Csatlakozz hozzánk

Műhely

SHOEI festés Báthory módra

Egy X-Spirit –et és egy rajzot bíztunk a mesterre

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Egy X-Spirit –et és egy rajzot bíztunk a mesterre

Ennek a cikknek az előzménye, már megjelent itt, de most szeretném nektek megmutatni milyen bukósisakban fogom idén tesztelni a motorokat. Ez egy SHOEI X-Spirit az IMET kínálatából, amit egyéni elképzeléseim alapján Báthory András festett meg nekem.
Aki kint volt a kiállításon, az már élőben is láthatta a végeredményt, aki nem az most megnézheti.

A régi sisakom kinézetén csak egy kicsit akartam változtatni, mert két évvel ezelőtt készült és már kicsit meguntam. A tetején a darázs csíkok sem voltak már aktuálisak, mivel a Hondarazsat eladtam. A sisakjaimat eddig mindig Mike Tomi csinálta, aki már 4-szer bizonyította be, hogy ő is nagyon ügyes, de most kíváncsi voltam Báthory András munkájára is.
Így az alap koncepció maradt az, hogy UV sárga szörnykéz az oldalán, ami fogja a fejem és méhsejt a tetején, ami már régi kedvenc motívumom. A végére kértem a www.paintwithpearl.hu -tól egy kis hologrammos szemcsét a lakkba, hogy ha rásüt a nap, akkor mindig más színben pompázzanak a kis szemcsék.

Ezeket az óhajaimat Mórickásan lerajzoltam és a többit Andrásra bíztam. Ő a rajz nézegetése közben mondta, hogy inkább jobban kidolgozná a kezet a sisak oldalán és a sima feketét az oldalán kicsit megbolondítaná egy kis antikolással.
Amiután ezt megbeszéltük az alkotói szabadság vette át az uralmat a bukósisakom felett.
Naponta többször mentem fotózni, de általában ugyanaz a kép fogadott, mint amikor előző nap otthagytam a kis Bíró Lajos utcai műhelyt. Semmi nem történt.


…őőőő, még mindig csak itt tartok, de ne aggódj időben kész lesz! És kész is lett.

Aki ismeri Andrást, az tudja, hogy mindig az utolsó pillanatban lesznek kész a munkái, ezért nem is nagyon aggódtam emiatt, viszont az utolsó napokban éjszakai műszakban dolgoztunk. Ő festett, én meg fotóztam közben.
A műhelyben van saját matricavágó gépe is, így a maszkoláshoz bármilyen formát ki tud vágni helyben. –Legalább azzal nem megy az idő, hogy ezekért az alapanyagokért kelljen szaladgálnia.-
Na szóval…
Kezdésnek a becsiszolás munkafolyamatát én vállaltam magamra, kicsit fura érzés egy vadi új, drága  bukósisakot csiszolgatni, de enélkül nem marad meg a festék az alapon.
Majd kimaszkoltam a nyílásokat rajta, hogy ne ködöljön a belsejébe a festék.
A tetején kezdtük, mivel az eredeti szürke szín pont megfelelt a méhsejt színének, ezért a kivágott méhsejtet ide ragasztottuk, majd fehérre fújtuk a kívánt részt.

Ezután a két oldalán lévő alapszín következett, ami egy titkosított Báthory eljárással készül. Sajnos ezt nem árulhatom el hogyan, de az a lényeg, hogy jól néz ki minden felületen, mivel megtöri a homogén színeket.

A következő lépés a kéz megrajzolása és a sisakra felvitele volt.
Ezt negatívban kellett megoldanunk, mivel ez az UV sárga festék -idézem a művész urat:-

“ kérem jegyzetben a képeket kommentálni, miszerint ennél a zöld “festéknél” szemetebb , rohadtabb és undorítóbb anyagot nem találtak még ki korunk kémikusai és festékfejlesztő cégei…“

nem tartozott a kedvenc anyagai közé.

Tényleg undorító volt, beterítette az egész műhelyt egy pókhálószerű anyag, ahogy a pisztolyból fújta ki a festéket.
Na mindegy, felkerült végre a kéz alapja az oldalára, amit később árnyékolva, körmöt festve jobban kidolgozott. Sajnos én ezt csak a végén láttam, hogy a zöld árnyékoktól, a kedvenc sárga színemből zöld lett. Így is tetszik csak így egy kicsit Monsteres lett.
A tetején végigfutó sárga csík legalább megmaradt eredeti színében.

Végül felkerült egy kézzel festett tesztmotor.hu logo az állrészre, egy „B“ Báthory logó a kis szárnyra, egy BENZSO felirat és egy e-mail cím alá az azonosítás végett. 🙂
És kész, már csak a lakkozás volt hátra, amit egy profi fényezőfülkében készítették 4 rétegben!

Íme a végeredmény:

A következő project ami nemsokára megvalósul, Dénes 600RR-je, amiből itt egy kis ízelítő:

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending