Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén négy helyet javított a versenyen

GP125, Le Mans: Sebestyén Peti a 25. helyre hozta be a KTM-et

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management Fotó: Mirko Lazzari

Hideg, barátságtalan idõben indult a MotoGP Francia Nagydíj versenynapja. Sebestyén Péter – aki hétfőn ünnepli tizenhetedik születésnapját – a 25. helyen ért célba a 125-ös mezõny futamában – az elsõ három helyen ismét egy spanyol trió végzett, kissé módosult formában.

Reggel a szó szoros értelmében szükség volt a bemelegítésre, hiszen szeles idõ és mindössze 10 fok várta a versenyzõket a Le Mans-i pályán. Peti a tegnapi idõmérõn (lásd lentebb) megszerzett 29. rajtkockából indulhatott a futamon. Ígéretéhez híven megpróbált együtt motorozni a többiekkel, néhány elõzésbe is belement, az estorilinél szórakoztatóbb, de még mindig óvatos motorozást láthattunk tõle, ami most a 25. helyhez volt elég. Elsõ helyen a spanyol Maverick Vinales ért be a Paris Hilton-féle csapat motorjával, Nicolas Terol a második, a harmadik helyen Efren Vazquez végzett, leszorítva a dobogóról Hector Faubelt.

„Annyiból jobb volt a verseny, hogy sikerült másokkal együtt motorozni. A féktávokon probléma jelentkezett, irányíthatatlan volt a motor, és emiatt nem tudtam úgy venni a kanyarokat, ahogy szerettem volna, ezért leszakadtam. A verseny végén akadt némi gumi és motorikus probléma is, de be tudtam fejezni a futamot. Most három hét szünet, aztán irány Catalunya!” – nyilatkozta Peti.

„A portugál hétvégéhez képest van elõrelépés, de még sok a munka. Reméljük, hogy az itt begyûjtött telemetrikus adatokkal még többet sikerül javítani a motorbeállításokon” – mondta a menedzser, Roberto Favaro.


Peti négy helyet javított a versenyen, rajtpozíciójához képest

Eredmények
Francia Nagydíj, Le Mans

125cc
1. Maverick Vinales (Aprilia)
2. Nicolas Terol (Aprilia)
3. Efren Vazquez (Derbi)

25. Sebestyén Péter (KTM)

Moto2
1. Marc Marquez (Suter)
2. Yuki Takahashi (Moriwaki)
3. Stefan Bradl (Kalex)

MotoGP

1. Casey Stoner (Honda)
2. Andrea Dovizioso (Honda)
3. Valentino Rossi (Ducati)


A MotoGP következõ versenyhétvégéjére június 3-5. között kerül sor a spanyolországi Circuit de Catalunya-n
Előzmények

A 2011-es MotoGP sorozat negyedik versenyhétvégéjén borús reggel és a péntekinél hûvösebb aszfalt fogadta a versenyzõket a francia ringen. Ennek ellenére Sebestyén Péter már a szombat délelõtti szabadedzésen javítani tudott a péntek délutáni eredményén. Az idõmérõ edzésen aztán a 29. rajtkockát szerezte meg, innen várja a holnap délelõtti futamot. 

A reggeli hûvös idõ miatt a péntekihez képest egészen más körülmények várták a versenyzõket a Le Mans-i aszfaltcsíkon. Peti jól motorozott, sikerült előző napi eredményén javítani, hiszen a délelõtti szabadedzést 1’49.047-es idõvel zárta. Az idõ melegedésével és a gyorsulással aztán finomítani kellett bizonyos beállításokon, aminek köszönhetõen az idõmérõ edzésen a pénteki idejéhez képest több, mint egy másodperccel jobb idõt produkált. Az utolsó néhány körön a kelleténél nyugtalanabbul motorozott, figyelmetlenebb volt, aminek következtében lehetett volna jobb eredménye is, de Peti szerint ezt majd a rutinszerzéssel lehet kiküszöbölni.

Az idõmérõ edzésen 1’48.127-es idõvel szerezte meg a 29. helyet. Az élen három spanyol versenyzõ, elsõ helyen Terol, majd Faubel és Vinales. Péter csapattársa, Hiroki Ono a 23. helyen ért célba.


Némi rutin jól jönne még Peti versenyzésének, de azért van ott, hogy megszerezze

„A motor most tényleg egyre jobb lesz, az elsõ menethez képest is a másodikon sokkal jobb volt, de még folyamatosan finomítani kell. Ami engem illet, úgy érzem, még nem tudtam összerakni egy igazán jó kört. Biztos vagyok benne, hogy ez csakis rutin kérdése. A versenyen fontos számomra, hogy tudjak másokkal együtt menni, ha nem is mind a 23 körön, de minél többet, el szeretném kapni a többiek ritmusát. Már tudjuk, hol kéne gyorsulni, merre vannak az apróbb problémák, de a megoldásukhoz további körök kellenek” – nyilatkozta a fiatal versenyző.

„Én is úgy látom, hogy minden csak rutin kérdése, jobban el kell tudnia lazulni a Petinek. Nem látom negatívan a dolgokat, mert látom, hogy edzésrõl edzésre javítunk az idõnkön, egyelõre ez a cél. Ma is sikerült javítani több mint egy másodpercet.
Ahhoz képest, hogy nem volt tesztelés, új a motor, és ez a második verseny, jó úton haladunk” – mondta Roberto Favaro menedzser.


A futamot május 15-én 10:25-kor élõben a Digisport Plusz csatornán tekintheted meg, valamint a Sebestyén Peti Fan Club facebook oldalon is követheted a versenyzõ pályafutását

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending