Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Peti és Győrfi Alen pechesen kezdett

Győrfi Alennek és Petinek nem jött túl jól ki a spanyol bajnokság első versenyhétvégéje

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Győrfi Alennek és Petinek nem jött túl jól ki a spanyol bajnokság első versenyhétvégéje

Nem úgy indult a spanyol bajnokság első futama, ahogyan azt Sebestyén Péter és Györfi Alen eltervezte, hiszen mindkét fiatal elesett az albacetei versenyen. Azonban Peti és Alen is igyekszik tanulni az esetből és máris a következő, jerezi futamra koncentrálnak.

Már a warm upon nyilvánvalóvá vált, hogy vizes versenyre kell készülniük a csapatoknak, ugyan már az edzésen nem esett, de akkora volt a víz mennyisége a pályán, hogy tudni lehetett, hogy nincs arra esély, hogy a futama felszáradjon az aszfalt. Petit már a bemelegítő edzésen utolérte a balszerencse, mivel az egyik kör elején defektet kapott, és kénytelen volt megtenni szinte egy teljes kört, ezalatt pedig nem tudta tesztelni a vizes beállításokat, és az edzés idő is rohamosan telt. Alen motorjának futómű problémái sem oldódtak meg, de mindezek ellenére mindkét magyar nagyon várta a versenyt.

11.25 órakor kapták meg a zöldjelzést a versenyzők és kezdetét vette a 18 körös verseny. Se Alen, se Peti nem rajtolt túl jól, de mindent megtettek, hogy előrébb kerüljenek. Peti a rajtnál visszacsúszott a 10. helyre, de érezte, hogy gyorsabb az előtte haladóknál, így azonnal megkezdte az előzéseket és fél körön belül, már a 6. helyen motorozott, majd egy újabb előzés befejeztével kicsúszott alóla a motor, így az első körben kénytelen búcsút vett a versenytől.

Alen a 20. helyről indult és már az első kör végén a 12-13. hely környékére zárkózott fel, majd egészen a 7. helyig jött előre, ahol több körön keresztül is azokat a köridőket motorozta, mint az élen álló versenyző. 10 körrel a vége előtt azonban ő is elcsúszott, így számára ott ért véget a verseny.

Sebestyén Péter nyilatkozata:

“Nem így terveztem a mai napot. Már a rajt sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de éreztem magamban és a motorban is az erőt, így azonnal megkezdtem az előttem lévők előzését. Fél kör alatt már a 6. helyen voltam, amikor továbbra is úgy gondoltam gyorsabb vagyok és próbáltam még nagyobb tempóra kapcsolni, de a következő pillanatban már el is estem. Szerencsére nem sérültem meg, de nagyon sajnáltam, hogy számomra véget ért a verseny.”

Györfi Alen nyilatkozata:

“Nem rajtoltam jól, de már az első körben a 12-13. helyen motoroztam és folyamatosan sikerült a felzárkózás. Végül a 10. körben elcsúsztam, amit nagyon sajnálok, de egy dolgot mindenképpen pozitívan értékelek, mégpedig azt, hogy több körön keresztül ugyanazt a köridőket motoroztam a vizes pályán. Mint az a versenyző, aki végül megnyerte a mai futamot.”

Roberto Favaro nyilatkozata:

“Nem alakultak jól a dolgok. Nagyon sok versenyző esett el a vizes pályán, sajnálom, hogy közöttük volt Peti és Alen is. Remélem, a következő versenyen szerencsésebbek leszünk, és mindkettőjüknek sikerül feliratkozniuk a pontszerzők listájára.”

Talmácsi Gábor értékelése:

“Tudom milyen érzés bukás miatt idő előtt befejezni egy versenyt, de ugyanakkor azt is tudom, hogy mire képes Alen és Peti. A következő jerezi versenyen minden esélyük megvan arra, hogy pontokat szerezzenek és újabb tapasztalatokat gyűjtsenek.”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending