Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén újabb nehéz napja (frissítve!)

MotoGP 125cc: Péter a 28. helyről indulhat a valenciai futamon

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

A szombat délelőtti szabadedzésekkel, majd a délutáni időmérőkkel folytatódott a spanyolországi Comunitat Valencianán a 2011-es MotoGP szezon utolsó versenyhétvégéje. Sebestyén Péter a délutáni időmérő edzésen a 28. rajtkockát szerezte meg a 125 köbcentisek vasárnapi futamára.

Míg a pénteki napon (lásd lentebb) a rossz időé volt a főszerep a valenciai ringen, szombat délelőtt szép időben rajtoltak a pilóták. Ez azonban nem kedvezett Sebestyén Petinek, aki esőre beállított motorral vágott neki a menetnek. A szabadedzés alatt többször is kiállt, hogy finomítsanak a beállításokon, akadt némi motorikus probléma is, végül a 30. helyen végzett.

A délutáni időmérő edzés előtt esett az eső, ennek következtében vizes pályán, esőgumikkal rajtoltak a versenyzők. A pálya ugyan az edzés közepétől kezdve elkezdett felszáradni, Peti azonban már nem tudta úgy felvenni a ritmust, ahogy szerette volna, így a holnapi futamra a 28. rajtkockát szerezte meg.

„Nem sikerült jól a mai nap, az első edzésen a tegnapi időjáráshoz beállított motorral bajlódtunk, délután pedig nem sikerült úgy mennem, ahogy szerettem volna. Most megnézzük a telemetriát, és megbeszéljük a holnapi beállításokat. A futamon megpróbálom kihozni magamból a maximumot” – nyilatkozta a mezőny egyetlen magyar versenyzője.


Petiék a beállításokkal bajlódnak, ami új motor/versenyző esetén érthető is…
Pénteki előzmények

Véget értek a pénteki szabadedzések a MotoGP 125ccm-es kategóriájában. Sebestyén Péter lehetőséget kapott a Matteoni Racing Teamnél a spanyol Joan Perello helyettesítésére, így újra kigurulhatott a világ legjobbjaival együtt a pályára.

Az időjárási körülmények nem kedveztek a versenyzőknek, hiszen az első szabadedzésen vízzel áztatott aszfalton kellett megkezdeni a köröket. Ennek ellenére Sebestyén Peti eleinte az előkelő 8. helyen állt, majd tíz perccel a vége előtt még a 10. pozícióban tartózkodott. A végére a 28-ként fejezte be az edzést.

Délután a második szabadedzésen tovább folytatódott a rossz időjárás, ráadásul az esőfelhők újra megérkeztek a versenypálya fölé. Peti jól kezdte a második etapot is. A beállítások nem voltak ideálisak, ennek ellenére folyamatosan kint volt a pályán és próbálta a legjobb köröket futni. A kockás zászló jelzését követően a 31. helyen fejezte be a napot.
A csapat reményei szerint a holnapi napra a motor beállításai jó irányba változnak és más probléma sem fogja akadályozni a versenyzőt.

“Egy nagyon nehéz napon vagyunk túl. Nem kedvezett az időjárás, az eső miatt a pálya csúszós volt és a motor tapadása sem volt megfelelő. Joan Perello-t helyettesítettem ezért a motor hozzá volt beállítva, így nem tudtam úgy motorozni, ahogy szerettem volna. Tudjuk, min kell változtatni, a szerelők mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szombaton minél tökéletesebb legyen a motor” – nyilatkozta Peti.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending