Connect with us
Suzuki

Hírek

Sebestyén Peti jól szerepelt az utolsó GP futamon

A 16 éves magyar versenyző is rajthoz állt az idei utolsó, valenciai futamon. 17-ként ért célba.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Faster Management

A 16 éves magyar versenyző is rajthoz állt az idei utolsó, valenciai futamon, melyen jól szerepelt: 17-ként ért célba.

No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen reggel egy bemelegítő edzés várt Péterre és csapatára, akik a 20 perces tréning során is kemény dolgoztak. A warm up korai kezdése miatt lényegesen hűvösebb volt még az időjárás és az aszfalt hőmérséklete is, ami a beállításokat is nagyban befolyásolta.

Petiék kipróbáltak egy másik setupot, de ez nem hozott előrelépést, így visszatértek a korábbihoz és bíztak abban, hogy melegszik majd az idő, hogy ideálisabbak legyenek a körülmények egy jó versenyhez. Peti a 19. helyről indult, de nem sikerült számára túl jól a start, így lemaradt az előtte haladó bolyról és egyedül kellett motoroznia, végül a 17. helyen zárt. A záró futamot Bradley Smith nyerte Espargaro és Terol előtt. A 125 köbcentis géposztály idei világbajnoka Marc Marquez lett 310 ponttal.


Bár nem jött össze Petinek a bravúr (pontszerzés), mégis helytállt “beugróként”

“Összességében egy jó hétvégén vagyunk túl, sokat tanultam, de hogy őszinte legyek, a tegnapi köridők alapján többre számítottam. A rajtom rosszul sikerült, így elhúzott az előttem haladó boly, pedig velük jobb lett volna menni. Így saját tempót kellett diktálnom és egyedül motoroztam, ami számomra még nagyobb koncentrációt követelt. A verseny végén megdicsért a csapatom és elismerően gratuláltak a teljesítményemhez, ami nagyon jól esett– nyilatkozta Sebestyén Péter.

“Nagy lehetőség volt ez számunkra, hogy Peti is itt lehetett és indulhatott a valenciai záró futamon, amit úgy érzek, maximálisan ki is használtunk. Csak büszkék lehetünk rá a tisztes helytállásért, amit a versenyt követően a csapatfőnök és Peti szerelői is elismertek, majd megköszönték neki a munkáját. Jelenleg azon dolgozunk, hogy jövőre is versenyezhessen, hiszen egy ilyen tehetségnek mindenképpen a pályán van a helye” – mondta a verseny után Roberto Favaro, Peti menedzsere.

Sebestyén Péter is a pályán Valenciában

A fiatal magyar, minden idejét kihasználta, hogy amennyire csak lehet, kipihenje magát és fitten vágjon neki a második edzésnapnak. A szombat reggeli edzésen ismét hűvösebb volt még az idő, így biztonsági tempót diktált Peti. Viszont már akkor képes volt olyan köridőket futni, mint tegnap, amiből a csapata arra következtettek, hogy a kvalifikáción tovább tud majd gyorsulni. Jól kalkuláltak, mert Péter szépen szerepelt és ahhoz képest, hogy még csak most ismerkedett meg a motorjával és szerelőivel, a 19. helyen zárt.

Eredményes napot zártunk, minden tekintetben előreléptünk. Az első edzésen óvatosabb iramot diktáltunk, majd az időmérőn rákapcsoltunk. Egy hosszabb boxkiállás során bevállaltuk, hogy jelentős mértékben változtatunk a motor addigi beállításain, ami bejött, jó irányba léptünk. A 19. helyet érő időmet pedig úgy értem el, hogy a gyors körömben még előznöm is kellett. A csapattal ki fogjuk elemezni a telemetria adatait, mert még van mit finomítani a futómű-beállításon és motorikusan is. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és várom a holnapi versenyt” – nyilatkozta a fiatal magyar motoros.


Peti eddigi teljesítménye kellemes meglepetés újdonsült csapata számára

“Büszke vagyok Petire, aki odatette magát és megmutatta, hogy van benne kurázsi. A csapatfőnök és a mérnökei is elégedettek vele, azt mondták, hogy igazából nem is számítottak arra, hogy Peti beugró versenyzőként ilyen remek teljesítményt produkál majd. Mi mindig is tudtuk, hogy nagyon tehetséges és örülök, hogy most lehetősége nyílik megmutatni másoknak is a tudását. Csapattársai közül egyedül Folger az, aki előtte végzett, de a német versenyző RSA motort használ, míg a többiek – köztük Peti is  – az eggyel régebbi verzióval motorozik” – dicsérte versenyzőjét a menedzser, Roberto Favaro.

Előzmények

Szinte az utolsó utáni pillanatban derült ki, hogy a fiatal magyar versenyzőnek is lehetősége nyílik részt venni az idényzáró VB futamon a 125 köbcentis géposztályban. Bár most nem saját csapata, a Right Guard Racing Team színeiben, hanem beugróként versenyez majd. Luca Marconi olasz pilótát helyettesíti, aki egy szerencsétlen bukást követően kulcscsonttörést szenvedett a portugál versenyen. A bőröndbepakolás és a repülőtérre történő kiérkezés tekintetében új rekordot állított fel Péter (reméljük a pályára is sikerül majd átmenti ezt a teljesítményt :) – a szerk.), aminek köszönhetően szerencsésen elérték az utolsó járatot, ami csütörtökön este indult Spanyolország felé. Pénteken pedig már két edzés is várt Petire, aki az Ongetta Team színeiben áll majd rajthoz vasárnap.


Reméljük Peti a váratlan lehetőséggel élve meglepetést okoz majd az utolsó GP-fordulón

Derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy indulhatok Valenciába. Olyan gyorsan pakoltam be a bőröndömet, mint még soha! A repülőn ülve gondolkodtam el azon, hogy vajon mindent magammal hoztam? Szerencsére mindent, amire szükségem lehet. Csütörtökön még otthon voltam, másnap pedig már két edzés várt rám” – nyilatkozta a hirtelen újra világbajnoki szerepléshez jutó magyar fiú.

“Peti nem kapta meg a szabadkártyát az utolsó versenyre, így nem is gondoltunk arra, hogy Valenciában még motorra ül a hétvégén. Villámgyors és összehangolt szervezésnek köszönhetjük, hogy most itt lehetünk Spanyolországban – szeretnénk maximálisan kihasználni ezt a váratlan lehetőséget” – mondta Roberto Favaro, Peti menedzsere.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending