Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti: nagyon csalódott vagyok

MotoGP, 125cc: Peti kicsúszott az esős silverstone-i versenyen

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Faster Management

Bejött az idõjósok elõrejelzése, hisz már a bemelegítés vizes pályán zajlott az angol ringen, ahol a magyar versenyzõ jó motorozással a 16. helyen zárt. A délutáni futam alatt is végig esett az esõ, a szél is feltámadt. Peti 6 körrel a vége elõtt kicsúszott és így nem tudta befejezni a Brit Nagydíjat. Az élen a 17 éves német versenyzõ, Jonas Folger élete elsõ futamgyõzelmét aratta.

Vasárnap reggel esõben indult a bemelegítés a Silverstone-i ringen. Peti nagyjából a menet feléig az elsõ 8-10-ben motorozott. Az utolsó körben azonban kicsúszott, így végül a 16. helyen zárt.

A futam elõtti csapatmeetingen azokról az apróbb problémákról beszéltek, melyeket Peti tapasztalt a motoron a bemelegítés során. Végül közös megegyezéssel maradtak a reggeli beállítások, hiszen rizikós lett volna a futam elõtt változtatni a motoron.
A futam végig zuhogó esõben zajlott, ráadásul a szél is föltámadt, ami azt eredményezte, hogy a bemelegítésen jelentkezõ problémák megduplázódtak, a motor nehezen irányíthatóvá vált, fõként a kanyarokban. 6 körrel a vége elõtt aztán Peti bukott, és nem tudta befejezni a versenyt. Elsõ helyen a német Jonas Folger, második Johann Zarco, harmadik Hector Faubel.


“Éreztem, hogy van esélyem, sajnálom, hogy így sikerült”

„Nagyon csalódott vagyok, fõleg miután jól sikerült a warm-up. Reméltem, hogy a versenyen is jól tudok menni. Reggel volt egy kis gond a motorral, de nem akartunk változtatni a beállításokon, mert ezek ellenére jól mentem, és verseny elõtt rizikós lett volna módosítani. Közben nagyon felerõsödött a szél, és a probléma is jobban kijött, egyszerûen nem tudtam rendesen fordulni. Jobb eredményre számítottam, éreztem, hogy van esélyem, sajnálom, hogy így sikerült” – nyilatkozta Sebestyén.

„Nem így kellet volna végzõdnie, mert a napokban a helyes úton voltunk. Sajnos ez elõfordul, az esõs futamok mindig tartogatnak meglepetéseket. Most a következõ versenyhétvégére koncentrálunk” – vélekedett Robert Favaro.


Két hét múlva, június 24-26. között a hollandiai Assenben rendezik a Gyorsasági Motoros Világbajnokság következõ versenyhétvégéjét
Szombati előzmények

Végre viszonylag jó idõ fogadta a versenyzõket a Silverstone-i ringen, ahol szombaton a délelõtti szabadedzéssel és a délutáni idõmérõvel folytatódott a Brit Nagydíj. A Right Guard versenyzõje a 25. helyrõl rajtolhat a futamon. A reggeli szabadedzésen több motor- és futómû beállítást is kipróbált Sebestyén Peti és csapata, melyek nem igazán bizonyultak megfelelõnek, a magyar versenyzõ így csak a 28. helyen végzett.

A délutáni menet elõtt egy csapatmegbeszélésen döntöttek a délutáni módosításokról, aminek következtében láthatóan jobban ment a motor. Az edzés vége elõtt kb. 15 perccel Peti kijött egy gumicserére, a végére összesen 2 másodpercet sikerült javítani délelõtti idején, a 25. helyet megszerezve. A pozíciótól teljesen függetlenül pozitívan értékelték ezt a napot, Peti egyre jobban összeszokik a motorral, megismerte a pályát, és több beállítást is kipróbáltak. Vasárnapra újra esõt mondanak, meglátjuk sikerül-e a 25. helyrõl indulva újabb lépéseket tenni elõre.


Az időeredményen sikerült javítani, a rajtpozíción nem

„A reggeli edzés nem sikerült túl jól, kicsit elállítottuk a motort, nem élveztem a menetet. Ezt a problémát aztán kijavítottuk, sikerült is gyorsulnom. Most úgy látom, a többi versenyhez képest, hogy ha valaki megy elõttem, akkor jobban tudom tartani a tempót. Jó lenne, ha száraz pályán versenyeznénk, de esõt jósolnak, én mindenesetre megpróbálom kihozni magamból a maximumot” – nyilatkozta Peti szombaton.

„Tettünk most is egy lépést elõre, sikerült javítani az idõeredményen. Valamint sikerült megoldanunk néhány olyan problémákat, melyek Petit zavarták. Még nem stimmel minden, de egyre jobb a feeling a motorral, és ez nagyon fontos. Meglátjuk a versenyen, kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni”
– mondta a menedzser, Roberto Favaro


“Ha valaki megy elõttem, akkor jobban tudom tartani a tempót”
Pénteki előzmények

Folytatódik a barcelonai hétvégén megtapasztalt szeszélyes idõjárás Silverstone-ban is, ahol pénteken reggel kezdetét vette a MotoGP Brit Nagydíj. Délelõtt ugyan elmaradt az esõ, azonban a délutáni szabadedzésen néhány kör után jött a gumicsere. Peti a 24. helyen zárta a pénteki napot.

A reggeli szabadedzés száraz idõben indult. Petinek nagyon fontosak voltak ezek a körök, hiszen meg kellett ismernie a számára teljesen új pályát. Nem egyszerû ring, hosszú és gyors is, néhány meglehetõsen technikás ponttal. Az elsõ benyomás pozitív volt a Right Guard Racing motorsport program versenyzõje számára, aki a 24. helyen ért célba.

Délutánra aztán motorfelújítás történt, ami miatt az elsõ néhány körön a magyar pilótának be kellett járatnia a motort. Közben eleredt az esõ, így gumicsere következett. Végig vizes pályán mentek, tehát ez sem volt optimális szabadedzésnek nevezhetõ. De ezekre a tapasztalatokra is szükség van, így legalább lehetõség volt kipróbálni a pályát különbözõ idõjárási viszonyok mellett. Peti nem hajtotta magát, hiszen elsõsorban a pálya megismerésére koncentrált, így délután is a 24. helyet szerezte meg. Az élen megtört a spanyol uralom. Elsõ lett a francia Johann Zarco, második az angol Danny Webb, a harmadik helyen pedig a német Jonas Folger áll.


A 125-ös időmérő edzést szombaton 13:55-től, a futamot vasárnap 11:45-től közvetíti a Digisport

„A reggeli edzés igazából a pálya megismerésével ment el, tetszik nagyon a ring. Majdnem minden rendben volt a motoron, próbáltunk állítani kisebb dolg okat a futómûvön, de sajnos aztán leesett az esõ. Túl sokat nem változtattunk, csak a gumit cseréltünk le. A második szabadedzésen arra koncentráltam, hogyan viselkedik a motor, milyen a pálya esõs körülmények között. A régi aszfalt eléggé csúszik, az új részeken jobban lehet menni” – nyilatkozta Peti pénteken.

„Véleményem szerint a mai nap pozitív volt ezen a hosszú és nem egyszerû pályán. Bizonyos szempontból jó, hogy mind száraz, mind vizes aszfalton kipróbálhatta Peti a pályát. Holnap egy új nap” – mondta Roberto Favaro.


Folyamatos friss infók a csapat angliai hétvégéjéről itt, illetve Peti Facebook rajongói oldalán

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending