keresett meg, hogy szeretné az ülését olyan mértékben átépíttetni, hogy az első és a hátsó ülőfelület jelentősen növekedjen. A motoros és az utas méreteit és súlyát figyelembe véve alakítottuk ki az ülést, és valójában a gyári kétrészes ülésből – látványra – egyrészes nyereg született. Mechanikailag azonban a két ülés külön maradt, tehát nem lett egybeépítve.

Az ülés megjelenését illetően a külső dizájn is a megrendelő fejében fogant meg (fekete műbőr alap, zöld varrásokkal, és “tribal” mintás lime zöld színű bevarrt betétekkel). Megemlíteném még az ülések szivacsozásának felépítését is, melyet rétegesen, alulról felfelé keménység szerint csökkenő három rétegben alakítottunk ki és zselébetétet építettünk a vezető ülőfelületébe. Az ülés testreszabása és kivitelezése 58.500 forintba került.


Az igényes és aprólékosan kidolgozott mintákkal valóban egyedivé varázsolhatod a motorod

Kapcsolatfelvétel, információ:
SomotoKárpit
Somogyi Gábor
Telephely: 7960 Sellye, Cserfa utca 4.
Telefon: 0670-241-0706
E-mail: somoto@somotokarpit.hu
Web: www.somotokarpit.hu

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending