Connect with us
Suzuki

Blog

Sisakolunk

Új sisakot húztam a fejemre. Hogy mi lett a régivel? Milyen az új? És a fényezés? Hamarosan…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A tavalyi sisakom, az X-Lite legújabb modellje, az X-802 (teszt) sajnos a kukában fejezte be pályafutását. Persze csak miután sikeresen teljesítette misszióját, azaz megmentette az életem, de legalább is a fejem épségét. A balesetet követően a hazai importőrnél (Euromotor) darabokra szedtük a bukót, kíváncsiak voltunk, mi is történt a színfalak mögött, azaz a héjszerkezet alatt. Ennek apropóján és az X-802 példáján hamarosan megmutatom nektek a bukósisakok működését, illetve hogy miből épül fel ez a durván 1,5kg-os védelmi eszköz.

Sisak nélkül nincs motorozás, így a 2010-es évre kénytelen voltam beszereztem magamnak egy újat. Természetesen maradtam az X-Lite márkánál, hiszen az elmúlt évek során már két modell (X-801RR – teszt, X-802) is bizonyított a fejemen, és mindegyiket nagyon szerettem. A listát ebben az évben tovább bővítem egy harmadik típussal, az X-701-essel. Árát tekintve a hármak közül a képzeletbeli dobogó legalsó fokán áll, de butaság lenne ebből bármire is következtetni. Nemsokára bemutatom nektek, és azt is elmesélem, miért őt választottam, és nem valamelyik másik márkatársát.


Szétszedtük, és megnéztük mi történt a színfalak mögött..

Az új sisak első útja egyébként Mike Tamás légecsetje, vagyis szórópisztolya alá vezetett, aki nagyon komoly, referencia értékű grafikát alkotott rá. Ebben azért nekem is van némi érdemem, mivel egész komoly elképzeléseim voltak, milyen vonalaknak kell megszületniük a művész kezéből. Képek, a megvalósítás menete, illetve Mike Tomi véleménye már úton vannak a publikálás felé, mint ahogy egy rakás más cikk is. Már csak az kellene, hogy 36 órából álljon egy nap.

Motorozzatok, motorozzatok, motorozzatok, és vigyázzatok magatokra!

xx
Itt még félkész állapotban.. kíváncsiak vagytok?

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending