Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Skoota, a dugóhúzó

Előveszem, kihajtogatom, és máris a kocsik között száguldhatok a városban

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Hajdan a Romet Pony, a Mini Riga, és – bár olyat csak ritkán lehetett látni – a japán Honda Monkey ugyanilyen praktikus járműnek számított. Pár mozdulattal le lehetett hajtani a kormányukat, úgy már befértek a csomagtartóba. Csak nem ártott előtte leengedni belőlük a benzint. Ilyen szempontból a Skoota jobb, mert akksiról megy.

 

Egyszerű, mint egy pofon

Ma már nem sci-fi, hogy elektromos robogókkal járjuk az utakat. A legutolsó faluban is látni olyan nénikéket, akiknek nem kell tekerniük a drótszamarat. Az olcsó kínai elektromos bicikliktől egészen a nagyrobogókig terjed a paletta, bárki vehet magának igényei vagy pénztárcája szerint. Már csak néhány, a hatótávolsággal, és az akkumulátorok gyors feltöltésével kapcsolatos „apróság” vár megoldásra, amint ez is meglesz, a robbanómotor kihalásra lesz ítélve (reméljük minél később).


Csak ne felejtsem el hová tettem!

Addig csorgassuk a nyálunkat az ilyen jópofa, futurisztikus kinézetű, rövidtávú elektromos p@csköszörűkre, mint a Skoota. Stuart Emmerson tervezte ez a könnyűsúlyú, kompakt robogócskát, amelyet néhány egyszerű lépésbe akkorára lehet összehajtogatni, mint egy esernyőt. Így az ember beviheti a munkahelyére, vagy amikor megy haza, a belvárosból kiérve bedobhatja kocsija csomagtartójába. A kis robogó motorja a hátsó kerékbe van építve, lámpái ledesek, és apró tárcsafék lassítja. Az energiát lítium-ion akkumulátor szolgáltatja, aminek töltési ideje – állítólag – csupán öt perc.


Formatervezett kallantyúk feliratozva (szőkéknek)

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending