Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sérülve bár, de törve nem

Nyári szünetéhez érkezett a Superbike vb – Tóthék összefoglalója az elmúlt hetek változatos eseményeiről: Peti, Imi, Rizi (Sepang, Misano, Laguna Seca)

Közzétéve

ekkor

team toth wsbk fel
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A csapat első WSBK-pontjait a sepangi hétvége során szerezte meg: ifj. Tóth Imre révén rögtön kettőt, az első versenyen elért 14. hellyel. Misanótól használhatta a csapat az új elektronikát, ami mindenféle előzetes tesztelés vagy ismeret nélkül is kitűnően bevált.

Misano: nagyszerű eredményeket elérve a szabadedzéseken, sajnos a negyedik etapon Tóth jobb kulcscsontját és lábát törte egy bukás során. Imre helyére beugróversenyzőt kellett keresnie a csapatnak, és továbbra is teljesen magyar alakulatként maradva, a rutinos Rizmayer Gáborra (a kezdőképen) esett a választás.

Zivataros hétvégén, a portugál versenyeken Rizi 17. és 19. helyezéseket érte el – a pontszerző helyek közelsége nagy motivációt adott a csapatnak a soron következő amerikai futamra. Örvendetes hír volt a két futam között Tóth sérüléseinek nagymértékű gyógyulása.


Nem indult jól viszont az amerikai verseny a csapat számára. Rizmayert folyamatos technikai gondok hátráltatták, míg Sebestyén Péter a második szabadedzésen történt bukása után rásérült az ausztrál futam óta folyamatosan fájó vállára, de kvalifikálta magát a futamokra.

Egy rossz versenyhétvége előszelének tűnő pénteki nap után vágott neki a csapat a szombatnak, de minden technikai gond, versenyzői hiba, telemetriai adathiány ellenére, Rizmayer Gábor négy tizedmásodperc híján a Superpole-ba juttatta az egyetlen vb-s specifikációjú BMW-t (a negyedik gyakorláson pedig már a Superpole szintidő alatt körözött).


Laguna Seca: az első versenyen Sebestyén Péter bukott, megsérült, nem is tudott elindulni a másodikon, Rizmayer a 17. helyen ért célba. A második futamon a piros zászló kétszer is előkerült (nagy szerencse, hogy sem Alex Lowes, sem pedig Sylvain Barrier nem sérült súlyosabban meg látványos baleseteikben).

Reménykedett a csapat, hogy a háromszori rajt után Rizmayer higgadtsága és rutinja pontot, pontokat hozhat. Gábor kegyensúlyozott versenyzéssel, nagy csatákat vívva a 15. helyen ért célba, örömöt szerezve ezzel a magyar gyorsasági motorsport szerelmeseinek, és a csapatnak.

Hivatalos Superbike teszt, a magyar csapat nélkül

A hét elején zajlott a Superbike széria hivatalos tesztje Portimaóban. A csapat nagyon bízott abban, hogy Tóth Imre sérülései meggyógyulnak és pályára léphet a portugáliai teszten, de sajnos nem így lett: tesztelés nélkül vág neki az utolsó négy futamnak. Imre továbbra is kezelésekre jár, és lassan kezdi visszanyerni a formáját.

Sebestyén Péter sérülései is súlyosnak bizonyultak, vállműtéten esett át, ami után hosszú rehabilitáció és gyógyulási folyamat következik. Remélhetőleg a szeptember elején esedékes jerezi spanyol versenyen mindkét versenyző egészségesen, és újra a pontszerző helyekért harcolva tér vissza a világbajnoki vérkeringésbe.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending