Csatlakozz hozzánk

Hírek

Simo Kirssi a 4. helyről elsőként végzett a németországi Tollwitzban

Simo Kirssi-t, a BMW gyári versenyzőjét intette le elsőként a kockás zászló a németországi Tollwitzban.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az elmúlt hónapok kemény munkája után, a BMW-Motorrad Motorsport-nál mindenki megkönnyebbülten ünnepelte a német Cross Country bajnokság, az Európában legtöbb indulóval rendelkező off-road sorozat első versenyén szerzett győzelmet.

A 28 éves Kirssi-nek keményen meg kellett küzdenie G 450 X-én, mivel a nemzetközi mezőnyben olyan tehetséges motorosok is indultak, mint a többszörös Le Touquet bajnok Arnaud Demester és a francia cross sztárja, Cyrill Coulon. A „homokozó” (Sandkessel) néven ismert pálya a verseny előtti nagy esőzések miatt becsapós volt, ám Kirssi egy pillanatra sem vesztette el tapadását.

 

Az indulás ugyan nem kedvezett a gyári versenyzőnek, mivel 4. helyről indult és rögtön az első körben kisebb baleset érte. A koccanásnak szerencsére nem lett komolyabb következménye, így gyorsan a mezőny elejére tört. Később egy rövid időre fel kellett adnia a vezetést, amikor kiállt tankolni. Csupán három világbajnoki futam után az újonc bebizonyította, hogy igenis képes lesz hazavinni az idei szezon bajnoki trófeáját az európai Cross Country sorozatban.

Bert Meyer, a BMW Motorrad Motorsport legifjabb kiképzettje is nagyszerűen teljesített Tollwitzban. A 21 éves szász versenyző az első körben megszerezte a vezetést, de aztán el kellett engednie az első három motort. Ezután izgalmas csatát vívott Arnaud Demester-rel a negyedik helyért. A homokos pályán sokkal tapasztaltabb francia versenyző azonban végül 5 méterrel előtte hajtott át a célvonalon.

Simo Kirssi, a verseny után a következőket mondta: “Nem voltam ma túl jól, a megfázásom miatt gyengének éreztem magam. Az első körben volt egy kis ütközésem Steffen Albrechttel, de semmi komoly, mindketten azonnal tudtuk folytatni a versenyt. Később elakadtam egy köves mezőben, emiatt nem voltam megelégedve a mai sebességemmel. A győzelemnek persze BMW győzelem az év első Cross Country versenyén
nagyon örülök, ez a csapat több hónapos kemény munkájának a gyümölcse.”

 
A versenyt követően a BMW Motorrad Motorsport igazgatója Berti Hauser is nyilatkozott: „Ez volt számunkra a Cross Country szezon tökéletes indítása. Egész télen keményen dolgoztunk, mert tudtuk, hogy a jó eredményhez versenyképes motor kell. Simo is jól felkészült. Lenyűgözően nyerte meg a futamot, ami tényleg nem volt könnyű, figyelembe véve a sok tapasztalt versenyzőt. Elégedett vagyok a szerelőkkel, a versenyzőkkel, és a csapatvezetővel, Wolfgang Fischerrel is. Nagyszerű jutalom ez a kemény csapatmunkáért, most egy kicsit hátradőlhetünk és élvezhetjük a győzelmet.”

A Német Cross Country Bajnokság első futamának eredményei (Tollwitzer, Sandkessel):

1. Simo Kirssi (FIN), BMW Motorrad Motorsport, 15 kör; 2. Cyrille Coulon (FRA), Yamaha, 15 kör; 3. Steffen Albrecht (NÉM), Yamaha, 15 kör, 4. Arnaud Demeester (FRA), Yamaha, 15 kör; 5. Bert Meyer (NÉM), BMW Motorrad Motorsport, 15 kör; 6. Andy Boller (NÉM), KTM, 14 kör; 7. Jonas Karlsson (SVÉ), KTM, 14 kör; 8. Thomas Günther (NÉM), Husaberg, 14 kör; 9. Jörg Haustein (NÉM), KTM, 14 kör; 10. Falko Karbautzki (NÉM), KTM, 14 kör.

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending