Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti és Győrfi Alen pechesen kezdett

Győrfi Alennek és Petinek nem jött túl jól ki a spanyol bajnokság első versenyhétvégéje

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Győrfi Alennek és Petinek nem jött túl jól ki a spanyol bajnokság első versenyhétvégéje

Nem úgy indult a spanyol bajnokság első futama, ahogyan azt Sebestyén Péter és Györfi Alen eltervezte, hiszen mindkét fiatal elesett az albacetei versenyen. Azonban Peti és Alen is igyekszik tanulni az esetből és máris a következő, jerezi futamra koncentrálnak.

Már a warm upon nyilvánvalóvá vált, hogy vizes versenyre kell készülniük a csapatoknak, ugyan már az edzésen nem esett, de akkora volt a víz mennyisége a pályán, hogy tudni lehetett, hogy nincs arra esély, hogy a futama felszáradjon az aszfalt. Petit már a bemelegítő edzésen utolérte a balszerencse, mivel az egyik kör elején defektet kapott, és kénytelen volt megtenni szinte egy teljes kört, ezalatt pedig nem tudta tesztelni a vizes beállításokat, és az edzés idő is rohamosan telt. Alen motorjának futómű problémái sem oldódtak meg, de mindezek ellenére mindkét magyar nagyon várta a versenyt.

11.25 órakor kapták meg a zöldjelzést a versenyzők és kezdetét vette a 18 körös verseny. Se Alen, se Peti nem rajtolt túl jól, de mindent megtettek, hogy előrébb kerüljenek. Peti a rajtnál visszacsúszott a 10. helyre, de érezte, hogy gyorsabb az előtte haladóknál, így azonnal megkezdte az előzéseket és fél körön belül, már a 6. helyen motorozott, majd egy újabb előzés befejeztével kicsúszott alóla a motor, így az első körben kénytelen búcsút vett a versenytől.

Alen a 20. helyről indult és már az első kör végén a 12-13. hely környékére zárkózott fel, majd egészen a 7. helyig jött előre, ahol több körön keresztül is azokat a köridőket motorozta, mint az élen álló versenyző. 10 körrel a vége előtt azonban ő is elcsúszott, így számára ott ért véget a verseny.

Sebestyén Péter nyilatkozata:

“Nem így terveztem a mai napot. Már a rajt sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de éreztem magamban és a motorban is az erőt, így azonnal megkezdtem az előttem lévők előzését. Fél kör alatt már a 6. helyen voltam, amikor továbbra is úgy gondoltam gyorsabb vagyok és próbáltam még nagyobb tempóra kapcsolni, de a következő pillanatban már el is estem. Szerencsére nem sérültem meg, de nagyon sajnáltam, hogy számomra véget ért a verseny.”

Györfi Alen nyilatkozata:

“Nem rajtoltam jól, de már az első körben a 12-13. helyen motoroztam és folyamatosan sikerült a felzárkózás. Végül a 10. körben elcsúsztam, amit nagyon sajnálok, de egy dolgot mindenképpen pozitívan értékelek, mégpedig azt, hogy több körön keresztül ugyanazt a köridőket motoroztam a vizes pályán. Mint az a versenyző, aki végül megnyerte a mai futamot.”

Roberto Favaro nyilatkozata:

“Nem alakultak jól a dolgok. Nagyon sok versenyző esett el a vizes pályán, sajnálom, hogy közöttük volt Peti és Alen is. Remélem, a következő versenyen szerencsésebbek leszünk, és mindkettőjüknek sikerül feliratkozniuk a pontszerzők listájára.”

Talmácsi Gábor értékelése:

“Tudom milyen érzés bukás miatt idő előtt befejezni egy versenyt, de ugyanakkor azt is tudom, hogy mire képes Alen és Peti. A következő jerezi versenyen minden esélyük megvan arra, hogy pontokat szerezzenek és újabb tapasztalatokat gyűjtsenek.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending