Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sérülése ellenére Németh a top tízben

Német bajnokság, első forduló: „A tempóval nem volt baj, csak a hátam nem bírta!”

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Hell Racing Team

Tizenháromezer néző előtt zajlott a német bajnokság szezonnyitó futama Fürstlich Drehnában, ahol a mélyhomokos pályán motorozáshoz ideális időjárás várta a rajthoz álló – számos nemzetközi MX versenyzővel kibővült – mezőnyt. A belga, dán és holland versenyzők mellett Németh Kornél jóvoltából magyar motocross-os is képviselte hazánkat.

A szombati kvalifikációs futamokat követően csupán 0.9 tizedmásodperccel volt lemaradva hazánk tehetséges MX-ridere a legjobb mögött, azonban a mélyhomokos pálya előhozta Kornél korábbi sérüléséből adódó hát problémáit, így a sikeres első futam után, a másodikban kénytelen volt kiállni.

A német bajnokság első versenyhétvégéjét a szép számban megjelent közönség mellett az európai motorcross sport elitje is nagyon várta már. A szombati időmérő edzésen, mindkét csoportban az élmezőnyhöz tartozó versenyzők futották a legjobb köröket, akik között ott volt Németh Kornél, a legsikeresebb magyar MX-es is.

„Szombaton a csoportomban a negyedik legjobb időt futottam, és csupán 0,9 tizeddel maradtam le a legjobb időtől. A bemelegítés is jól ment és az első futamon a rajtom is jól sikerült, harmadikként startoltam, a futam végére azonban már kezdtem érezni, hogy a homokos pálya által megkívánt vezetési technika nem tesz jót a hátamnak, de végül is a hatodik helyen sikerült beérnem a célba. Sajnos egy korábbi sérülésemből adódóan hosszabb távon nem viseli túl jól a gerincem a fokozott igénybevételt és ennél a mélyhomokos pályánál, ahol szinte végig állnunk kell a motor nyergében, 30 perc alatt ez elő is jött”  – értékelte a futamot a magyar versenyző.


Kornél tisztességgel helytállt egy erős mezőnyben, nehéz pályán

Kornél kitartását és elszántságát tükrözi, hogy végül úgy döntött, a második futamon is rajthoz áll, ugyanis a korábbi sérülése miatt jelentkező hátfájástól eltekintve remekül ment a futamon, motorja, technikája kiválónak bizonyult. A második futam rajtja nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, kezdeti hátrányát azonban fokozatosan lefaragva már az első tíz között volt, amikor végül is meg kellett hoznia a nehéz döntést: „Éreztem, hogy egyre jobban fáj a hátam és nem mertem tovább kockáztatni, így egy komolyabb sérülés elkerülése érdekében úgy döntöttem, hogy hiába motorozok egyre jobb helyen a második futamon, mégis inkább kiállok. Azt gondolom, hogy ez nehéz pálya a mezőny többi tagján is kifogott, a mezőny eleje nagyon együtt volt a másodiktól a tizenegyedik, tizenkettedik versenyzőig. Egyedül Keny volt az, akit nem érdekelt a nehéz pálya, ő úgy megvert bennünket, hogy alig láttuk. Roczen nagyon jó formában van, gratulálok neki!”. Németh Kornél a kiállás ellenére a kilencedik helyezést szerezte meg a kimondottan erős nemzetközi mezőnyben.


Sajnos Németh kiújuló sérülése a második futamon közbeszólt…

A Hell Racing Team magyar kiválósága legközelebb május elsején versenyez majd Franciaországban, egy meghívásos versenyen. Az azt követő hétvégén pedig a cseh bajnokság első futamán szurkolhatunk ismét Kornélnak, ahol LR Cosmetics KTM csapatával indul majd. A német bajnokság szezonnyitójának eredménytáblázatát ezen a linken tekintheted meg.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending