Connect with us
Suzuki

Hírek

Sebestyén Peti – Jerez

Erős kezdés után egy nagy esés

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

SEBESTYÉN PÉTER MENETELÉSÉNEK EGY GYORS JOBBOS VETETT VÉGET

Kellemes, a motorversenyzéshez épp ideális időjárásra ébredt a Spanyol bajnokság mezőnye. A reggeli bemelegítő edzésen Sebestyén Péter tovább menetelt, ami még inkább bizakodásra adott okot, hogy egy igazán jó verseny elé néznek csapatával. A 7. legjobb időt sikerült megszereznie és a motor beállításain is tudtak finomítani.

Aztán elérkezett a verseny, melyen Peti a 18. helyről várta a lámpák szabad jelzését, ami miután zöldre váltott a magyar versenyző kilőtt. 4 pozíciót azonnal sikerült javítania és máris pontszerző helyen motorozott. Majd a csatározás tovább folytatódott a bolyban, ahol a 7-14. helyekért folytak a küzdelmek. Péter mindaddig tartotta a lépést, amíg a célegyenes előtti gyors, jobbos kanyarban a motor hátulja megindult alatta, Ő pedig a sóderágyban landolt. Egy pillanatra megfagyott a Right Guard Racing Team boxában a levegő, mert nem a „szokásosnak” mondható kicsúszás történt. Szerencsére azonban a védőfelszelések megóvták a fiatal motorost – csupán jobb könyökét ütötte meg – Apriliaja azonban rendesen összetört, így a verseny számára ott véget is ért.
 
Sebestyén Péter nyilatkozata:

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt, pedig ezen a hétvégén nagyon jól alakultak számomra a dolgok. Folyamatosan tudtam gyorsulni, a motorom is rendben volt. Az esésnél beütöttem a jobb könyökömet és a fejemet, de mind a sisak, mind pedig a bőrruha megóvott a komolyabb sérüléstől. Ezen a hétvégén is nagyon sok új tapasztalatra tettem szert, amiket a jövőben igyekszem kamatoztatni.

Roberto Favaro nyilatkozata:

Nem ilyen eredményre számítottam az edzések alapján, de ilyen a motorsport, egy esés mindig benne van a pakliban. Először megállt bennem az ütő, amikor láttam, hogy mi történt, de szerencsére Peti fizikailag teljesen jól van, a motorról mindez már nem mondható el. A csapattal kielemezzük majd az adatokat, a szerelők pedig a motort veszik kezelésbe.

Szombati előzmények az edzésről:

Sebestyén Péter folyamatosan javított

A Right Guard Racing Team fiatal magyar versenyzője folyamatosan gyorsult, ami annak volt köszönhető, hogy minden boxkiállást követően sikerült javítani a motor beállításain. A délelőtti edzésen nagyon fújt a szél, ami mindegyik versenyző életét megnehezítette. Nem volt egyszerű az ideális íveken maradni, hibátlan kört teljesíteni pedig maga volt a csoda. Délutánra aztán javultak az időjárási körülmények és a versenyzők is gyorsultak. Péter a két időmérő összesített eredménye alapján holnap a 18. helyről vághat neki a versenynek, melyen összesen 41 mindenre elszánt tehetséges motoros méri össze tudását.

 

Sebestyén Péter nyilatkozata:

Kezdenek összeállni a részletek, aminek nagyon örülök. Folyamatosan sikerült javítanom és ilyen előjelekkel úgy érzem, hogy jó verseny elé nézek. Köszönöm a szerelőimnek a munkát, remek csapatmunkán vagyunk túl.

 
Roberto Favaro nyilatkozata:

Egyre jobb a motor beállítása, ami azonnal észre vehető is volt, hiszen Peti körről körre gyorsabb tudott lenni. Jó úton indultuk el a hétvégén, és bízom benne, hogy holnap egy igazán izgalmas és eredményes verseny részesei lehetünk.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending