Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén: egyre jobban éreztem a motort

MotoGP 125cc Assen: Peti kezd összecsiszolódni a technikával, de az eső most is közbeszólt…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Faster Management

A hagyományokhoz híven szombati napon rendezték a MotoGP hollandiai fordulóját. A – Peti révén magyar indulóval felálló – 125-ös kategória számára hamarabb véget ért a Holland Nagydíj, amikor hét körrel a vége előtt eső miatt leintették a futamot. Sebestyén a 20. helyen zárt.

A reggeli warm-up során Peti a 27. helyet szerezte meg. A futam 12:00 órakor indult, száraz időben, ennek megfelelő beállításokkal és slick-gumikkal. Körülbelül 5-6 kör után csepegni kezdett az eső…

Peti fölzárkózott, jól versenyzett, látszott, hogy egyre jobban érzi a motort. Végül egyre erősebben esett az eső, ezért 7 körrel a vége előtt megjelent a piros zászló, leintették a futamot, így a magyar versenyző a 20. helyen ért célba. Az első három helyen Vinales, Salom és Gedea. Peti csapattársa, Alexis Masbou a 11. pozíciót szerezte meg.

„A futam elején száraz pályán nem mentem igazán jól, nem találtam a ritmust. Aztán egyre jobban éreztem a motort. Vizes pályán lendületesebben, finomabban kell vezetni, és ez jobban megy a KTM-mel. Úgy érzem,
a két fő gondom most az, hogy nem tudok az elején igazán gyors köröket menni, valamint, hogy a száraz pályán szükséges keményebb vezetés kevésbé megy még a KTM-mel” – nyilatkozta Sebestyén Péter.

„Túl vagyunk még egy versenyhétvégén. Időeredmény és pozíció szempontjából is javítottunk. Furcsa időjárási körülmények voltak, érezhető volt, hogy esni fog. A következő állomás Mugello egy hét múlva. Az előrejelzések nagy meleget mondanak Olaszországban.
Örülnénk, ha 3 napig végre ugyanolyan körülmények között tudnánk versenyezni” – mondta Roberto Favaro, Peti menedzsere.


Peti a 27. helyről indulhatott a legendás asseni aszfaltcsíkon


Hétvégén, július 1-3-ig Mugello ad otthont a MotoGP következő versenyhétvégéjének

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending