Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Péter: hatalmas harcban nyolcadik a Sachsenringen

Petit nyolcadikként intették le a németországi versenyen.
 
 
 

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

 

Igen izgalmas hétvégére tekinthet vissza Sebestyén Péter. A Red Bull MotoGP Rookies Kupa sachsenringi fordulóján Peti az egyik kedvenc pályájára érkezett, és nagy lelkesedéssel kezdett neki az edzéseknek. A szabad edzésen volt, hogy a második helyen mutatta a monitor, a végén kilencedikként zárt.

Az első időmérőn ezen javítani akart, de végén nem tudott összpontosítani, amikor a többiek begyorsultak, így tizenharmadikként végzett. Bízott a második időmérőben, de mivel közben el kezdett esni az eső, senki nem tudott javítani. Így annak ellenére, hogy itt a kilencedik leggyorsabb volt, nem tudott javítani a rajtpozícióján.
A versenyre viszont igen felszívta magát, utolérte a második bolyt, ahol az ötödik helyért ment a harc. Két körrel a vége előtt már a boly élén motorozott, és úgy festett, tudja is az ötödik ezt a pozíciót tartani a célig. De az utolsó kör mégis másként alakult, és nyolcadikként intették le a magyar reménységet.
 
 
Peti nyilatkozata:
„Nagyon élveztem ezt a versenyt. Volt, hogy a mi bolyunkban gyorsabb köridőket mentek, mint az eleje. Mindent bele adtam, de a végén én is elfáradtam és a gumijaim is, így nem tudtam kivédeni a végső támadásokat. Így is nagyon boldog vagyok, és remélem, hogy Brnoban, ahol két futam is lesz, ugyanilyen jól tudok teljesíteni.”
Az élboly a német Daniel Kartheiningerből, a japán Daijiro Hiurából, az angol Matthew Hoyleból, és az amerikai JD Beachből állt. Sokáig a német vezetett, aki minden áron meg akarta nyerni hazai versenyét, de a végén gumi gondjai lettek. Így a mindenre eltökélt Beach féltucat második helyezet után végre első győzelmét ünnepelhette. Igaz, Daijiro Hiura még megpróbált egy tőle megszokott, veszedelmes kifékezési kísérletet, de ez alkalommal be kellett érnie a második hellyel, harmadik Hoyle lett. Mivel a listavezető Luis Salom kétszer is bukott és nem tudta befejezni a versenyt.
A sorozatban Beach 144 ponttal átvette a vezetést Salom (129) és Fagerhaug (97) előtt. Sebestyén Peti a tizenhatodik 25 ponttal.

 

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending