Csatlakozz hozzánk

Hírek

“Segíts Te is! Adj 100 kilométert a vörösiszap áldozatainak!”

Vegyél részt Te is a mai motoros jótékonysági rendezvényen!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Karasna

A mai napon kerül sor a motoros társadalom eddigi egyik legnagyobb szabású és egyben legönzetlenebb közös megmozdulására, a vörösiszap károsultak megsegítésére szervezett összejövetelre.

Elsőként azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez az összejövetel csendes demonstráció (bár lesz élőzene a helyszinen), a cél ismeretében az egész hazai társadalom irányába, hogy mi, motorosok is képesek vagyunk a jó érdekében összefogni és határozott egységet alkotni akkor is amikor nem saját érdekeink védelmében jövünk össze, szándékaink szerint több ezren. Képesek vagyunk a nyilvánvaló szükség és kilátástalanság okán akár 10 percet, akár több órát együtt eltölteni a hidegben csak azért, hogy bemutassuk, a sokszor okkal, ok nélkül lenézett, megbélyegzett motorosok europén emberként képesek viselkedni.

Fontos tehát tudni, hogy mindenkinek örülünk, akár 10 percre, akár 2 órára jön ki hozzánk. Nem számít az sem, hogy milyen közlekedési eszközzel érkezik, mert a motoros ott bent a szívében igazán az, nem kell ahhoz motor, hogy az ember vére megpezsdüljön egy kanyar, egy szerpentin láttán, az belülről fakad – önkéntelenül. Ettől vagyunk mi mások, akiknek 95-ről nem a Van Halen Balance cimű albumának megjelenése, hanem a finom benzin jut eszünkbe. Csak mi tudjuk, hogy ha átülünk az autóba, azt vesszük észre, hogy integetünk más motorosoknak, mintha még mindig ott lennénk közöttük. Sokszor úgy megyünk be egy kanyarba, hogy az ideális ívet keressük, de kivel nem fordult még elő, hogy az álló sorokhoz közeledve automatikusan behúzódik középre, mikor ráeszmél: Úristen, most autóval vagyok!  Mert ez beleivódik az emberbe, részévé válik.

Jó lenne viszontlátni minél több embert közülünk, hiszen szeretnénk megmutatni országnak-világnak, hogy mennyien vagyunk, milyen sokszínű a csapat és mégis: a közös gyökerek, a motorozás szeretete összeköt bennünket.  Kérünk ezért mindenkit, hogy legyen egy kicsit velünk és mellettünk, akármilyen idő is lesz !

Az összejövetel célja ismert, de a hangzatos cím ellenére ha valaki mindösszesen 100 forintot tud felajánlani azt is megköszönjük – lehet, hogy ez valakinek egy liter tejet vagy egy kiló kenyeret jelent valahol egy iskolai tanteremben, tornateremben elszállásolva, reményvesztetten. Miközben mi már lassan a karácsonyra készülünk, ők örülhetnek, ha néhány éven belül lesz hol megülniük az ünnepeket ! Így ha valaki csak ennyit tud áldozni, az pont ugyanolyan jó célt szolgál, mint a nagyobb összeg, ez nem lehet akadály, ez ne tartson vissza senkit attól, hogy kilátogasson a Duna Plázához!

A rendezvényt saját magunknak, motorosoknak szerveztük, de mindenkit várunk, kicsit, nagyot, fiatalt, idősebbet , férfit vagy nőt, aki egyetért a célunkkal vagy aki szeretne egy picit közöttünk lenni, pedig még sosem ült motoron . Aki „civilként” már járt egy egy jól sikerült motoros találkozón, összejövetelen, esetleg kint járt a ringen egy versenynapon az tudja, nem olyan rossz világ ez, aki egyszer beleszimatol ebbe a légkörbe, az általában örök életre rabságba kerül…


2010. október 23, szombat 10:00-14:00 – Budapest, Duna Plaza. A felhívás nagyításához kattints a képre!

Akik meglátogatnak minket és adományukkal segítenek azokon, akik erre most a legjobban rászorulnak, kapnak egy kimondottan erre az eseményre tervezett és készített matricát, amit büszkén viselhetnek a motorjukon, autójukon. Hisszük, hogy jövőre, egy korai tavaszi napon, amikor ismét egymás mellé gurulhatuk majd a lámpánál – és amikor már biztonságban fogjuk tudni mindazokat, akik most ránk is számítanak – és meglátjuk egymás motorjain az összefogást jelképező matricát, sokkal, de sokkal jobban fogjuk érezni magunkat ! Büszkén hirdethetjük: mi motorosok vagyunk!

Aktív, gyakorló motorosként meg kell állapítanunk, hogy az utóbbi időben elindult valami pozitív szemlélet-féle, az autósok sok esetben nyitják a sorokat, hogy előre engedjenek, lehetőségünk van a buszsávban menni – ezek pedig fontos dolgok.  Éppen ezért úgy érezzük, hogy mi, motorosok tartozunk egy gesztus értékű cselekedettel, mert ez a folyamat csak akkor tud folytatódni. Ebben a szellemben, ha a jót egy másik jó követi – egyszer ettől, egyszer attól -, egymást tovább gerjesztve, erősítve, kis lépésekben előre.

Mi vagyunk azok, akik ismeretlenül integetünk egymásnak lépten nyomon, hát itt az idő, hogy képletesen nekünk is integessenek – Köszönjük Srácok ! Fontos azonban azt is tudni, hogy a rendezvény befejeztével az akciónak nincsen vége! A matricákat egészen az év végéig meg lehet vásárolni, így mindenkinek van lehetősége csatlakozni a közösséghez, adományát eljuttatni a rászorulóknak, hiszen a matricák vételára év végén ismét átutalásra kerül!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending