Csatlakozz hozzánk

Hírek

Shell Ducati beszámoló Malajziából

Stoner jött, látott, és megint győzött. Ugyan Rossi lett a világbajnok, de Sepangban Stoner uralkodik

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Stoner jött, látott, és megint győzött. Ugyan Rossi lett a világbajnok, de Sepangban Stoner uralkodik

Szöveg és képek: BGP Media

Casey Stoner minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy ő a MotoGP egyik legzseniálisabb versenyzője. Ha betegsége nem hátráltatja a világbajnoki szezon közepén, akkor figyelembe véve két hónapos pihenőt követő visszatérésének produkcióját, talán Malajziában most nem csak a negyedik világbajnoki futamgyőzelmét ünnepelhette volna.

Az ausztrál versenyző az idei világbajnokság első kilenc versenyén ötször állt dobogóra, majd orvosi utasításra nem indult Brnóban, Indianapolisban és Misanóban. A Ducati istállóból legközelebb Portugáliában gurult pályára ismét a 27-es Desmosedici, ahol rögtön egy második helyezéssel tért vissza, míg azt követően megnyerte az Ausztrál és a Maláj Nagydíjat is. Utóbbin a negyedik helyről rajtolva, már az első körben az élre állt és elsőségét a leintésig megtartotta. Ugyan az utolsó körben már lazábban húzta a gázt, így is sikerült közel 15 másodpercet óriási különbséggel győzelemre vezetni a Ducati csapatot a Shell Malajziai Nagydíjon.

Casey Stoner győztes: „Rendkívül nehéz körülmények között kellett versenyeznünk. A téli tesztek során szinte egyáltalán nem volt lehetőségünk itt Sepangban vizes körülmények között edzeni és most is mindhárom edzésünk, sőt még a délelőtti bemelegítés is szárazon zajlott, szóval fogalmunk sem volt, hogy milyen beállítással kellene elrajtolnom. A futam előtt bementem a boxba és láttam a sötét felhőket, gondoltam ebből még eső is lehet, majd mire egy perccel később átsétáltam a boxutcába, már leszakadt az ég. A rajtom gyengén sikerült és az első körben próbáltam óvatosan menni, nehogy hibát kövessek el. Amikor éreztem, hogy minden rendben egyre jobb köröket mentem, amit őszintén szólva nem vártam el magamtól. A koncentrációt nagyon nehéz volt fenntartani. Magas volt a páratartalom, hőség volt és a vége felé a pálya egyik fele már kezdett felszáradni, így a féktávokat is nehéz volt elcsípni. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, hiszen ezen a hétvégén mindenki a határait feszegette mentálisan és fizikálisan is. Örülök, hogy a legfontosabb technikai partnerünk, a Shell nagydíján ilyen remek eredményt érhettem el. A lelátón mintegy 850 Shell és Ducati rajongó tombolt, amikor célba értem, a másik oldalon meg a csapatom akart kiugrani elém a célegyenesbe. Boldog vagyok és most már koncentrálhatunk a jövő évre.”

Nicky Hayden Ausztráliából nagyon letörten távozott, hiszen Jorge Lorenzo a startot követően nekiütközött az amerikainak, aki bukott és nem tudta befejezni a versenyt. Sepangban, az év utolsó előtti versenyén a második rajtsor hetedik helyére kvalifikálta magát. A 2006-os világbajnok már hetedik alkalommal indult el a Maláj Nagydíjon. A korábbi hat látogatása során ötször csúszott le csak egy hajszállal a dobogóról. „Ha most is a negyedik helyen végezhetnék, elégedett lennék, de figyelembe véve a korábbi versenyeken elért előrelépéseinket, inkább a dobogót céloznám meg.” Hayden a rajt után keményen küzdött, főleg, hogy ő örült az esőnek, hiszen a korábbiakban mindig jól érezte magát a motoron, ha vizes volt a pálya.

Nicky Hayden 5. hely: „Nagyon izgatott voltam az eső miatt és úgy éreztem, hogy ma akár az Indianapolisihoz hasonló különleges eredményt is elérhetünk. A start után többen megelőztek sajnos, mert problémáim akadtak a fékkel. Ettől függetlenül ekkor kezdődött számomra az előadás, mert küzdhettem az ellenfelekkel és oda-vissza előzgettük egymást. Nagyon pici hiányzott volna, hogy tudjam tartani a tempót Rossival és Lorenzóval. Amikor Vermeulen megérkezett rám tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, hiszen ő egy esőspecialista. Külön öröm, hogy az ő támadásait vissza tudtam verni. Gratulálok Caseynek és Valentinónak. Remélem, hogy Valenciában különleges eredménnyel zárhatjuk az évet.”

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending