Connect with us
Suzuki

Hírek

Sebestyén: közel a pontszerzéshez Valenciában

Peti 17. lett az idényzárón, Talmácsi ma Moto2-es vázakat tesztel

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Faster Management

A 16 éves magyar versenyző is rajthoz állt az idei utolsó, valenciai futamon, melyen jól szerepelt: 17-ként ért célba.

No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen reggel egy bemelegítő edzés várt Péterre és csapatára, akik a 20 perces tréning során is kemény dolgoztak. A warm up korai kezdése miatt lényegesen hűvösebb volt még az időjárás és az aszfalt hőmérséklete is, ami a beállításokat is nagyban befolyásolta.

Petiék kipróbáltak egy másik setupot, de ez nem hozott előrelépést, így visszatértek a korábbihoz és bíztak abban, hogy melegszik majd az idő, hogy ideálisabbak legyenek a körülmények egy jó versenyhez. Peti a 19. helyről indult, de nem sikerült számára túl jól a start, így lemaradt az előtte haladó bolyról és egyedül kellett motoroznia, végül a 17. helyen zárt. A záró futamot Bradley Smith nyerte Espargaro és Terol előtt. A 125 köbcentis géposztály idei világbajnoka Marc Marquez lett 310 ponttal.


Bár nem jött össze Petinek a bravúr (pontszerzés), mégis helytállt “beugróként”

“Összességében egy jó hétvégén vagyunk túl, sokat tanultam, de hogy őszinte legyek, a tegnapi köridők alapján többre számítottam. A rajtom rosszul sikerült, így elhúzott az előttem haladó boly, pedig velük jobb lett volna menni. Így saját tempót kellett diktálnom és egyedül motoroztam, ami számomra még nagyobb koncentrációt követelt. A verseny végén megdicsért a csapatom és elismerően gratuláltak a teljesítményemhez, ami nagyon jól esett– nyilatkozta Sebestyén Péter.

“Nagy lehetőség volt ez számunkra, hogy Peti is itt lehetett és indulhatott a valenciai záró futamon, amit úgy érzek, maximálisan ki is használtunk. Csak büszkék lehetünk rá a tisztes helytállásért, amit a versenyt követően a csapatfőnök és Peti szerelői is elismertek, majd megköszönték neki a munkáját. Jelenleg azon dolgozunk, hogy jövőre is versenyezhessen, hiszen egy ilyen tehetségnek mindenképpen a pályán van a helye” – mondta a verseny után Roberto Favaro, Peti menedzsere.

Talmácsi Gábor ma két Moto2-es vázat is kipróbál

Alighogy véget ért az idei vb szezon, a munka nem állt meg a csapatok és a versenyzők számára. Jóllehet Talmácsi Gábornak még nincs csapata a 2011-es esztendőre, nevezését azonban a DORNA elfogadta, így gőzerővel folynak a tárgyalások, hogy a kiváló magyar versenyző jövőre is ott lehessen a legjobbak között.

A Bimota gyár képviselői, valamint Eskil Suter úr megkereste Talmácsit, hogy felajánlják neki a Bimota és a Suter váz kipróbálását, amit Gábor örömmel elfogadott. De még mielőtt bárki is messzemenő következtetéseket vonna le, a hétfői motorpróbák nem jelentik azt, hogy a magyar versenyző szerződést is kap, csupán úgy gondolta, hogy tapasztalatszerzés szempontjából mindenképpen jól jön a lehetőség.

“A mai nap a célom mindenképpen az, hogy minél több kört tegyek meg a motorokkal.  Egy igazán jó lehetőségnek tartom ezt a motorpróbát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbségek vannak a vázak között. Az időjárás előrejelzés alapján eső várható, de remélem, a nap végéig elkerülik a pályát a felhők és egy tartalmas napot zárhatunk majd”
– kommentálta a hírt Talma.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending