Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Péter első igazi versenye

Peti Aragonban egy spanyol bajnoki futamon indult

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

A fiatal magyar reménység vasárnap a MotoGP naptárába is újonnan bekerülő Aragon Motorland pályán szállt újra nyeregbe, a Spanyol Bajnokság keretén belül.

Egész hétvégén tombolt az igazi nyár Spanyolországban, így nemcsak egymással kellett küzdeniük a versenyzőknek, hanem a meleg is rendesen megizzasztotta őket. A Right Guard Racing Team keményen dolgozott, minek következtében a barcelonai GP-n jelentkező problémákat sikeresen megoldották.

A tréningek során folyamatosan javult Peti, majd a 25. helyről várta a rajtot, ami nem sikerült úgy, ahogy szerette volna. A start utáni első balos kanyarba mindenki próbált óvatos lenni, hiszen ez a legelső olyan része a pályának, ahol egy kisebb figyelmetlenség is a verseny végét jelentheti. Peti nagyon ügyesen taktikázott és gond nélkül túljutott a sikánon. Az első három körben próbálta minél gyorsabban átverekedni magát az előtte haladókon, akik leginkább csak feltartották, így nem tudta saját ritmusát motorozni. Majd mikorra ez sikerült, az első tizenöt helyen haladó versenyzők tetemes előnyre tettek szert és hiába motorozott Peti 100%-osan, nem maradt ideje befogni őket. Végül a 18. helyen ért célba.


Peti nem sokkal maradt le a pontszerzéstől “idei első igazi” versenyén

Sebestyén Péter nyilatkozata:

“Ez volt az idei első igazi versenyem, ahol nem kellett küzdeni a technikával. Nagyon sokat dolgoztunk a hétvégén és a versenyre összeálltak a dolgok. A bajnokságban most egy hosszabb szünet következik, de a közeljövőben tervezünk egy kétnapos tesztelést, illetve nagyon bízok benne, hogy megkapom az indulási lehetőséget Brnoban, ahol óriási dolog lenne versenyezni”

Roberto Favaro nyilatkozata:

“Ezen a versenyen végre egyben volt minden, és ha nem ragad be Peti a rajtnál, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerül a pontszerzés is. Összességében sikeres hétvégét zártunk Aragonban és továbbra is keményen dolgozunk majd, hogy minden lehetőséget ki tudjunk használni a fejlődés érdekében. Nem titkolt célunk, hogy a brno-i MotoGP futamra szabadkártyát szerezzünk Péternek, remélem augusztus 15-én ott is két magyar indul majd”

Comments

comments

Trending