Csatlakozz hozzánk

Hírek

Simo Kirssi jó eredménnyel zárt az Enduro VB Francia futamán

A hétvégi nagydíjon a versenyzőknek egymáson kívül a hőséggel is meg kellett küzdeniük.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A BMW Motorrad Motorsport enduro 2-es osztályában motorozó Simo Kirssi ismét megmutatta, milyen gyorsan tanul. A finn versenyző első franciaországi VB-futamán a rossz start ellenére, már az első napon a top tízben végzett osztályában, majd a nagydíj végére feljött az 5. helyre. A francia hétvége után így Kirssi az Enduro 2-es osztály 8. pozícióján áll, és már csak két forduló van hátra az idei Enduro Világbajnokságból (WEC). A legutóbbi wales-i nagydíj csúszós, nedves körülményeihez képest, a Közép-Franciaországban tartott hatodik fordulón szárazság és hőség fogadta az indulókat és a nézőket. Habár a próbatételek mindegyikén – az extrém, enduro és motocross teszteken –magabiztos teljesítményt nyújtott Kirssi, a lassú indulásért drágán megfizetett. Az első három versenyszakaszban sok időt vesztett, így a maradék körökben a mezőny hátuljától kezdett és a nap végére sem jutott előrébb a 8. helynél. Végül az első nap tesztjein osztálynegyedikként szerepelt.

 

Ezekből tanulva, Simo a második napon minden percben feszülten koncentrált, az élmezőnyben tartotta magát sőt, egyetlen teszten sem maradt ki a legjobb tízből. Az extrém teszt éllovasaként a gyorsaságról szóló enduro és motocross teszteken Simo a sebességre és a 4. hely megszerzésére fókuszált. Végül Rodrig Thain mögött ötödikként futott be, így elérte második legjobb helyezését a 2008-as szezon alatt.
Az enduro 3-as osztályban induló Anders Eriksson hétvégéje eseménytelenül telt – problémák nélkül ért célba mindkét nap. Simo-hoz hasonlóan mindkét nap a top 10-ben végzett.

A francia futam végével, a 2008-as Enduro Világbajnokság kéthónapos szünethez érkezett – a következő futam a szeptember végi olasz nagydíj lesz.

Simo Kirssi – Enduro 2-es osztály: „Rosszul indultak a dolgok az első napon, így a maradék időben végig arra kellett összpontosítanom, hogy behozzam az elvesztegetett időt. Amikor az elején szem elől vesztettem az előttem motorozókat, tudtam, hogy számomra már szinte vége a futamnak, mivel húsz másodperc hátrány már behozhatatlan ebben az osztályban. A futam végére kicsit tudtam javítani is, de mint mondtam, az elején elvesztegetett idő miatt behozhatatlan volt a hátrányom. Ennek ellenére élveztem a versenyt, kimondottan a teszteket. Az extrém ügyességi teszt nagy kihívást jelentett, a motocross és enduro tesztek pedig nagyon gyorsra sikerültek. A második nap kezdettől fogva jól alakult, emiatt van ekkora különbség a két napi eredményem között. Az egyik extrém teszten ráadásul osztályharmadik lettem, így összességében elégedett vagyok a második napon nyújtott teljesítményemmel.

Anders Eriksson – Enduro 3-as osztály: „Furcsa verseny volt az e heti: az elején egyszerű pályának látszott, aztán ahogy nőtt a forróság, egyre nehezebb lett verseny is. Számomra élvezetes volt a hétvége, bár mint mindig, az enduro 3-as mezőny most is tele volt kőkemény párharcokkal. Nekem szerencsére nem volt semmi problémám, a motor pedig kitűnően működött.

2008 – Enduro Világbajnokság

Francia nagydíj – 1. nap

Enduro 2-es osztály

 

1. Michael Pichon (KTM) 50:02.44; 2. Johnny Aubert (Yamaha) 50:07.97; 3. Juha Salminen (KTM) 50:28.28; 4. Antoine Meo (Husqvarna) 51:54.26; 5. Rodrig Thain (TM) 52:04.92; 6. Alessandro Belometti (KTM) 52:22.32; 7. Fabio Mossini (Honda) 52:24.02; 8. Simo Kirssi (BMW Motorrad Motorsport) 52:30.36;


Francia nagydíj – 2. nap

Enduro 2-es osztály

1. Juha Salminen (KTM) 58:55.72; 2. Johnny Aubert (Yamaha) 59:50.69; 3. Antoine Meo (Husqvarna) 1:01:43.35; 4. Rodrig Thain (TM) 1:01:47.71;
5. Simo Kirssi (BMW Motorrad Motorsport) 1:02:11.19; 6. Alessandro Belometti (KTM) 1:02.42.31; 7. Jari Mattila (Honda) 1:03:03.85; 8. Nicolas Paganon (Aprilia) 1:03:31.91;

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending