Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén Péter – Assen, Brno

A Red Bull MotoGP Rookies Kupa asseni fordulóján Sebestyén Péter tizenhatodikként végzett.
 
 

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

 

A holland pályát most jobban érezte, mint a múlt évben, de a viszontságok most sem maradtak el. Az első időmérő edzésen leszakadt a hangtompítója, mivel a motor ezután vesztett a teljesítményéből és érezhetően kezdett elszegényülni, kiállt. A második időmérőben rosszabbak voltak a feltételek, így nem tudott javítani, a 19. rajtkockáról indulhatott.
 
Sebestyén Petit a SHOX támogatja
 
Nagyon jól kapta el a rajtot és 11.-ként fordult az első kanyarba, de a gyors pályán sokan megelőzték az egyeneseken, a végén tizenhatodik lett, 0,4 másodperccel lemaradva az utolsó pontról.
 
A versenyt ismét a portugál Miguel Oliviera nyerte. A kupasorozatban vezető Luis Salom az első körben elhagyta a pályát és utolsó helyre visszaállva hetedik lett, a második, JD Beach második helyről elesett, de visszaállt és nyolcadik lett, így a kupa élén továbbra is Salom vezet 129 ponttal a 119 pontos Beach és a norvég Sturla Fagerhaug előtt, aki Assenban 2. lett. Sebestyén Peti 17 ponttal a tizenhatodik.
 

„Tényleg nem lehetek elégedett evvel a versennyel. A motorom sem volt elég gyors, és én sem találtam meg az utolsó másodpercet a pályán. De a következő forduló a Sachsenringen lesz, ahol a múlt évben a legjobb eredményemet értem el. Már most örülök annak a pályának.”

Petinek ezen a hétvégén még egy maratoni programot kellett teljesíteni. Assenből átutazott Brnoba, ahol indult az Alpok-Adria Bajnokságon.
Sebestyén Petinek megérte, hogy vette a fáradtságot, és a szombati Rookies Kupa verseny után átutazta az éjszakát, hogy vasárnap rajthoz álljon a brnoi Alpok-Adria bajnokság versenyen. A verseny zsűri engedélyével edzésidő híján az utolsó rajtsorból indulhatott, viszont ez a rendkívül nagy létszámú mezőnyben a 26. rajtkockát jelentette. De nemcsak a létszámot tekintve volt rendkívüli a mezőny, mert az állandó Alpok-Adria indulók mellett a MotoGP akadémiás Jonas Folger és a múlt évi vb-s motorral induló Lukas Sembera is jelen volt.
 

A rajt szenzációsan jól sikerült, már az első kanyarba nyolcadikként fordult a magyar tinédzser, és annak ellenére, hogy a verseny előtt mindössze két kört tudott menni az újra aszfaltozott pályán, egészen a hatodik helyig feljött. De aztán megelőzte őt Sembera, így hetedikként végzett. A versenyt Jonas Folger nyerte Gabriela Gnani előtt. A bajnokságon Gnani tovább kiépítette első helyét, Sebestyén az összetettben negyedik.

„Nehéz volt ez a hétvége,” vallja Sebestyén. „Nem volt egyszerű a pályát megismerni edzés nélkül. Igaz, egy éve mentem itt a Rookies Kupában, de megérte, nagyon örülök ennek az eredménynek.”
 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending