Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Péter Le Mans-ra készül

Peti járt már korábban a francia pályán, így leginkább “csak” új motorjára kell koncentrálnia…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

Az estorili Portugál Nagydíj után a magyar pilóta Le Mansban folytatja világbajnoki szereplését és az ismerkedést KTM-mel.

Kéthetes pihenõ után, május 13-15. között a franciaországi Le Mans ad otthont a Gyorsasági Motoros Világbajnokság következõ futamának, ahol természetesen Sebestyén Péter is jelen lesz.

Az 1967-ben átadott, 4185 m hosszú pálya a szezon szeszélyes ringjeinek egyike, ahol nem ritka az esõ, bõven akadnak elõzési pontok, így gyakoriak rajta a váratlan fordulatok. A versenyzõk gyakran „stop and go” pálya néven emlegetik, hiszen egy-egy rövidebb egyenes szakasz után ún. visszafordító kanyarokkal találkoznak, amit erõs féktáv elõz meg. Érdekes, hogy a le mans-i pályán található a világbajnokság ringjeinek legrövidebb – mindössze 450 m-es – célegyenese. A kilenc jobbkanyar és mindössze négy balkanyar miatt a gumiabroncsok kopása is egyenetlen, ami rontja a tapadást, tehát erre is oda kell figyelniük a versenyzõknek. Itt a gyõzelemhez nagy tapasztalat, jó motorbeállítás, technikás vezetés szükséges.

Peti az estorili hétvége után – mely 2011-ben az elsõ világbajnoki részvétele volt – kicsit csalódottan tért haza. Persze mindenki tudta, hogy a fõ cél a csapat és a motor megismerése és nem pedig az eredmény volt, már akkor szeretett volna többet kihozni magából. Ehhez azonban az kell, hogy a mérnökökkel közösen tovább “szelídítsék” a KTM motort, megtalálják a magyar versenyzõ vezetési stílusához leginkább passzoló beállításokat. Peti mindent megtesz azért, hogy az egyes nagydíjak pénteki és szombati edzésein próbálja „behozni” a többiek elõnyét, akik a szezont megelõzõen számos tréningen részt vehettek már. A le mans-i pálya már nem ismeretlen számára, és eddigi tapasztalatai szerint kedveli is.


Peti már ismeri a francia GP-pályát, ezért talán jobban tud majd koncentrálni új motorjára

Nagyon örülök, hogy ez a pálya következik, mivel nagyon szeretem, és korábban, a Rookies Cupban, KTM-el már sikerült jó eredményeket elérnem itt. Nem mondom, hogy ebbõl adandóan minden tökéletes lesz, hiszen rengeteget kell még dolgoznunk, de feltöltõdve, örömmel várom a kihívást. Kicsit más taktikát választunk a beállítások változtatására Estorilhoz képest. Ezt a hétévégét is amolyan tesztnek fogjuk fel, és több mindent fogunk kipróbálni” – nyilatkozta Sebestyén Peti.

„Ez a hétvége is kemény munkával fog telni. Szinte úgy kell felfognunk, mintha egy teszt lenne, persze ez élesben mindig nehéz. Sok új dolgot ki fogunk próbálni, hogy a motort megfelelõen beállíthassuk. Nagyon örülök, hogy Peti kedveli, és valamennyire már ismeri is ezt a pályát, hiszen így még jobban tud a motorra koncentrálni” – mondta el Roberto Favaro.

A magyar közönség a 125-ösök szabadedzését május 13-án 13:15-kor követheti élõben a Digisport csatornán, az idõmérõ edzést május 14-én 12:55-kor élõben a Digisport Plusz, a futamot pedig május 15-én 10:25-kor szintén élõben a Digisport Plusz csatornán láthatja.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending