Csatlakozz hozzánk

Hírek

Skoota, a dugóhúzó

Előveszem, kihajtogatom, és máris a kocsik között száguldhatok a városban

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Hajdan a Romet Pony, a Mini Riga, és – bár olyat csak ritkán lehetett látni – a japán Honda Monkey ugyanilyen praktikus járműnek számított. Pár mozdulattal le lehetett hajtani a kormányukat, úgy már befértek a csomagtartóba. Csak nem ártott előtte leengedni belőlük a benzint. Ilyen szempontból a Skoota jobb, mert akksiról megy.

 

Egyszerű, mint egy pofon

Ma már nem sci-fi, hogy elektromos robogókkal járjuk az utakat. A legutolsó faluban is látni olyan nénikéket, akiknek nem kell tekerniük a drótszamarat. Az olcsó kínai elektromos bicikliktől egészen a nagyrobogókig terjed a paletta, bárki vehet magának igényei vagy pénztárcája szerint. Már csak néhány, a hatótávolsággal, és az akkumulátorok gyors feltöltésével kapcsolatos „apróság” vár megoldásra, amint ez is meglesz, a robbanómotor kihalásra lesz ítélve (reméljük minél később).


Csak ne felejtsem el hová tettem!

Addig csorgassuk a nyálunkat az ilyen jópofa, futurisztikus kinézetű, rövidtávú elektromos p@csköszörűkre, mint a Skoota. Stuart Emmerson tervezte ez a könnyűsúlyú, kompakt robogócskát, amelyet néhány egyszerű lépésbe akkorára lehet összehajtogatni, mint egy esernyőt. Így az ember beviheti a munkahelyére, vagy amikor megy haza, a belvárosból kiérve bedobhatja kocsija csomagtartójába. A kis robogó motorja a hátsó kerékbe van építve, lámpái ledesek, és apró tárcsafék lassítja. Az energiát lítium-ion akkumulátor szolgáltatja, aminek töltési ideje – állítólag – csupán öt perc.


Formatervezett kallantyúk feliratozva (szőkéknek)

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending