Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén készülődik a Moto3-ra

Peti Moto3-as Sherco versenymotorját tesztelte a Hungaroringen

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Faster Management

A következő évben megszűnik a MotoGP 125-ös kategóriája és felváltja azt a Moto3, a 250-es négyütemű versenysorozat, amelyben nagy valószínűséggel egy magyar csapat magyar pilótával is képviselteti magát. Sebestyén Péterék a 2012-es szezonra való felkészülés jegyében tesztnapot tartottak a Hungaroringen.

A rossz időjárás nem kedvezett sem a nyílt napra kilátogatóknak, sem Peti csapatának, az MR3 Sherco Racing Teamnek, hiszen az előző napi eső miatt még vizes volt a pálya nagy része. A hideg idő elléne Péter gurult ki elsőként a versenypályára, hiszen a cél a motor minél alaposabb megismerése volt.

Az ebédszünet után azonban javult az időjárás és ez lehetőséget adott, hogy a vizes gumit slick-re cserélhessék. Peti egyre jobban érezte magát a motoron, mivel javultak a köridők és a beállítások is megfelelőek voltak.

Összességében sikeres tesztnapot tudhat maga mögött a csapat és Peti is egyaránt, hiszen a 2:05:23-as köridő egészen kitűnőnek mondható, és Petinek is sikerült ráéreznie a négyütemű motor tulajdonságaira.


Peti szerint sokat javult a motor az áprilisi próba óta

“Örülök a tesztlehetőségnek, hiszen április óta nem ültem ezen a motoron és azóta is rengeteg fejlesztésen esett át. A mai nap célja az volt, hogy sikerüljön minél jobban megszoknom a motort. Ebben az évben még két futam vár ránk a spanyol bajnokságban, utána viszont teljes erővel a jövő évi MotoGP szezonra koncentrálhatunk” – mondta Sebestyén Peti a próba után.

“A hungaroringi teszt időjárási körülményei nem voltak kedvezőek az új Moro Racing GP12 motornak. 90 kört sikerült megtenni a motorral, mely nagyon sok információval szolgált a további fejlesztések tekintetében. Péter elmondása szerint április óta nagyon sokat fejlődött a motor mind motorerőben, mind pedig futóműben – nyilatkozta Franco Moro főmérnök.


Az új Moro Racing GP12 – reméljük, versenyképes lesz a világbajnokságon

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending