Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti: nagyon csalódott vagyok

MotoGP, 125cc: Peti kicsúszott az esős silverstone-i versenyen

Közzétéve

ekkor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Forrás: Faster Management

Bejött az idõjósok elõrejelzése, hisz már a bemelegítés vizes pályán zajlott az angol ringen, ahol a magyar versenyzõ jó motorozással a 16. helyen zárt. A délutáni futam alatt is végig esett az esõ, a szél is feltámadt. Peti 6 körrel a vége elõtt kicsúszott és így nem tudta befejezni a Brit Nagydíjat. Az élen a 17 éves német versenyzõ, Jonas Folger élete elsõ futamgyõzelmét aratta.

Vasárnap reggel esõben indult a bemelegítés a Silverstone-i ringen. Peti nagyjából a menet feléig az elsõ 8-10-ben motorozott. Az utolsó körben azonban kicsúszott, így végül a 16. helyen zárt.

A futam elõtti csapatmeetingen azokról az apróbb problémákról beszéltek, melyeket Peti tapasztalt a motoron a bemelegítés során. Végül közös megegyezéssel maradtak a reggeli beállítások, hiszen rizikós lett volna a futam elõtt változtatni a motoron.
A futam végig zuhogó esõben zajlott, ráadásul a szél is föltámadt, ami azt eredményezte, hogy a bemelegítésen jelentkezõ problémák megduplázódtak, a motor nehezen irányíthatóvá vált, fõként a kanyarokban. 6 körrel a vége elõtt aztán Peti bukott, és nem tudta befejezni a versenyt. Elsõ helyen a német Jonas Folger, második Johann Zarco, harmadik Hector Faubel.


“Éreztem, hogy van esélyem, sajnálom, hogy így sikerült”

„Nagyon csalódott vagyok, fõleg miután jól sikerült a warm-up. Reméltem, hogy a versenyen is jól tudok menni. Reggel volt egy kis gond a motorral, de nem akartunk változtatni a beállításokon, mert ezek ellenére jól mentem, és verseny elõtt rizikós lett volna módosítani. Közben nagyon felerõsödött a szél, és a probléma is jobban kijött, egyszerûen nem tudtam rendesen fordulni. Jobb eredményre számítottam, éreztem, hogy van esélyem, sajnálom, hogy így sikerült” – nyilatkozta Sebestyén.

„Nem így kellet volna végzõdnie, mert a napokban a helyes úton voltunk. Sajnos ez elõfordul, az esõs futamok mindig tartogatnak meglepetéseket. Most a következõ versenyhétvégére koncentrálunk” – vélekedett Robert Favaro.


Két hét múlva, június 24-26. között a hollandiai Assenben rendezik a Gyorsasági Motoros Világbajnokság következõ versenyhétvégéjét
Szombati előzmények

Végre viszonylag jó idõ fogadta a versenyzõket a Silverstone-i ringen, ahol szombaton a délelõtti szabadedzéssel és a délutáni idõmérõvel folytatódott a Brit Nagydíj. A Right Guard versenyzõje a 25. helyrõl rajtolhat a futamon. A reggeli szabadedzésen több motor- és futómû beállítást is kipróbált Sebestyén Peti és csapata, melyek nem igazán bizonyultak megfelelõnek, a magyar versenyzõ így csak a 28. helyen végzett.

A délutáni menet elõtt egy csapatmegbeszélésen döntöttek a délutáni módosításokról, aminek következtében láthatóan jobban ment a motor. Az edzés vége elõtt kb. 15 perccel Peti kijött egy gumicserére, a végére összesen 2 másodpercet sikerült javítani délelõtti idején, a 25. helyet megszerezve. A pozíciótól teljesen függetlenül pozitívan értékelték ezt a napot, Peti egyre jobban összeszokik a motorral, megismerte a pályát, és több beállítást is kipróbáltak. Vasárnapra újra esõt mondanak, meglátjuk sikerül-e a 25. helyrõl indulva újabb lépéseket tenni elõre.


Az időeredményen sikerült javítani, a rajtpozíción nem

„A reggeli edzés nem sikerült túl jól, kicsit elállítottuk a motort, nem élveztem a menetet. Ezt a problémát aztán kijavítottuk, sikerült is gyorsulnom. Most úgy látom, a többi versenyhez képest, hogy ha valaki megy elõttem, akkor jobban tudom tartani a tempót. Jó lenne, ha száraz pályán versenyeznénk, de esõt jósolnak, én mindenesetre megpróbálom kihozni magamból a maximumot” – nyilatkozta Peti szombaton.

„Tettünk most is egy lépést elõre, sikerült javítani az idõeredményen. Valamint sikerült megoldanunk néhány olyan problémákat, melyek Petit zavarták. Még nem stimmel minden, de egyre jobb a feeling a motorral, és ez nagyon fontos. Meglátjuk a versenyen, kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni”
– mondta a menedzser, Roberto Favaro


“Ha valaki megy elõttem, akkor jobban tudom tartani a tempót”
Pénteki előzmények

Folytatódik a barcelonai hétvégén megtapasztalt szeszélyes idõjárás Silverstone-ban is, ahol pénteken reggel kezdetét vette a MotoGP Brit Nagydíj. Délelõtt ugyan elmaradt az esõ, azonban a délutáni szabadedzésen néhány kör után jött a gumicsere. Peti a 24. helyen zárta a pénteki napot.

A reggeli szabadedzés száraz idõben indult. Petinek nagyon fontosak voltak ezek a körök, hiszen meg kellett ismernie a számára teljesen új pályát. Nem egyszerû ring, hosszú és gyors is, néhány meglehetõsen technikás ponttal. Az elsõ benyomás pozitív volt a Right Guard Racing motorsport program versenyzõje számára, aki a 24. helyen ért célba.

Délutánra aztán motorfelújítás történt, ami miatt az elsõ néhány körön a magyar pilótának be kellett járatnia a motort. Közben eleredt az esõ, így gumicsere következett. Végig vizes pályán mentek, tehát ez sem volt optimális szabadedzésnek nevezhetõ. De ezekre a tapasztalatokra is szükség van, így legalább lehetõség volt kipróbálni a pályát különbözõ idõjárási viszonyok mellett. Peti nem hajtotta magát, hiszen elsõsorban a pálya megismerésére koncentrált, így délután is a 24. helyet szerezte meg. Az élen megtört a spanyol uralom. Elsõ lett a francia Johann Zarco, második az angol Danny Webb, a harmadik helyen pedig a német Jonas Folger áll.


A 125-ös időmérő edzést szombaton 13:55-től, a futamot vasárnap 11:45-től közvetíti a Digisport

„A reggeli edzés igazából a pálya megismerésével ment el, tetszik nagyon a ring. Majdnem minden rendben volt a motoron, próbáltunk állítani kisebb dolg okat a futómûvön, de sajnos aztán leesett az esõ. Túl sokat nem változtattunk, csak a gumit cseréltünk le. A második szabadedzésen arra koncentráltam, hogyan viselkedik a motor, milyen a pálya esõs körülmények között. A régi aszfalt eléggé csúszik, az új részeken jobban lehet menni” – nyilatkozta Peti pénteken.

„Véleményem szerint a mai nap pozitív volt ezen a hosszú és nem egyszerû pályán. Bizonyos szempontból jó, hogy mind száraz, mind vizes aszfalton kipróbálhatta Peti a pályát. Holnap egy új nap” – mondta Roberto Favaro.


Folyamatos friss infók a csapat angliai hétvégéjéről itt, illetve Peti Facebook rajongói oldalán

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending