Csatlakozz hozzánk

Hírek

Sebestyén bukott Mugellóban

MotoGP 125cc: Peti a 12. körben csúszott ki, rossz gumit választottak

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management Képek: Mirko Lazzari

Véget ért Mugellóban a MotoGP nyolcadik versenyhétvégéje. A versenysorozat magyar versenyzõje, Sebestyén Péter a futam 12. körében megcsúszott és bukott, így sajnos nem tudta befejezni a versenyt. Az élen ismét a spanyol Nicolas Terol ért célba.

A futamon keményebb gumiabroncsokkal rajtolt a magyar versenyzõ, ami nem bizonyult jó döntésnek, szinte végig tapadási problémákkal küszködött, ez okozta bukását is, amikor a 12. körben megcsúszott. Bár csúnyán megütötte az alkarját, komolyabb baja nem történt, a versenyt azonban nem tudta befejezni.

Összességében tehát nem sikerült jól a hétvége Sebestyén Peti számára, aki már az elsõ két napon sem tudott megfelelõen dolgozni az idõjárás miatt (lásd lentebb). Néhány hete a menedzsment beszámolt arról, hogy a mugellói pályán szeretnének néhány napot tesztelni, ami végül nem valósulhat meg, hiszen a következõ hétre végig a Ducati foglalta le a pályát. A Német Nagydíj után azonban lesz egy kétnapos tesztelés. Az elsõ három helyen most Nicolas Terol, Johann Zarco és Maverick Vinales végzett.

„Nagyon nehéz hétvége volt ez számomra. Az elsõ két napon az idõjárás nem kedvezett, a mai napon tudtuk csak igazán elkezdeni a munkát. A futamon más keménységû gumit használtunk, de nem jött be, nagyon csúszott, ez okozta az esésemet is. Várom nagyon a németországi hétvégét, szeretem azt a ringet” – nyilatkozta Peti vasárnap, a verseny után.

„Nem volt jó hétvége. Sok problémánk volt, most a következõ versenyre kell koncentrálnunk. Ezután, még Brno elõtt  pedig lesz egy kétnapos tesztelés”
– mondta a menedzser, Roberto Favaro.


Sebestyén Peti csalódottan hagyja el az olasz GP-t


Két hét múlva, július 15. és 17. között a németországi Sachsenring ad majd otthont a Gyorsasági Motoros Világbajnokság következõ versenyhétvégéjének

Szombati előzmények

Kiemelkedõ teljesítmények és izgalmas futamok helyett leginkább a kiszámíthatatlan idõjárás teszi emlékezetessé az idei Gyorsasági Motoros Világbajnokságot, mely szombat reggel a 125-ösök szabadedzésével folytatódott Mugellóban. A Right Guard Racing motorsport program magyar versenyzõje a délelõtti szabadedzésen a 34. helyen zárt, a délutáni idõmérõn a 32. rajtkockát szerezte meg a futamra.

A péntek délutáni heves esõzés rendesen megtisztította az aszfaltot a mugellói ringen, így a még szép idõben zajló reggeli szabadedzésen rosszabb tapadású pályán motoroztak a versenyzõk. Petinek meg is gyûlt a baja ezzel, a lágy gumik rendkívül gyorsan koptak, aminek következtében az etap utolsó kb. 6 körében már zavaróan csúszkált a motor. A magyar versenyzõ a 34. helyen zárt.

A délutáni idõmérõre keményebb gumiabroncsokkal gurult pályára Peti, ám az elsõ két lassabb, motorbejáratós kör után újra elkezdett szemerkélni az esõ.  Felkerültek a lágyabb gumik, de miután visszament a pályára, egyre hevesebben esett, az idején pedig már nem tudott javítani. A versenyzõk egymás után álltak ki a lehetetlenné vált idõjárás miatt. Peti a futamon a 32. rajtkockából indulhat.

„A pálya sem egyszerû, nehéz megtalálni a megfelelõ beállításokat, és még az idõjárás is nehezíti a feladatunkat. Sajnos ma sem tudtunk megfelelõen dolgozni. Meglátjuk a holnapi versenyen”
– nyilatkozta Peti a szombati napon.

„Nem tudom, mit mondjak. Persze, ezek olyan dolgok, amik megtörténhetnek, és a körülmények mindenki számára megnehezítik a versenyzést, de számunkra ez mégiscsak az elsõ év a világ élvonalában. Nincs könnyû dolgunk”
– mondta Roberto Favaro menedzser.


Petiék egész évben balszerencsések az időjárással


A 125-ösök futama július 3-án 10:30-kor kezdődik a Digisport csatornán

Comments

comments

Trending